Ett svenskt cannabisforumForumsCoffeeshopenMunchiesBaka med Hasch, väldigt enkelt!

 • Baka med Hasch, väldigt enkelt!

  Postat av assinator på 2012-11-05 at 14:19

  [align=left]Har kommit fram till att Hasch och kief måste nog vara det lättaste, mest tidsbesparande sättet att baka med om man vill bli hög. Är nog inget nytt för många här på forumet och finns säkert en tråd med recept för hasch. Men här kommer i alla fall en väldigt simpel beskrivning hur jag använder hasch i bakning/matlagning.

  Först å främst kanske man ska nämna doseringen utav haschet. Jag brukar räkna på 0.5-1 g/ person beroende på tolerans när jag använder hyffsad marrocan. Jag har fått ganska hög toleransnivå på senare tid så jag använder 1 g/ person.

  Som ni alla vet så är thc oljebaserat, så smör, olivolja, cocosolja m.m. Så de är det som jag använder mig utav av.

  Vi säger att du ska baka kladdkaka t.ex och där används ju ca 100g smör.

  Det är bara att slå upp kokboken å se vad den säger åt dig att du ska göra, förutom en liten viktig detalj för att få dig hög.
  När du kommer till att smälta smöret

  1. Riv sönder haschet du har med hjälp av ett rivjärn eller likande (detta fungerar bäst med lite hårdare hasch, så som marrocan), ju finare smulat du får haschet, desto bättre löser de sig i smöret och det är viktigt att de löser sig helt. Jag brukar pulverisera det med hjälp av en elektrisk grinder efter att jag rivit de.

  2. Smält smöret i en kastrull på låg värme

  3. När smöret är smält, ta av de från plattan och strö över haschet medans smöret är varmt och rör om tills det löst sig. Det löser sig väldigt lätt om det är pulveriserat. Om de inte löser sig tillräckligt, sätt bara tillbaka kastrullen på plattan å värm upp de igen (O.B.S. INTE KOKA!), räcker med att köra på 1-2 på plattan.

  4. Sen är de bara att gasa vidare med bakningen som vanligt!

  Detta är bara ett exempel på vad man kan göra med hasch och de går att använda till all sorts bakning/matlagning där du använder smör eller något annat fett. Och det är ju inte lika tidsförödande som att göra cannabutter.

  Det här fungerar väldigt fint för mig och mina nära och kära när vi är i bakningstagen! It will make you smile! :D

  svarade 10 år, 4 months sedan 1 Medlem · 1 Svar
 • 1 Svar
 • assinator

  Member
  2012-11-05 at 14:23

  Glömde att tillägga att haschsmaken passar förvånansvärt bra ihop med kladdkaka IMO!