Ett svenskt cannabisforum Forums Swecan Arkivet Att tänka på när man köper/byter frön. Skriven av Ashtray

 • Att tänka på när man köper/byter frön. Skriven av Ashtray

  Posted by xeno on 2003-03-11 at 21:50

  Vad skall jag ha för frön?

  Detta är en fråga som många ställer, den är tyvär felställd då ingen (vad jag vet) på swecan kan läsa dina tankar och vet vad du är ute efter i plantan. Det beror helt på din smak och odlingsförutsättningar/metod. Det bästa sättet är helt enkelt att du får smaka något du verkligen gillar och odlar det.

  Ställ dig själv dessa frågor först:

  1. Inomhus eller utomhus?
  2. Vilket typ av rus gillar du?
  3. Spelar blommningstid någon roll?

  Om du inte hittar vad du söker i swecan’s forum så gå in på cannagenetics site som har en stor databas över olika strains (cannabissorter) och ett forum och försök hitta en strain som du tycker passar dig:

  Cannagenetics

  Vart kan jag köpa frön?

  1. Köp av en privatperson
  Fördelar: Billigt, snabbt och lite krångel med utlänsk valuta.
  Nackdelar: Säkerhet, ingen garanti eller garanti vad du igentligen får.

  Det kräver att både säljare litar på varandra då det sker ett utbyte av adress/er. Köparen måste skicka kontanter eller föra över pengar och säljaren skicka fröna till köparens adress. Kan man mötas personligen och göra affären så är det mycket smidigare och mindre riskfyllt.

  2. Köp av en onlinebutik
  Fördelar: Du vet du får riktiga och bra frön, Säkerhet.
  Nackdelar: Långsamare, krångligare att föra över pengar.

  Lite krångligare att gå igenom proceduren att skicka pengar men helt klart säkrare för dig och att du vet vad du får. Skickar man kontanter så har man också eliminerat några möjliga transaktioner som kan användas emot en. Nedanför så länkar jag till några seriösa onlinebutiker:

  Seeds Direct
  Har tidigare vart den mest respekterade butiken av dom alla, bra kundservice och säker leverans. Efter ett problem med en av deras leverantörer så har dom aldrig repat sig, kundservice mycket dålig och leveranser kommer ibland inte fram.

  Hipersemillas
  Spansk fröshop. Stort urval och bra priser. Vid beställning, uppge ditt nick och att du är medlem på swecan så får du ett gratis paket frön (Skunk x African,indoor/outdoor, blom 7v)!

  Emery Seeds
  Kanadensisk fröbank som har det absolut största utbudet av frön. En del av pengarna går till att sponsra personer och företag som tex. swecan. Så ni köper inte bara frön utan stöder kampen samtidigt.

  Sensi Seeds
  Snabb och säker leverans, respekterad och bra frön.

  Dutch Passion
  Snabb och säker leverans, respekterad och bra frön.

  Nirvana
  Snabb leverans och bra stealth.

  Scandinavian Seeds
  Finsk fröbank. Snabb och säker service. Fri frakt för swecan- medlemmar. VARNING! Scanseeds är nere och inga beställningar tas emot! VARNING!

  Hur skickar jag frön?

  Jag rekommenderar starkt att ni läser Okkos tråd om hur man på bästa sätt packar frön: Okkos bildguide: Så packar du dina frön!

  Vem har skulden om det inte kommer fram eller är skadat?

  Detta är ganska viktigt och man vill inte bli ovän med någon som har ens adress och vet att man odlar av självklara skäl. Man skall komma överens om dessa detaljer innan skickar. Här är ett exempel på regler:

  1. Om bara den ena parten får sina frön så är det ingens fel och fröna skall räknas som förlorade, likadant om ingen av dom får frön. Man skall bara göra affärer med folk man litar på så om du inte ens kan lita på att dom har skickat fröna så får du skylla dig själv.

  2. Om fröna är krossade så beror det på att avsändaren har packat dåligt och skall så snart som möjligt sända tillbaka betalning eller bytesfrön till den drabbade.

  Kom ihåg:

  CASH IS KING!

  replied 20 years, 9 months ago 0 Member · 0 Replies
 • 0 Replies

Sorry, there were no replies found.

The forum ‘Arkivet’ is closed to new discussions and replies.

Start of Discussion
0 of 0 replies June 2018
Now