• Använder du CB medicinskt?

  Postat av the_mighty på 2005-04-17 at 16:25

  Med den frågeställningen menar jag inte fall som huvudvärk någon gång ibland eller mot ryggont efter att ha suttit framför en dator hela dagen. det jag frågar efter är t.ex. MS, fibromyalgi, som aptitstimulant efter cellgiftsbehandling etc.

  Vad använder du för strains?

  Vilken åkomma lider du av?

  Hur länge har du använt dig av CB som medicin?

  Har du talat med din läkare om att du använder CB medicinskt och vad säger han/hon om det?

  Vad har fick dig att börja använda CB som medicin

  I vilken form tar du det, röker du eller bakar du?

  Hur införskaffar du ditt CB?

  Hur mycket konsumerar du i medicinskt syfte?

  Använder du CB även för njutningssyfte och gjorde du det innan du började använda det medicinskt?

  Du behöver givetvis inte svara på alla frågor. Anledningen till att jag frågar är helt enkelt att jag undrar hur det fungerar rent praktiskt att använda sig av medicinskt CB i sverige då det inte är lika rumsrent som i Kanda eller delar av USA. En av anledningarna är att en väns mor har MS i ett tidigt stadie och jag vill kunna föra en diskussion med henne ur ett svenskt perspektiv, det finns många rapporter och erfarenheter från utlandet men inga bra, vad jag har kunnat hitta, från Sverige förutom kvinnan som var på tapeten för någon månad sedan.

  mvh//the_mighty

  svarade 6 år, 2 months sedan 23 Medlemmar · 54 Svar
 • 54 Svar
 • reaper

  Member
  2005-04-17 at 20:13

  Vad är MS för nånting? :?

  Peace!

 • powerpuffgirl

  Member
  2005-04-17 at 20:16

  @Stoner wrote:

  Vad är MS för nånting? :?

  Peace!

  Förkortning för Multipel Skleros, en neurologisk sjukdom. Känner två som har det, en arbetskamrat och en kompis. Kompisen som har det röker då & då.

 • reaper

  Member
  2005-04-27 at 08:39

  jag använder mig av CB för mina adhd besvär..
  Jag kör Sativa strains då detta ger mig ett mer uppigande rus än va indican gör..
  Indican är väll mer lämplig som medicin vid smärttillstånd så som MS
  Jag har använt mig av CB som medicin i ca 4år och kommer att fortsätta att göra det då den tradionella medecinen för ADHD besvär gav mig mer biverkningar..
  Min läkare vet om detta och Hon som jag ser det Positiva i sativa då den Hjälper lika bra som amfetamina den höjer dopamin halten och jag blir sk Normal..men slipper biverkningar så som viktminskning och ångest.
  Hon som jag känner störst oro för att det är olagligt och att man lätt hamnar i rättsliga grejer ..

  I dags läget röker ja de och ja röker ca 1g om dagen men de e olika iblan röker ja inte på flera dagar de beror på hur dagana löper och när besvär kommer..
  Hoppas på att få en licens för sativex så ja slipper röka de (Är ingen rökare) har testat och koka tee och baka men de tar så förbannad tid för effekt så de har ja lagt ner ..
  Ja måste uppnå effekt direkt för att de ska hjälpa.. Har ja hunnit gå upp i varv så hjälper de inte längre och istället ger de mig förvärrad symptom ..

  Hur ja införskaffar de har ingen me att göra — som sagt Polis Nojjan lever efter ett par förnedrande gripande och prover :(

  Jah bless

 • reaper

  Member
  2005-05-09 at 14:54

  en god vän till mina föreldrar hade en sån som fick epilepsi, han ville inte äta några mediciner och började röka gräs ett par gånger i veckan i stället. vad jag vet så blev han helt anfallsfri. cannabis har föresten varit känt som botemedel mot epelepsi sedan flera tusen år till baka, dock finns det inte så många vetenskapliga studier. jag antar att Indica eller Indica sativa fungerar bäst. han hade föresten grand mal och petit mal anfall, mest petit mal

 • reaper

  Member
  2005-06-02 at 15:10

  Rökte för nöjes skull i Holland och upptäckte att jag inte hade ont i magen, så jag rökte rätt mycket för att pass på. Jag kunde äta vilken skräpmat som helst utan besvär. Effekten satt i rätt länge efter resan så jag gissar att det inte behövs speciellt mycket

  “Vad använder du för strains?”

  Rökte svart Nepal. Indika mao

  Vilken åkomma lider du av?

  IBS Irritated Baul Syndrom (ungefär du har ont i magen och vi läkare vet inte varför)

  Hur länge har du använt dig av CB som medicin?

  Kort typ fyra dar men den medicinska effekten satt i cirka en vecka efter.

  Har du talat med din läkare om att du använder CB medicinskt och vad säger han/hon om det?

  Nej aldrig. Berättade en gång för 10 år sen att jag rökt några gånger (inte medicinsk altså) och fick pissa i en kopp varannan vecka flera månader.

  Vad har fick dig att börja använda CB som medicin

  Slump visste inte att det hade den effekten innan.

  Hur införskaffar du ditt CB?

  Jag skaffar inget här pga av att min läkare är en negativt inställd plus att jag inte har lust att sitta inne eller få en dom på mig.

  Hur mycket konsumerar du i medicinskt syfte?

  Jag blir inte speciellt hög av det så jag tog stora mängder.
  1-1,5g Svart Nepal, men det var ju semester.

 • reaper

  Member
  2005-06-21 at 16:41

  hej.. jag har epilepsi och tinnitus men har nyligen upptäckt min epilepsi så jag kan bli det levande beviset. Men än har jag inte rökt sen mitt serriösaste anfall, jag får mina anfall pga sömnbrist mestadels och min tinnitus har skapat just sömnbrist så jag äter Imovan och Stilnoct regelbundet för dessa, förutom då jag har rökt cannabis som fungerat lika bra och tom bättre (utan biverkningar) för min sömnlöshet:

  Vad använder du för strains?
  jag är en tönt så jag vet inte vad detta betyder..

  Vilken åkomma lider du av?
  Epilepsi och Tinnitus, anfall och sömnlöshet

  Hur länge har du använt dig av CB som medicin?
  Jag har inte direkt använt det som medicin men det har visat utmärkt resultat de gångerna jag rökt för mina åkommor.

  Har du talat med din läkare om att du använder CB medicinskt och vad säger han/hon om det?
  Jag har sagt till min läkare att jag röker gräs, men inte talat om att använda det i medicinskt syfte. Är för rädd att dom ska vara negativa och dra in min sömnmedicin

  Vad har fick dig att börja använda CB som medicin
  Har läst mycket om att cannabis fungerar bra mot epilepsianfall och än så länge har jag inte fått några konkreta bevis, men det kan bero på att jag inte använder det så regelbundet. Mot min sömnlöshet har det fungerar UTMÄRKT. jag kan gå och lägga mig tidigt och ta mig upp tidigt funktionabelt och jobba. vilket jag inte kan pga biverkningarna av zoloft och speciellt propavan som jag åt förut! Så jag kan direkt säga att för dom som lider av sömnlöshet är cannabis MYCKET bättre än sömnpiller

  I vilken form tar du det, röker du eller bakar du?
  Jag röker det, har försökt mig på lite bakformer men har inte fungerat så bra..

  Hur införskaffar du ditt CB?
  Köper av polare mestadels. Håller mig så långt borta från langare som det går. Bästa sättet att undvika en beroandekrets i rökandet enligt mig. Jag mår så pass psykiskt bra dock att jag aldrig ahr haft problem med drogberoende

  Hur mycket konsumerar du i medicinskt syfte?
  Det återstår att se!

  Använder du CB även för njutningssyfte och gjorde du det innan du började använda det medicinskt?
  Jag började röka i njutningssyfte men har sett det positiva i medicinsk syfte och har aldrig haft några problem att ta det dagen efter jag ätit piller. Inga biverkningar som jag får av t.ex alkoholdrickande.

 • reaper

  Member
  2005-06-27 at 15:45

  epilepsi är ett ganska vitt begräp, med många olika anfals former. om du beskriver dina problem mer ingående kanske josef k som är moderator kan ge dej något råd, vad har du till exempel för typ av anfall och hur ofta. jag vet inte om han är just nevrolåg men läkare brukar ha allmäna kunskaper också.

  cannabis har föresten varit känt som botemedel mot epilepsi mycket länge, högre upp i den här tråden berätar jag om en god vän till mina föreldrar vars barn har haft mycket positiva erfarenheter av cannabis som nevroleptika. om jag mins rätt hade han ganska lindriga anfall och behövde inte röka mer än två tre gånger i veckan, cannabis rökning har alltså också en mer långsiktig efeckt än vanliga mediciner. man kanske inte vill vara hög jämt men behöver man inte röka så ofta borde de ju vara ett alternativ värt att tänka över. hur det går för den här killen nu vet jag inte efter som jag inte har någon kontakt med mina föreldrar längre, han var 16 när han började få sina anfall.

 • reaper

  Member
  2005-06-27 at 15:53

  jag glömde säga att en tung Indica troligt vis är bäst för dina problem, exact hur cannabis verkar för epileptiker är jag osäker på. men jag vet att de ökar de så kallade deltavågorna i hjärnan, dessa hänger ihop med sömn och vila. epileptiker har en över aktivitet i hjärnan som ofta är koplad till stress, det är väll derför cannabis fungerar antar jag.

 • reaper

  Member
  2005-07-21 at 19:11

  har sen fem år tillbaka haft psoriasis artrit(led besvär liknande reumatism)
  har senaste året blivit riktigt dålig

  fått massa olika smärtstillande tabletter som inte hjälpt,äter även cellgifter då dom ska hämma celldelningar,och det ska på nåt jävla sett hjälpa mig men har inte gjort det

  jag började röka mest för att min pojkvän rökte o jag kände att jag ville testa

  tänkte inte alls på att mina led besvär kunde bli lindrigare

  efter andra ggr jag rökte så märkte jag att jag inte alls hade ont

  så det var ju bra,sen var ju det jävligt skönt att va reält hög oxå..hahaha

  sen så har jag lider jag även av mardrömmar och grova sömnproblem från o till

  även det förbättras

  drömmer inget och somnar hur lätt som helst o får sova hela natten

  känns bra som fan

  i vanliga fall så sover jag max 3 timmar om natten o sen vaknar jag av en mardrömm eller så ligger jag o drömmer hela tiden så jag somnar,vaknar,somnar,vaknar..om o om igen

  mängden jag rökt varierar

  oh jag har inte berättat för nån läkare heller,vågar inte

  hur jag inskaffar det varierar o tänker inte gå in på det närmare,ni borde veta hur det går till

  hahahaha

  men,det e allt jag orkar skriva just

  men ..jaja…

  rök en feting o ha det bra

 • reaper

  Member
  2005-10-14 at 17:32

  @the_mighty wrote:

  Med den frågeställningen menar jag inte fall som huvudvärk någon gång ibland eller mot ryggont efter att ha suttit framför en dator hela dagen. det jag frågar efter är t.ex. MS, fibromyalgi, som aptitstimulant efter cellgiftsbehandling etc.

  Vad använder du för strains?

  Vilken åkomma lider du av?

  Hur länge har du använt dig av CB som medicin?

  Har du talat med din läkare om att du använder CB medicinskt och vad säger han/hon om det?

  Vad har fick dig att börja använda CB som medicin

  I vilken form tar du det, röker du eller bakar du?

  Hur införskaffar du ditt CB?

  Hur mycket konsumerar du i medicinskt syfte?

  Använder du CB även för njutningssyfte och gjorde du det innan du började använda det medicinskt?

  Du behöver givetvis inte svara på alla frågor. Anledningen till att jag frågar är helt enkelt att jag undrar hur det fungerar rent praktiskt att använda sig av medicinskt CB i sverige då det inte är lika rumsrent som i Kanda eller delar av USA. En av anledningarna är att en väns mor har MS i ett tidigt stadie och jag vill kunna föra en diskussion med henne ur ett svenskt perspektiv, det finns många rapporter och erfarenheter från utlandet men inga bra, vad jag har kunnat hitta, från Sverige förutom kvinnan som var på tapeten för någon månad sedan.

  mvh//the_mighty

  Hei har over 500 pasienter i Norge og begynner nå i Sverige må bare få Stikklingene vi har sendt dit ferdig blomstret så starter vi og dele ut medisin i Sverige.
  Regner med at om 6måneder har vi over 100 pasienter her og skal holde dere løpende innformert om utviklingen.
  Samarbeider tett med kannada men de har nå arrestert sammarbeids partnern min Steve Tuck og de andre er etterlyst så vi får be gud om at vi snart har dem tilbake. Kos deg Johnny Dk

 • smeagol

  Member
  2005-11-11 at 23:58

  Har obsalut inget av ovanstående problem, inga sjukdomar förrutom att
  man är allmänt skruvad…Är ingen 365-dagars rökare,utan har till och från
  gjort uppehåll på flera år tom…
  Faktum är….när man ibland har haft vissa svåra stunder i livet och
  funderat & grubblat och inte har kommit fram till något vettigt så har jag
  tagit den magiska pipan/jointen till hjälp, och detta har hjälpt ordentligt!!
  Man får av någon konstig anledning nya tankebanor som man aldrig har
  funderat i förr…..så visst!!!..Det funkar absolut som ett (vettigt) läkemedel
  mot både det ena och det andra!
  SÅ…SJUKLINGAR…..odla nåt fint å må bra!!

 • reaper

  Member
  2005-11-12 at 13:01

  @Stoner wrote:

  Vad är MS för nånting? :?

  Peace!

  Som PPG skriver samt att det är en sjukdom som kan leda till döden.

 • reaper

  Member
  2005-12-13 at 19:12

  Kankse ska börja med att säga Hej till alla er här på Swecan :)

  Vad använder du för strains?
  De sa att det var Skunk men kan inte vara helt säker på det

  Vilken åkomma lider du av?
  Epilepsi

  Hur länge har du använt dig av CB som medicin?
  Andvände det ca 2 år när jag hade tillgång till det medans jag bodde i England

  Har du talat med din läkare om att du använder CB medicinskt och vad säger han/hon om det?

  De lite finurliga med min Epilepsi är att ingen medecin som jag har tagit än har kunnat dämpa mina kramp anfall förutom CB. Min läkare sa att det var nog p.g.a att mina kramper utlöstes av psykologiska aspekter och CB lyckades lunga ner mej men han var inte säker. Han tyckte det var bra att jag hade hittat nått som funka :)

  Vad fick dig att börja använda CB som medicin

  Jag testa det mest en gång bara p.g.a ren nyfikenhet men sen märkte jag till min förvåning att det gick nästan en hel vecka utan att jag fick några krampanfall efter jag hade rökt vilket gjorde mej väldigt glad :D

  I vilken form tar du det, röker du eller bakar du?

  Röker det helst.

  Hur införskaffar du ditt CB?

  Har precis flyttat till Uppsala och har inga kontakter så kan dessvärre inte införskaffa det :( men de gäller väl bara hitta nån kontakt.

  Hur mycket konsumerar du i medicinskt syfte?

  1-2 ggr i veckan brukade jag röka och de hjälpte, kände inga “bieffekter” mådde hur bra som helst helt enkelt! :D

  Använder du CB även för njutningssyfte och gjorde du det innan du började använda det medicinskt?

  Jag andvände väl mest medicinskt även om det är väldigt skönt..

 • bigbanana

  Member
  2005-12-13 at 19:44

  Blev fan tårögd när jag läser att ni hittar medecin som hjälper, och inte kan/vill berätta detta för era läkare… Det är ju så sjukt… :(

  Min mamma har bröstcancer. Och när hon mådde som allra värst under cellgiftsbehandlingen kände inte ens jag igen henne…

  Inga mediciner hjälpte henne. Och under den här tiden satt jag ofta på mitt rum med en fet i handen, om jag ändå hade kunnat förse henne med cannabis tror jag att hennes livskvalité hade förbättrats markant.

  Anledningen att jag inte vågade fråga henne, var att hon ett par gånger varit på mig om mitt bruk. Hon tror nämligen att hennes svikande minne nu i äldre dar har med hennes cb-bruk i yngre år…

  Fasen, jag drömde tom att jag skulle brygga té eller baka kakor med cannabis i. Men att ge någon en drog ovetandes är bara dumt, även om det säkert hade förbättrat hennes livskvalité markant.

  Nu är cellgiftsbehandlingen avklarad, strålbehandlingen är också avslutad. Och hon mår bra, men klagar på ömmande leder och trötta muskler…

  Det naturliga vore att jag när jag såg hur hon mådde skulle kunna fråga om hon inte ville ha lite cannabis om hon kände att hemskheterna gick för långt. Tex dom nätter hon inte fick någon sömn alls, tror fortfarande det är lite så. Hon brukar ibland säga till mig hur skönt hon sovit dom dagar hon inte vaknat flertalet gånger under natten…

  Jaja, det är synd. En riktigt stor synd…. :(

  – Krya på er där ute nu!

 • pale

  Member
  2005-12-13 at 20:52

  @BigBanana wrote:

  Blev fan tårögd när jag läser att ni hittar medecin som hjälper, och inte kan/vill berätta detta för era läkare… Det är ju så sjukt… :(

  Min mamma har bröstcancer. Och när hon mådde som allra värst under cellgiftsbehandlingen kände inte ens jag igen henne…

  Inga mediciner hjälpte henne. Och under den här tiden satt jag ofta på mitt rum med en fet i handen, om jag ändå hade kunnat förse henne med cannabis tror jag att hennes livskvalité hade förbättrats markant.

  Anledningen att jag inte vågade fråga henne, var att hon ett par gånger varit på mig om mitt bruk. Hon tror nämligen att hennes svikande minne nu i äldre dar har med hennes cb-bruk i yngre år…

  Fasen, jag drömde tom att jag skulle brygga té eller baka kakor med cannabis i. Men att ge någon en drog ovetandes är bara dumt, även om det säkert hade förbättrat hennes livskvalité markant.

  Nu är cellgiftsbehandlingen avklarad, strålbehandlingen är också avslutad. Och hon mår bra, men klagar på ömmande leder och trötta muskler…

  Det naturliga vore att jag när jag såg hur hon mådde skulle kunna fråga om hon inte ville ha lite cannabis om hon kände att hemskheterna gick för långt. Tex dom nätter hon inte fick någon sömn alls, tror fortfarande det är lite så. Hon brukar ibland säga till mig hur skönt hon sovit dom dagar hon inte vaknat flertalet gånger under natten…

  Jaja, det är synd. En riktigt stor synd…. :(

  – Krya på er där ute nu!

  Ömma leder och trötta musker kommer hon att ha ett tag.
  Jag har själg gått igenom väldigt många cellgiftsbehandlingar och börjar snart igen med det.
  Muskler försvinner väldigt fort och är svåra att bygga när man får cellgifter. Då cellerna som bör dela på sig inte gör det.
  Men det kommer tillbaka, för vissa väldigt fort, för andra tar det lite längre tid.
  Men till sommaren när man vill vara lite mer utomhus och röra mer på sig så ska du se att det blir lite mer fart på tanten ;)

  mvh // Pale

Page 1 of 4