• ANVÄND POSTEN

  Posted by reaper on 2002-11-14 at 14:51

  Själv har jag börjat att posta blad till gubbarna som styr..
  Blir vi många nog som gör detta på regelbunden basis kankse nåt händer.
  Så spara era blad och posta dem till era kommunpolitiker, Polisen, socialtjänsten osv.

  Oroa er inte för benke, det är lung så länge ni inte skriver nån avsändare på kuveret. :)

  replied 21 years, 5 months ago 14 Members · 35 Replies
 • 35 Replies
 • Wizz

  Member
  2002-11-14 at 14:54

  tror inte det hjälper faktiskt

 • reaper

  Member
  2002-11-14 at 15:02

  :? intressant synpunkt och svar.
  Verkar som om du är en sann aktivist i revolutionär anda.
  -NÄ! de funkar inte!
  -NÄ! Det blir inte lagligt att röka NU så varför bry sig.

  Ja varför ens göra något alls, antagligen kommer det bara att bli lagligt helt plötsligt utan att nån egentligen vill det eller bryr sig.
  Kanske är det just din attityd som är lite för svensk (dvs mesig) och i sig är grunden till varför medborgarna blir överkörda med förbud.

  Jaja, men vad tror du på då?

 • josef_k

  Member
  2002-11-14 at 15:07

  Ja, ingenting förändras av sig självt, det är nog de flesta överens om. Men hur ändrar man politikerna bäst?

 • farull

  Member
  2002-11-14 at 15:25

  Skicka dom nånting som går att röka istället tillsammans med en enkel bruksanvisning och ett ark med information. Kanske smyger de iväg på kvällen och testar när inte frugan ser på.

 • reaper

  Member
  2002-11-14 at 15:35

  Ja det finns det nog inga enkla svar på.
  Media är en väg.
  Ju mer nånting syns i media desto mer bekant med ämnet blir konsumenten. I motsats har vi det klassiska “syns man inte finns man inte” resonemanget.
  Tanken är i slutändan att lyfta upp debatten.

  Ponera att du och jag “bombar” sthlm med affisher i natt.
  Vad händer, jo det blir en nyhet.
  Genom att gång på gång skapa olika nyheter kring cannabis och dess lealisering måste debatten gå vidare.
  Och argumenten för en legalisering finns. Nuvarande politik grundlades på 70 talet och är synnerligen förlegad jämfört med övriga europa.
  Statistiken talar samtidigt ett entydigt språk.
  Det funkar inte.
  Det blir inte färre missbrukare, det smugglas inte in mindre, det köps och säljs inte mindre, det dör inte färre.
  Däremot så kostar det mer, fler sitter på kåken, fler blir socialt utslagna, uteblivna skattemedel.
  ja osv.

 • fr

  Member
  2002-11-14 at 20:31

  @Farull wrote:

  Skicka dom nånting som går att röka istället tillsammans med en enkel bruksanvisning och ett ark med information. Kanske smyger de iväg på kvällen och testar när inte frugan ser på.

  Detta är en bra idé :) Fast vem vill slösa så?

  Som någon sa, så handlar debatten enbart om att det får utrymme i media. När det får det, tvingas folk ta ställning, jo visserligen det KAN bli fler på motståndarsidan men om det började komma lite sann information till folket tror jag fler skulle inse att för att minimera skadorna bör man avkriminalisera personligt bruk.

 • PachiPachiHand

  Member
  2002-11-14 at 23:35

  Väl talat BrajjaMajja: Så talar en sann aktivist! Vi måste föra ut budskapen till svenska folket och inte bara emellan oss här inne på forumet. Nu är det ju inte exakt så men för det mesta stannar informationen här på forumet. All info måste ut i allmänheten genom media, posters osv. Skicka blad kanske… men isåfall i samband med att dela ut Swecans lysande flygblad i den mån man kan. Detta kan nog alla hjälpa till med här inne. Ersätt t.ex en bunt metro med en bunt Swecan flygblad. Då blir det nog liv ska ni se… Utan rätt information i samhället kan inget ändras! :P

 • Zap

  Member
  2002-11-14 at 23:47

  skickar jag gräs eller frön är jag lite nojjig med fingeravtryck, kanske nått att tänka på innan man retar upp nått höghöns

 • chong

  Member
  2002-11-15 at 02:47

  Kan man inte göra något sorts massutskick på e-mail med swecans flyers? Det borde ju få en viss uppmärksamhet och komma i tidningar och på nyheter. Spam eller vad det heter?
  Mvh chong.

 • reaper

  Member
  2002-11-15 at 09:19

  att spamma e väl inte så smart, spam brukar ju inte vara så populärt.. skulle väl skapa mer hat än vad som redan finns mot oss vänliga gröna själar

 • reaper

  Member
  2002-11-15 at 14:06

  Om man på nått sätt skulle kunna få våra kära politiker att inse att det inte bara är nerdekade gamla skärvor till hippies som röker.
  Den breda massan som röker har ett “normalt” liv med ett “normalt” jobb och en “normal” vänkrets.

  Det är inget som helst fel att röka på. Det är bara våra kära “folkvalda” som har en något förvrängd bild av verkligheten och tagit sig friheten att göra en liten oskyldig ört olaglig och med sin spridning av masslögner fått ett flertal oskyldiga medborgare att känna sig som brottslingar.

  Den rädsla som vi har för att bli utpekade som brottslingar har gjort det hart när omöjligt att öppet föra ut sina åsikter.

  Så, vad är det bästa sättet att öppet kunna diskutera en legalisering?

  Jag har inga riktiga svar men flygblad, namninsamlingar, subjektiva forskningsresultat och en rejäl jävla uppdatering av den svenska drogpolitiken som är föråldrad på mer än ett område.

  Så förenen eder och ta ett ordentligt bloss för nu ska det blåsa söta vindar! :-)

  ….Eller nått i den stilen

 • chong

  Member
  2002-11-15 at 14:51

  Vad innebär spam egentligen? Är inte det detsamma som att skicka till en väldig massa mottagare bara. Det vill säga det samma som reklam. Och om reklam skapade ilska bara så skulle det ju inte vara någon mening med den, tvärtom och det tror jag inte på. Men jag kanske missförstått det där med spam? Annars är det ju bara utformningen på spammet som eventuellt väcker irritation. Och det borde man ju kunna göra snyggt på ett eller annat sätt. Sen att utskicket är kontroversiellt är väl inget att säga någonting om det är ju flyerserna med och det är ju debatt vi vill väcka, eller?

  Mvh chong.

 • reaper

  Member
  2002-11-15 at 18:57

  Folk skulle nog bara radera spammet tillsammans med de 57000 porr-spam man får per dag.

 • josef_k

  Member
  2002-11-16 at 00:12

  Det är bestämt att Swecan som organisation INTE kommer att skicka ut information till media (genom massmail) om vår existens. Däremot är det fritt för medlemmar att skriva debattartiklar och utge sig som medlem i https://swecan.org. Men organisationen går inte ut direkt till media. Vi är bara en samlingsplats för cannabisentusiaster. Flygbladsutdelning är fortfarande OK.

  Ett svenskt cannabisforum

 • chong

  Member
  2002-11-16 at 00:56

  Även flygbladsutdelning via spam?

  Det gäller ju att ha en attraktiv och spännande rubrik på spammet så att man kollar innan man raderar. Dessutom kostar det ju ingenting att försöka.

  Mvh chong.

Page 1 of 3

Log in to reply.