Ett svenskt cannabisforumForumsSwecanOm SwecanAktivitetshöjande åtgärder

 • Aktivitetshöjande åtgärder

  Postat av hpuwolf på 2013-01-04 at 16:53

  Hej alla CB lovers.
  Aktiviteten här på forumet är ju ganska låg.
  Ett par tre inlägg på en dag är ju en höjdare.
  Ett bra sätt att minska antalet inlägg är att kategoriskt tala om för nybörjare att söka först och fråga sen. Jag har läst väldigt många inlägg som fått det svaret. Det är ett effektivt sätt att döda aktiviteten på forumet.
  Om en moderator ser en fråga som besvarats för flera år sedan, blunda och låt andra svara. Naturligtvis ska regler följas, men att söka på forumet och hitta svar på specifika frågor är inte så lätt. :wall:
  Inget ont om någon men om man tillåter nybörjare att fråga om nybörjarfrågor så ökar aktiviteten och det blir lite roligare för alla. (Förutom moderatorerna som eventuellt får blunda lite mer)
  Och de erfarna odlarna får en chans att dela med sig av sina kunskaper.
  Detta har nog sagts många gånger men antagligen inte tillräckligt många gånger.
  Happy new smokie year!

  svarade 9 år, 11 months sedan 7 Medlemmar · 7 Svar
 • 7 Svar
 • cthullu

  Member
  2013-01-05 at 10:29

  Hej! Kul att se att folk bryr sig om forumet. :)

  Frågan huruvida vi bör moderera slappare eller hårdare är omtvistad och kommer upp lite då och då.
  Många medlemmar säger att vi borde vara mycket striktare och många säger slappare, det blir med andra ord helt omöjligt att vara alla till lags.

  Ibland kanske kritik har skakats av på ett mindre bra sätt och inte tagits på allvar.

  Jag kan inte svara för de andra moderatorerna eller uttala mig å swecans vägar,
  men jag kan förklara hur jag personligen brukar resonera:

  Personligen tar jag hellre 3 inlägg per dag än 50 om 47 av dessa är att någon frågar hur många watt belysning han/hon bör använda t.ex.
  Jag brukar nog försöka säga till på ett vänligt sätt att söka först samt t.ex. faktiskt göra en snabb-sökning åt dem och posta en länk eller ge en liten hint om svaren.
  Jag tror nästan att det faktiskt är oftare som gamla medlemmar klagar om att söka först än vi moderatorer.

  Jag brukar försöka att flytta vettiga trådar som t.ex. postats i U delarna men inte platsar där istället för att bara slänga dem i soptunnan.

  Visst det har hänt någon gång att jag kanske varit hård, t.ex. när någon spammat sönder hela forumet med i mina ögon trams eller onödiga inlägg eller kommit med personangrepp i olika former, men vi är alla människor och ibland lackar man ur eller tröttnar.
  Jag försöker ha tålamod och föregå med gott exempel.

  Om mitt beteende förargar en del är det bara att beklaga :( , men om det inte kommer en admin och åthuter mig kommer jag nog fortsätta i ungefär samma stil då iaf jag känner att jag hittat en ganska bra balans.

  Jag håller med om att t.ex. jag kanske ibland borde försöka delta lite mindre aktivt för att släppa fram andra.

  Att aktiviteten är låg tror (!) jag beror främst på att väldigt många medlemmar försvann då forumet utsattes för en attack. Det var ungefär samma mods innan då aktiviteten var hög som det är nu (lite färre nu) och jag törs påstå att forumet faktiskt modererades mycket hårdare av t.ex. bill än vad vi gör nu.

  Lite spännande diskussioner och några fina growloggs och jag tror det blir en rullande snöboll, ju aktivare forumet blir igen ju fler kommer (tillbaka) ju aktivare blir det ju fler nya osv.


  Det är helt ok att tycka jag är helt ute och cyklar och att säga det om man tycker så.
  Vet inte vad folk får det där med nazi-moderering ifrån, så länge man inte kommer med personangrepp och diskuterar på ett bra sätt utan att spamma runt OT överallt tycker jag det är högt i tak.

 • caney

  Member
  2013-01-05 at 10:54

  @hpuwolf wrote:

  Hej alla CB lovers.

  men att söka på forumet och hitta svar på specifika frågor är inte så lätt. :wall:
  Inget ont om någon men om man tillåter nybörjare att fråga om nybörjarfrågor så ökar aktiviteten och det blir lite roligare för alla. (Förutom moderatorerna som eventuellt får blunda lite mer)
  Och de erfarna odlarna får en chans att dela med sig av sina kunskaper.

  Taaaaaaaaaaaack !!!!! Jag trodde jag var den enda som tänkte så!!

  Måste också lägga till:
  Räcker de inte me all negativitet om att de här suger i Swecan o resten av ställen du klagar på i ditt liv inombords o för andra? Om de suger så kan väl du göra nått åt saken o inte klaga? Ingen är för att underhålla er. Gå kolla på TV eller nått. (just sayin)

  O till er som saknar gamla tider i Swecan eller andra ställen. Kom igen nu, move on. Vänja sig vid nya tider/dagar är en fördel i livet. O om ni vill ha kvar kontakt med folk här. Me tellah say, 2 l8 m8 !!! XD

  Bless hpwolf o hans mun ordentligt :P
  IM OUT! Hoppas för evigt varje gång men vet ej varför ja kommer tillbaks. Intresset i odling antagligen =/
  Men ya, när man e hatad så finns alltid bättre folk på andra ställen som verkligen slänger sig för att svara på frågor…

  Svenskar e alltid så kalla o stela som vintern… Många märker på de utifrån o de e tråkigt att man bor så.
  IM OUT! igen
  PS: kunde inte va tyst.. jaja jag e tråkig….

  Bless

 • enzi

  Member
  2013-01-05 at 16:40

  @Cthullu: Jag tycker att du gör ett mycket bra jobb och har inte hört någon annan gnälla på din insats heller. Så du vet bara! Ett tag kändes det som du var den enda mod som var aktiv öht och det ska du ha en eloge för också!

 • exil

  Member
  2013-01-05 at 19:14

  Kan inte hålla mig men nazi-moderering var mer aktuellt på Grönafingrar. ;-)

 • frilansaren

  Member
  2013-01-06 at 12:42

  Cthullu cthullu min gode herre.
  Du gör ett fint jobb som mod :)
  Nu när jag är tillbaka här igen hoppas jag att kunna få igång sidan lite mer igen, ex med e fet bildtråd 😆

  Nä nu ska jag ta och köra en vattning samt kanske ta lite nya bilder, det kan ju bli min söndags “to-do”, å du,,, gissa vad jag hittade här hemma, några få Durbantopia fröer :D så när den som är igång nu blir klar kommer de att stoppas i jord. :D

  Ta hand om dig min vän.

  -lance

 • Anonymous

  Guest
  2013-03-16 at 15:40

  Nu till våren kommer forumet blomstra igen när alla utomhusodlare får fingrarna ur gräsburken och letar sig hit inför årets utomhusodling! :D
  Angående modereringen så kanske ni kan släppa lite på trycket, så länge forumet är läsbart utan för mycket trolleri och trams så är det helt lugnt.

  Ibland måste det få vara lite lallande här och där för att folk ska hålla sig kvar här, är det för hårt modererat så slutar dom flesta att posta helt.
  Jag har varit på många bra forum som dött modererings döden, folk måste få uttrycka sig relativt fritt annars försvinner dom. Jag tycker att det är trevligt även när det inte är 100% perfekta poster. Det är precis som när man diskuterar med kompanjonerna runt vardagsrumsbordet, det får vara lite trams emellanåt för nöjets skull.
  Det blir för stelt annars och då är det lika bra att man läser wikis eller faktasidor.

  Jag håller med angående certifikatet, om personer som inte kan så mycket om datorer kommer hit och får en varning att sidan kanske inte är säker i sin webbläsare så vänder dom. Det är enkelt att fixa så gör det omedelbart! ;)

 • guinnessrules

  Member
  2013-04-11 at 16:58

  Ska försöka vara mer aktiv här, vore synd om forumet gick under.
  Tycker all info, fakta och guider är guld.