Ett svenskt cannabisforum Forums Universitetet – Samhälle och kultur U| Cannabisaktivisten AGERA!!! FN-MÖTE OM NARKOTIKA WIEN 16-17 APRIL!!!

 • AGERA!!! FN-MÖTE OM NARKOTIKA WIEN 16-17 APRIL!!!

  Posted by upinsmoke on 2003-02-23 at 16:38

  The mid-term review of the 1998 United Nations General Assembly Special Session on Drugs (UNGASS) in April 2003, could be a crucial moment to move international drug control away from unrealistic deadline thinking, and re-assess current anti-drug policies. See the regular updates on events in The Road to Vienna.

  http://www.tni.org/drugs/ungass/

  ***ALLA AKTIVISTER***

  EN MÅNAD KVAR TILL FNs TOPPMÖTE!!! LÅT INTE TILLFÄLLET PASSERA UTAN ATT PROTESTERA OCH GENOMFÖRA AKTIONER MOT FÖRBUDSPOLITIKEN!! VILKA AKTIONER **NI** VILL GENOMFÖRA ÄR UPP TILL ER. TÄNK SJÄLV – TILL SKILLNAD FRÅN STOREBROR GÖR VI DET INTE ÅT DIG!! HÄR HANDLAR DET OM EGET INITIATIV OCH AGERANDE!!

  Jag rekommenderar alla att läsa igenom siten ovan för att få en bättre bild av vad mötet handlar om. Vid mötet 1998 gick svensk media ut och beskrev reformvänliga EU-parlamentariker som “EU’s knarkmaffia”! Det ger er en bild av vilken nivå debatten tog den gången. I år är prohibitionisterna mer trängda än någonsin tidigare och de kommer att satsa stort på att styra debatten som de gjorde 1998!

  SKRIV PÅ UPPROPET & DISKUTERA VIDARE!!
  http://www.radicalparty.org/lia_paa_appeal/index_se.php

  DET INITIATIV FRIHETSKÄMPE TOG I GÄVLE OCH TOMSTERS FIKA MED KNARKGENERALEN ÄR TVÅ FINA EXEMPEL PÅ VAD MAN KAN GÖRA!! JAG HOPPAS ATT DE OCH ALLT ANNAT SOM GJORTS OCH SKRIVITS HÄR KAN INSPIRERA SÅ MÅNGA AV ER SOM BARA MÖJLIGT ATT TA VARA PÅ TILLFÄLLET OCH DE MÖJLIGHETER SWECAN ERBJUDER!!
  DET HÄR HÄNDER BARA EN GÅNG SÅ SÄTT IGÅNG!!

  LYCKA OCH FRAMGÅNG TILL ER ALLA!!

  ~Upinsmoke

  The mid-term review of the 1998 United Nations General Assembly Special Session on the World Drug Problem (UNGASS) is scheduled to take place in Vienna on April 16-17, 2003. The two-day ministerial segment will be added to the regular Commission on Narcotic Drugs (CND) session, to evaluate progress made with regard to the goals and targets set out in the Political Declaration of the 1998 UNGASS. The review provides the first global opportunity since UNGASS to re-assess and adjust the current international drugs policy framework and could provide a new opportunity to achieve a genuine evaluation of current international drug control policies.

  replied 20 years, 7 months ago 3 Members · 5 Replies
 • 5 Replies
 • upinsmoke

  Member
  2003-02-27 at 23:32

  Så pass lite aktivitet under den här tråden.. Hade hoppas väcka viljan att hos er att agera – inte sätta ner den. Vad är det frågan om? Är det verkligen så att folk bara förmår att gnälla över politiken på Internet – men när det väl gäller att göra något så blir det tyst och ingen vill ens lyfta ett handtag??

  Här kan ni tala om vilka aktioner som kan genomföras – byta ut tankar och idéer med varandra. Säg mig – vad kan jag göra för er? För att inspirera, väcka intresse osv osv.. Just nu sitter jag och skissar på några flygblad som kan delas ut. Det är enkelt – bara gå ut på stan med några vänner och dela ut. Varför inte passa på och mecka lite samtidigt? Bara det i sig – att inte gömma sig när man röker en joint – tycker jag är ett sätt att uttrycka sig.

  Det är bara ett förslag – helst ser jag att ni kommer upp med era egna.

 • reaper

  Member
  2003-02-27 at 23:52

  Hejsan!
  Jag vill bara säga att jag redan skrivit på men även gör annat också!

  Detta är mina bidrag:
  *Sätter upp flygblad på olika skolor i min stad. (Dessa motarbetas dock ganska kraftigt)
  *Sprider information om ämnet till mina medmänniskor (främst vänner)
  *Planterar fröer (bokstavligt enl. Hempknights idé)

  Detta må vara en liten del men om alla kunde göra en liten del så kan man åtminstone få igång en liten tanke hos någon så att den också engagerar sig. Att påverka anti drog rörelserna i sverige tror jag också är något som vore bra. Om nu hela cannabis legaliserings rörelsen tror att de har en chans borde den inte vara rädd för debatt med tex. RNS.

  Eller har någon försökt så upplys mig.
  Allt för min del.

 • pachipachihand

  Member
  2003-02-28 at 11:07

  Vi är just nu 2173 registrerade användare. Om vi säger att var och en övertalar 5 polare att förbudspolitiken inte fungerar och/eller att cannabis inte är så farligt som skolan/staten lärt oss, då är vi uppe i över 10 000 personer som åtminstone delar våran åsikt. Sen ska vi inte tala om alla som puffar som inte är medlemmar på Swecan. Så om alla bidrar till att ändra åsikten hos sina närmaste så kan faktiskt t.om DU göra en skillnad! 😉

 • reaper

  Member
  2003-02-28 at 13:46

  Har skrivit under. Drar mitt strå till stacken genom att argumentera med mina kompisar… :)

 • upinsmoke

  Member
  2003-02-28 at 15:46

  Det är bra att många skriver på!! Hoppas fler gör det!!

  Tycker att Cloudchaser är inne på rätt spår. Tror inte det räcker med att tala med sina vänner om förbudspolitiken om syftet är att väcka en bredare debatt i samhället så att frågan börjar diskuteras på allvar.
  Att plantera fröer (även om det bara är hampa) väcker uppmärksamhet och kommer få vanliga människor att konfronteras med cannabis. Likaså gäller om vi som använder börjar göra det mer öppet. Den enda kontakten många svenskar har fått med cannabis är ju genom propagandan – det måste vi ändra på.

  Pachi har en viktig poäng – vi är över 2000 reggade användare utspridda över hela landet. Om vi alla drar vårt strå till stacken och samtalar med så många som möjligt, skriver insändare, delar ut flygblad och hittar på andra hyss (ja – det är ju bara den egna fantasin som sätter gränserna) så lär vi få en impact på samhällsdebatten!!

  Tycker det är dags att börja jobba på allvar. FN-mötet i April är en både ett mål att jobba mot och en chans vi helt enkelt inte får missa.