• advokater….?

  Posted by reaper on 2003-03-09 at 15:24

  hej….

  Om man nu har åkt fast för någonting som man kan klara sig ifrån om man har tur… vilket jag min klant precis har gjort…

  Så.. frågan är den… jag sa till polisen vid förhör att jag inte ville ha en offentlig försvarare utan att jag ville ha nån annan som jag skulle ta reda på namnet på…
  Kommer jag behöva stå för kostnaderna???
  Eller hur fungerar de där?….. om de blir rättegång… behöver jag lägga ut någonting på det???

  Skulle va trevligt om någon med egna erfarenheter berätta lite…

  Puss å hej på er.. 😆

  replied 21 years, 2 months ago 2 Members · 4 Replies
 • 4 Replies
 • gin

  Member
  2003-03-09 at 17:07

  Advokater ska ju alltid ha arvode. Och det beror väl på resultatet? Om du vinner i rätten,så lär väl du få Skadestånd som däreefter går till advokaten? Men om du förlorar så får du väl gott betala?

 • reaper

  Member
  2003-03-09 at 17:22

  Ja… men kommer jag behöva betala i vilket fall om det blir rättegång?

  Jag har hört att de sju advokaterna ska vara jättebra… kan jag då bara be om att få en där ifrån?

  Någon som vet om dom har någon hemsida?

 • reaper

  Member
  2003-03-10 at 14:36

  cozycactus,

  Advokat är en GRATIS service som sanhället tillhandahåller såvida det inte rör sig om privata tvistemål vilket det inte gör i ditt fall. Självklart ska du ha en BRA advokat vid förhandligen och du skulle också haft med en advokat vid polisförhöret. Det är din rättighet som du bör eller nästan ska använda dig av. Ha det nästa gång om det blir aktuellt. Du behöver inte heller säga ngt alls vid ett polisförhör.

  Givetvis anlitar du en advokat som är kunnig inom det/de brott du misstänks för. (Narkotika? ) Inte någon advokat som sysslar med familerätt eller beskattning.
  Fråga vänner och bekanta vem de kan rekommendera. Vidare har du rätt att välja vem du vill, även Henning Sjöström eller Gunanr Falk. Staten står för fiolerna.

  Lycka till!

 • reaper

  Member
  2003-03-10 at 15:15

  Jag blev anmäld för hemfridsbrott en gång i tiden. Då fick jag till en början inte någon försvarare, men efter lite tjat blev jag tilldelad en offentlig försvarare. Det visade sig att försvararen var helt ointresserad av mitt fall och var totalt handlingsförlamad. Jag bad att få byta men det fick jag INTE.

  Fast jag saknade uppsåt så blev jag fälld och fick betala 20 000 kr i böter, 5000 kr till “offret” och ca 7000 kr till min värdelösa försvarare.

  Alla har rätt att överklaga, vilket jag gjorde, men det betyder inte att de tar upp fallet igen. Hovrätten tyckte INTE att fallet skulle tas upp trots att förundersökningen var obefintlig och att mina vittnen inte hade blivit förhörda av polis.

  Men det blev ju “klirr” i statskassan…

  Mitt förtroende för det svenska rättsamhället är extremt lågt. “Hellre fria än fälla” och “oskyldig till motsatsen är bevisad” är bara fina ord som ska vagga in oss i en falsk trygghet 👿

  pEaCe

Log in to reply.