Aceton hasch i mixern
Detta är ett litet expriment jag testade när jag inte orkade stå och finhacka alla bladen. Jag har inte heller torkat eller kurerat bladen. Riskerna med att ha aceton i en mixer är jag inte helt medveten om utan kan bara referera till mitt expriment som för övrigt gick bra Iofs..
Men var försiktig!Det du behöver för att tillverka hasch enligt min mixer metod är.
Canabis planta
Aceton
Tyg sil
Glas eller porslin form
Rakblad
En mixerAtt tänka på innan du startar.
*Kontrollera att inga plast detaljer på din mixer reagerar med acetonet. Dutta lite aceton dränkt bommul eller en topz på plast detaljerna på mixern och se så de inte smälter av acetonet.
*Att ha en bra plats att låta acetonet avdunsta på då detta kommer att lukta rätt mycket.
*Var försiktig och kännefter om du märker att din mixer höjer temperaturen i din blandning av cannabis och aceton.
OK!!..
1. Först skalar jag av alla blad från mina plantor. I detta fallet 2st oönskade White Widow hanar.Stammen vill vi inte ha, den slänger vi.
2. Jag pressar ner bladen i mixer och startar. Du kommer förmodligen behöva stoppa mixern och pressa ner bladen igen. Om det är FÖR svårt att få ner bladen till kniven i mixern kan man redan här hälla på lite aceton för att underlätta. Men vänta helst.
3. När du tycker att det är finhackat nog pressar du ner allt i botten av mixerkannan igen. Sedan slår du på acetonet. Börja försiktigt med 1/2 dl eller så.Starta mixern i ca 30sec och stoppa sedan Glöm i detta stadie inte att känna efter om temperaturen höjs för mycket i din blandning.
4. Nu kan du succesivt fylla på med mer aceton och blanda i mixern tills din blandning liknar spenat eller en “Cannbis milkshake” :munchies: . Det skal vara en trögflytande blandning. Andvänd inte för mycket aceton, då tar längre tid att avdunsta och risk för vitmögel vid avdunstning uppstår. Glöm heller inte att med jämna mellanrum kolla så inte temperaturen höjs för mycket.
5. När din canabis milkshake är klar häller du helt enkelt av sörjan i tygfiltret över din glas/porslin form.(Försök inte med Millitta kaffe filter) Ta lite i taget eftersom du skall krama ur filtret med handen. En bommuls trasa eller en gammal T-Shirt skulle säkert fungera om man inte vill köpa ett tygfilter.
Restprodukten slänger du eftersom jag inte ser någon anledning att försöka få ut mera harsolja genom att köra processen en gång till enligt vissa andra guider P.ga att det är så finhackat i mixern. SPARA dock en liten mängd som vi “kanske” kan komma att behöva ha efter avdunstningen. Finsmula restprodukten och lägg den på ett fat för att torka. Dock inte så mycket som jag visar på bilden 1/2dl räcker gott och blir över.
6. Den mörkgröna vätska skall nu skiljas från aceton och hascholja.
Ställ formen i ett ventilerat rumstempererat rum. Ställ upp fönstret dock annars kommer hela rummet stinka aceton. Hur lång tid avdunstningen tar är beroende på hur mycket aceton man haft. men räkna med 12-48tim Man kan ju skynda på processen genom att ställa formen i sol ljus7. Nu när all vätska avdunstat har du bara hasch oljan kvar. Och det är dags att skrapa ihop det med rakbladet.(använd inte ett sådant rakblad som jag har) Då detta var aldeles för hårt och oböjbart. Bättre är ett mer böjbart rakblad. Nu ska haschet knådas ihop till önskad konsistens.
Är nu harshet för klibbigt kommer det sparade rest matrealet in i bilden. Detta skall nu vara helt torrt och fungera som mjöl gör i en deg. Man rullar då och då i “Mjölet” för att uppnå den konsistens man vill på sitt harsh. Men ju mer rest produkt du har i ju mer utspätt blir det. Kanske att man hellre vill troka lite längre innan man skrapar med rakbladet istället. Knåda knåda knåda………..8. Färdigt. Super enkelt och efter mina uplevelser ett kanon sätt att utvinna så mycket hascholja ur ett blad som bara möjligt.
Rulla ihop din klump och ditt mixer hasch är färdigt.
Log in to reply.