• Posted by reaper on 2009-07-21 at 00:06

    Detta är ett litet expriment jag testade när jag inte orkade stå och finhacka alla bladen. Jag har inte heller torkat eller kurerat bladen. Riskerna med att ha aceton i en mixer är jag inte helt medveten om utan kan bara referera till mitt expriment som för övrigt gick bra Iofs..
    Men var försiktig!

    Det du behöver för att tillverka hasch enligt min mixer metod är.

    Canabis planta
    Aceton
    Tyg sil
    Glas eller porslin form
    Rakblad
    En mixer

    Att tänka på innan du startar.

    *Kontrollera att inga plast detaljer på din mixer reagerar med acetonet. Dutta lite aceton dränkt bommul eller en topz på plast detaljerna på mixern och se så de inte smälter av acetonet.

    *Att ha en bra plats att låta acetonet avdunsta på då detta kommer att lukta rätt mycket.

    *Var försiktig och kännefter om du märker att din mixer höjer temperaturen i din blandning av cannabis och aceton.

    OK!!..

    1. Först skalar jag av alla blad från mina plantor. I detta fallet 2st oönskade White Widow hanar.Stammen vill vi inte ha, den slänger vi.

    2. Jag pressar ner bladen i mixer och startar. Du kommer förmodligen behöva stoppa mixern och pressa ner bladen igen. Om det är FÖR svårt att få ner bladen till kniven i mixern kan man redan här hälla på lite aceton för att underlätta. Men vänta helst.

    3. När du tycker att det är finhackat nog pressar du ner allt i botten av mixerkannan igen. Sedan slår du på acetonet. Börja försiktigt med 1/2 dl eller så.Starta mixern i ca 30sec och stoppa sedan Glöm i detta stadie inte att känna efter om temperaturen höjs för mycket i din blandning.

    4. Nu kan du succesivt fylla på med mer aceton och blanda i mixern tills din blandning liknar spenat eller en “Cannbis milkshake” :munchies: . Det skal vara en trögflytande blandning. Andvänd inte för mycket aceton, då tar längre tid att avdunsta och risk för vitmögel vid avdunstning uppstår. Glöm heller inte att med jämna mellanrum kolla så inte temperaturen höjs för mycket.

    5. När din canabis milkshake är klar häller du helt enkelt av sörjan i tygfiltret över din glas/porslin form.(Försök inte med Millitta kaffe filter) Ta lite i taget eftersom du skall krama ur filtret med handen. En bommuls trasa eller en gammal T-Shirt skulle säkert fungera om man inte vill köpa ett tygfilter.

    Restprodukten slänger du eftersom jag inte ser någon anledning att försöka få ut mera harsolja genom att köra processen en gång till enligt vissa andra guider P.ga att det är så finhackat i mixern. SPARA dock en liten mängd som vi “kanske” kan komma att behöva ha efter avdunstningen. Finsmula restprodukten och lägg den på ett fat för att torka. Dock inte så mycket som jag visar på bilden 1/2dl räcker gott och blir över.

    6. Den mörkgröna vätska skall nu skiljas från aceton och hascholja.
    Ställ formen i ett ventilerat rumstempererat rum. Ställ upp fönstret dock annars kommer hela rummet stinka aceton. Hur lång tid avdunstningen tar är beroende på hur mycket aceton man haft. men räkna med 12-48tim Man kan ju skynda på processen genom att ställa formen i sol ljus

    7. Nu när all vätska avdunstat har du bara hasch oljan kvar. Och det är dags att skrapa ihop det med rakbladet.(använd inte ett sådant rakblad som jag har) Då detta var aldeles för hårt och oböjbart. Bättre är ett mer böjbart rakblad. Nu ska haschet knådas ihop till önskad konsistens.
    Är nu harshet för klibbigt kommer det sparade rest matrealet in i bilden. Detta skall nu vara helt torrt och fungera som mjöl gör i en deg. Man rullar då och då i “Mjölet” för att uppnå den konsistens man vill på sitt harsh. Men ju mer rest produkt du har i ju mer utspätt blir det. Kanske att man hellre vill troka lite längre innan man skrapar med rakbladet istället. Knåda knåda knåda………..

    8. Färdigt. Super enkelt och efter mina uplevelser ett kanon sätt att utvinna så mycket hascholja ur ett blad som bara möjligt.
    Rulla ihop din klump och ditt mixer hasch är färdigt.

    replied 14 years, 7 months ago 5 Members · 10 Replies
  • 10 Replies
  • rodtjur

    Member
    2009-07-21 at 07:24

    Blir inte haschet avsevärt mycket mindre potent om man använder sig av otorkade växtdelar?

  • reaper

    Member
    2009-07-21 at 08:06

    @RodTjur wrote:

    Blir inte haschet avsevärt mycket mindre potent om man använder sig av otorkade växtdelar?

    Vet inte?. Jag har inte så mycket att jämföra med faktiskt. Jag är vanligtvis ingen hash rökare. Jag fick några hanar på feminiserade frön jag inte ville slänga. Men detta är mycket potent.Kanske att det kan vara lite mindre potent men har det inte mer med typ av strain, kön & mognadstid på plantan och göra det med potensen i ruset.
    Jag har läst att otorkat kan smaka lite sämre om man struntar i att kurera. Rätta mig någon om jag har fel.

  • thc-junkie

    Member
    2009-07-21 at 09:47

    @Folderman1 wrote:

    Jag har läst att otorkat kan smaka lite sämre om man struntar i att kurera. Rätta mig någon om jag har fel.

    Torka är inte samma sak som kurera 😉

  • reaper

    Member
    2009-07-21 at 10:40

    @Thc-Junkie wrote:

    @Folderman1 wrote:

    Jag har läst att otorkat kan smaka lite sämre om man struntar i att kurera. Rätta mig någon om jag har fel.

    Torka är inte samma sak som kurera 😉

    😆 jaja torka och kurera då daaaa…. :D frågan var väl ändå om det blev mindre potent eller inte utan att torka och kurera.

  • reaper

    Member
    2009-07-21 at 16:02

    Jag har hört, och till viss del testat mig fram till, att helt torkade växtdelar är ganska mycket mer potenta än färska!

  • sodapop

    Member
    2009-07-21 at 19:29

    När jag gör bho eller aceton hashish torkar jag alltid gräset snustorrt och använder oblekta kaffefilter
    till acetonet och fint nät till bho’n. typ dubbla nät som finns i dom där plast-kaffefiltrerna.

    Men till tex is-bubbel däremot funkar det bättre enligt vissa med färskt gräs. Själv tycker jag det hänger mer på att
    filtren är finmaskiga och att man inte vispar gräset för länge i isvattnet för bästa kvalitet.
    Samt att trichomerna är så kort tid som möjligt i vattnet.
    Därför kör jag en mix av gumby och hashbags metoderna. dvs. vispar i en hink och häller därefter igenom bubbelbagsen.
    Orkar inte med träslevs metoden och vill inte köra vispen i bubbelbagsen (dom kan ju gå sönder dom dyrgriparna) samt
    vill inte låta tricksen ligga i vattnet i timmar enligt gumby metoden

    Det bästa e att vispa gräset i is och få ett bubbel hash sen ta upp och torka samma gräs och göra olja/bho på det.
    eller ännu bättre,, om man har mycket weed så kan man göra is-hasch och göra olja/bho på det haschet. typ budder kvalite

    Aceton hascet må vara det enklaste sättet att göra hasch medans is-bubbel smakar oftast godast enligt mig och bho är
    det snabbaste och med mest styrka. Om man bortser från torrkief och finger/sax hash i snabbhet och smak.

    10 gram olja på dom där två hanarna låter lite för mycket. ett gram skulle jag fått ut kanske.
    Måste va färskheten som drar med sig annat joks ner i formen plus att filtret släpper igenom mera joks.

    Testa nästa gång att torka rubbet och lägg det i en glas burk – på med acetonet låt stå ca 12 timmar därefter häll
    det lite sakta (så det inte rinner över) igenom ett kaffefilter utan att spilla på sidan ner i formen.

    Tycker du gjorde många rätt,, påminner lite om rigonos hjälte försök för typ ett halvår sen här på sc

    Mvh sodapop

  • reaper

    Member
    2009-07-21 at 23:18

    Tackar sodapop för fin respons. Även om mycket i din text var rena hebreiskan för mig. Som sagt, Jag är ingen hasch rökare direkt och än mindre hasch framställare :? Jag hade bara otur med att få 2hanar på femmade frön 👿 som jag inte ville slänga. Jag får återkomma med potensen på detta när en mer erfaren person har testat det. Gjorde träslevs metoden innan på ett par plantor och fick dock mindre hasch men potent var det ivf.

    Det är kul med lite experiment. Trial and error metoden you know :)

  • reaper

    Member
    2009-07-21 at 23:52

    Ambitiös guide, ska klura lite på denna och återkomma. 😉

  • reaper

    Member
    2009-07-26 at 00:00

    Blev gumby istället, men med facit i hand skulle man nog kört på denna..

  • avva66

    Member
    2009-09-18 at 19:58

    I stället för att hälla acetonlösningen i ett tomt fat, och sedan skrapa upp kletet efteråt. Ha i hetvatten i skålen och häll lösningen i det.

    Acetonet dunstar snabbare, och du behöver bara skrapa på kanterna längs vattenytan.
    Så gör jag när jag gör olja med Butan, det blir lite vatten i oljan. Men den värmer man lätt bort efteråt. det blir mycket mindre kladd iaf.
    (oljan blandar sej givetvis på inget som helst sätt med vattnet)

Log in to reply.