• reaper

  Member
  2002-08-14 at 17:45

  hmm. Undra om jag “lider” av det, dvs syrebrist i bubblern… alla mina rötter är ljusbruna… hade förut grymma problem med alger, men sen nån vecka tebax så har jag en 100% ljustät bubbler.

  men jag har 2st elite 806 som blåser med all sin kraft i två såna där “perforerade syreslangar” som dom har på hjortgatanzoo.

  allt detta i en bubbler med ca 20-25 liter vatten. Borde ju få tillräckligt med syre, men va vet ja? mina plantor i bubblerna är mkt små, dom är vid 5-6’e bladparet, men är drygt 15cm höga från krukan räknat, och det är ju jävligt smått, då dom är 3veckor gamla. Dom plantor jag har i jord bredvid bubblarna är vid 2-3’e bladparet och är redan betydligt större än dem i bubblern… Jag måste ha gjort nåt galet redan i början, eller kan detta enbart bero på all algbildning jag hade tidigare?

  Tills mina 2plantor fick rötter, så doppade jag dem i ph justerat vatten med 100ppm närings lösning 2ggr per dag(fröna sattes i nätkrukor med vermikulit).

  Nu i efterhand tror jag att jag skulle låtit bubbler vattnet nåt upp till nätkrukorna och vermikuliten tills rötterna var tillräckligt stora…

  Nåra tankar ang. detta?

  ha det bäst

  PLUR

 • reaper

  Member
  2002-08-14 at 17:56

  Det är helt normalt att rötterna blir lite ljusbruna. Jag brukar ha vattnet ungefär 2 cm från krukorna när plantan ska få rötter. Stänket från bubblorna håller dom fuktiga. Har man dom nere i vattnet blir det bara för blött…

Log in to reply.