Ett svenskt cannabisforum Forums Universitetet – Samhälle och kultur U| Cannabisaktivisten 42 miljoner till narkotikaforskning (mycket intressant)

 • 42 miljoner till narkotikaforskning (mycket intressant)

  Posted by mooch on 2002-11-05 at 00:13

  http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=147&a=73798&previousRenderType=6

  “Fred Nyberg understryker betydelsen av att forskningen hålls på hög vetenskaplig nivå och är fri från ideologi och politiska mål.”

  “Metadonbehandlingar av heroinister och sprututbytarprojektet i Malmö är två politiskt kontroversiella metoder. Socialministern Lars Engqvist har gett Björn Fries uppdrag att föreslå nationella riktlinjer för sprututbytarprojektet. Något Björn Fries tror att han kan göra redan i februari.

  Än så länge säger han att han inte vet vad han kommer att föreslå, men han har bestämt sig att förslaget ska grunda sig på forskningsresultat och inte några politiska ideologier.”

  Kan det vara en gryning vi ser i den Svenska narkotikapolitiken? Det är oerhört intressant att man uttalat inte kommer att grunda sig på politiska ideologier. Det kan ju endast betyda att man insett att man inte kan gå på som man gjort tidigare, att det narkotikafria samhället är ett orealistiskt mål som man knappast kan sträva efter. Det ska verkligen bli intressant att se utfallet av detta. Mina förhoppningar är dock låga men visst kan man tolka en ljusning i resonemanget…

  replied 21 years, 5 months ago 1 Member · 3 Replies
 • 3 Replies
 • reaper

  Member
  2002-11-05 at 17:01

  – Det kommer säkert bli en del förändringar i det arbete som i dag pågår. Det hoppas jag i alla fall, säger han.

  Det hoppas jag med 👿

 • reaper

  Member
  2002-11-05 at 18:59

  Fred Nyberg, professor i biologisk beroendeforskning, beskriver narkotikaläget i Sverige som ett slagfält där röken ännu inte har skingrat sig.

  – Det viktigaste för befälen i ett krig är att ta reda på vad som hänt. Just nu ligger vi långt efter, säger han.

  Å ena sidan finner jag det oroande att den av alla som startar en sån här grej är “biologisk beroendeforskare”.. å andra sidan kan man om man är lite optimistisk ju faktiskt tolka det han skriver väldigt positivt. :?

 • reaper

  Member
  2002-11-05 at 19:05

  Jag tror vi ser ljuset – eller jag hoppas på det iallfall.
  Hur många liv ska det skördas innan det inhumana systemet kommer att ändras?

Log in to reply.