• Posted by smacky on 2002-06-11 at 15:17

  Det där var nog det dummaste jag läst på lång tid. Herregud! Om de vill att ungdomar ska sluta knarka eller knarka mindre så får de börja med RIKTIG information i skolorna.

  Det jag tycker är så dumt är att de säger att var fjärde 17 åring använder narkotika. De säger också att om man använder narkotika är risken SÅÅÅÅ stor att man blir fast i ett missbruk. Om nästan 25% av sveriges ungdomar använder droger så borde ju sjukhusen och vårdhemmen vara överfulla enligt deras argument då? Men det är de ju inte! Underskatta aldrig dumma politiker (de flesta politiker är dumma), förvånar mig inte om vi får se poliser gå runt på skolorna snart.

  replied 21 years, 7 months ago 9 Members · 20 Replies
 • 20 Replies
 • ganjasmurfen

  Member
  2002-06-11 at 15:43

  Sorgligt

  Svenska ungdomar kommer ju bara känna sig mer instängda och bevakade :(


  Skolan är ju en mittpunkt för ungdomar, och de vuxna som finns där har en god uppfattning om vilka det inte går riktigt bra för. När de står och knäar nere på Sergels torg och har varit injektionsmissbrukare i fem år är prognosen väldigt mycket sämre.  Dra alla droger över en kam…

 • farull

  Member
  2002-06-11 at 15:54

  Riktigt tråkigt…

  Har inte den där idioten barn själv? Fattar hon inte att man inte lär barn någonting genom att hota dom med straff?

  Hur är hennes verklighetsuppfattning när hon tror att en polis ska springa omkring och vara kompis med eleverna när inte ens lärare, rektor eller skolvärdinnor har tid med det?

  Fy f-n för politiker… Satsa på information istället! Rakt, sakligt, fakta är det ungarna behöver…

 • reaper

  Member
  2002-06-11 at 18:41

  istället för poliser i skolorna så skulle vi väl kunna ha lärare?
  tittar just nu på svt1 som handlar om stora förskoleklasser och hur skadligt det är för både barn och förskolelärare.

  sverige är sjukt!
  dra in pengar på utbildning och använd dessa pengarna på att ha poliser att straffa de redan utstötta och övergivna.

 • reaper

  Member
  2002-06-11 at 18:42

  Var med i debatten:

  Är detta ett bra förslag för att stoppa knarket i skolan?
  svd.se/debatt

  direktlänk…
  http://www4.svd.se/webx?230@@.eea166a

 • reaper

  Member
  2002-06-11 at 19:30

  Vi får inte glömma att det är VAL ÅR. Kristina Axen Olin är känd för sina hårdföra uttalanden och som medlem i polisstyrelsen givetvis aktad.
  Tror enda sättet att bemöta detta är med kostnads resonemanget: Vad kostar narkotika bekämpningen Sverige per år osv. vill vi slänga lika mycket pengar på detta som USA….nån som har ett tal på utgifter för narkotikabekämpning i USA per capita vs. Sverige?

 • reaper

  Member
  2002-06-11 at 20:23

  jag gick ett år på high school i USA och på min skola var där en polis som jobbade och de hade annat folk som gick omkring med walkie-talkies för att hålla reda på saker och ting och se till så att det inte gick omkring människor på skolgården när det var lektion (alla hade det samtidigt). Rökte folk mindre ganja för det? haha gissa.. nä men iofs så kanske det hjälpte mot andra saker som våld och sånt. Det vet jag inte. Men jag tror inte det minskar drogerna.

 • friggs

  Member
  2002-06-11 at 20:53

  Tja, men kan se på det som BRÅ (Brottsförebyggande rådet) gör också! 😉

  Det är omdiskuterat i vilken utsträckning förstärkta insatser från polisens
  sida mot ringa narkotikabrott, exempelvis eget bruk, leder till att färre ungdomar prövar narkotika. Helt problemfria utvärderingar saknas, men en samlad bedömning utifrån tidigare utländska studier och analyser av svenska förhållanden visar att sådana insatser endast i begränsad utsträckning påverkar ungdomars bruk av narkotika. Däremot är det möjligt att intensifierade polisiära insatser kan ge vissa positiva resultat om de genomförs slumpmässigt och med utgångspunkt i analyser av lokala problembilder. Den andra strategin gäller polisens roll som droginformatör i skolan. Sedan år 1993 används i ett stort antal skolor runt om i landet ett särskilt utbildningspaket, som kallas VÅGA-programmet. I en utvärdering har elever i 13 högstadieskolor, som medverkat i det 17 veckor långa programmet, jämförts med elever i lika många kontrollskolor. Jämförelser mellan dessa två elevgrupper har gjorts dels innan programmet startade i årskurs 7, dels när eleverna gick i årskurserna 8 och 9. Om man enbart bedömer värdet av VÅGA-programmet utifrån utvärderingsresultatet, är slutsatsen relativt entydig. Det finns inga belägg för att elever, som deltagit i programmet, i större utsträckning än andra elever är “vaccinerade” mot droger. Polisens medverkan i den drogförebyggande undervisningen tycks inte ha någon avgörande betydelse för elevernas attityder till och bruk av droger. Att utifrån dessa resultat dra slutsatsen att samverkan mellan polis och skola inte behövs är dock felaktigt. Varje år polisanmäls till exempel närmare 25 000 inbrott och stölder i skolor, och här bör polisens kompetens kunna komma till användning i högre utsträckning än för närvarande.

  -ur Ungdomar, droger och polisens insatser [1999]
  http://www.bra.se/extra/publication/?button_showpublication.80.=1

  En ganska hård dom! inte sant?
  😆

 • reaper

  Member
  2002-06-30 at 01:29

  “Alla politiker måste antingen vara dumma eller spela dumma, annars censureras dom bort.”
  Droger är tabu i sverige och alla de större partierna är mycket rädda om sitt anseende och därför tvingar sina politiker följa en viss linje.

  Om vi på något sätt lyckas bryta tabu-statusen och får fram en vettig debatt kommer politiskt stöd att poppa upp lite varstans.

 • reaper

  Member
  2002-06-30 at 10:05

  Det är nog bara i Sverige som man anser att polisen genom brottsbekämpning ska utföra sociala stödinsatser. Helt sjukt.
  Om ni känner att ni vill förändra saker och ting då kanske

  http://www.frialistan.st/page.php

  är ett alternativ. Kram

 • reaper

  Member
  2002-07-01 at 16:13

  Kristina Axén Olin är RIKTIGT LÄBBIG.

  Inte första gången man hör “sådana här” förslag från hennes käft.

  😈

 • ashtray

  Member
  2002-08-10 at 11:51

  Kristina Axen Olin är läskig, jag har letat reda på info om henne och det gick kalla kårar nedför min rygg när jag läste det jag hittade.

  Radioshow med Kristina på P1:

  http://www.sr.se/p1/sommar/2001/sounds/2001/Sommar2001-08-08.ram

  Följande är skrivet av Kristina själv och visar hennes sneda verklighetsupfattning:

  Man blir inte snabb av knark

  Jag citerar ifrån RFHL’s sida:

  @RFHL wrote:

  Fördomar, resurser och felaktiga slutsatser

  Detta nummer av Oberoende handlar om samhällets mest utsatta och föraktade människor. Människor som ibland oförskyllt, och i andra fall genom oförsvarligt handlande, försatts eller försatt sig själva i en tillsynes hopplös gränd utan återvändo. För oss andra mer lyckligt lottade och hyfsat trygga människor uppstår frågan, hur ska vi förhålla oss till dessa samhällets olycksbarn?

  De oreflekterade och reaktionära förhållningssätten och attityderna är många och drabbar hemlösa, missbrukare, psykiskt störda, kriminella, prostituerade och andra vinddrivna existenser. “Dom har sig själva att skylla”. “Dom är oförbätterliga”. “Dom vill leva i misär – det ger dom frihet”. “Det spelar ingen roll hur många chanser dom får”. Flosklerna är outsinliga.

  Majoriteten av medborgarna uttalar sig inte så vulgärt. Det är inte politiskt korrekt. Men hur handlar de i praktiken. Extra intressant blir deras agerande om de har makt som politiker och tjänstemän. Under hela 90-talet och fram till idag har de mest utsattas grupperna fått en allt mindre del av samhällets totala resurser, resurser som skulle ha behövts för att de skulle få en chans komma loss från missbruk, hemlöshet, kriminalitet och prostitution. Det politiska spelet ställer olika samhällsgruppers behov och önskemål emot varandra och sist i löpet hamnar de mest utsatta. Och inte bara i kristider utan också när landets ekonomi blomstrar. När ekonomin går för högtryck används de sociala besparingarna för att gödsla de välmåendes plånböcker med skattesänkningar.

  Tricket att ställa olika gruppers intressen och behov emot varandra är väl beprövat. Just nu görs försök att framställa de tunga narkomanernas behov av rena sprutor för att slippa hiv och hepatit-smitta i motsats till det drogförebyggande arbetet bland ungdomar. Pinsamt och avslöjande var när Stockholms socialborgarråd Kristina Axen Olin i ett radioprogram försade sig i en debatt om rena sprutor. Hon lät förstå att hon var beredd att offra de tunga narkomanerna för att rädda ungdomar från att bli framtidens missbrukare. Borgarrådet Axen Olins uttalande visar två saker. För det första. Ett ointresse för de tunga narkomanernas väl och liv. För det andra. Noll förståelse för vilka mekanismer som får ungdomar att pröva och använda narkotika. Tror verkligen socialborgarrådet att nedgångna och slitna injektionsmissbrukare, om de får tillgång till rena sprutor, helt plötsligt förvandlas till förebilder och något som ungdomar ser upp till och vill efterlikna?

  År 2002 är valår. Utnyttja det. Tvinga partierna att utlova ordentliga resurser till samhällets mest utslagna. Minskad utslagning, minskad misär och minskad brottslighet ger oss alla större trygghet. Använd valrörelsen för att avslöja myter, dumheter och intolerans om samhällets mest utslagna.

 • upinsmoke

  Member
  2002-08-10 at 23:48

  “Vi måste fortsätta den långa och svåra kampen mot narkotika, så att visionen om ett narkotikafritt samhälle blir verklighet.”

  **hahahahahahaha**

 • reaper

  Member
  2002-08-12 at 20:30

  Tricket att ställa olika gruppers intressen och behov emot varandra är väl beprövat. Just nu görs försök att framställa de tunga narkomanernas behov av rena sprutor för att slippa hiv och hepatit-smitta i motsats till det drogförebyggande arbetet bland ungdomar. Pinsamt och avslöjande var när Stockholms socialborgarråd Kristina Axen Olin i ett radioprogram försade sig i en debatt om rena sprutor. Hon lät förstå att hon var beredd att offra de tunga narkomanerna för att rädda ungdomar från att bli framtidens missbrukare. Borgarrådet Axen Olins uttalande visar två saker. För det första. Ett ointresse för de tunga narkomanernas väl och liv. För det andra. Noll förståelse för vilka mekanismer som får ungdomar att pröva och använda narkotika. Tror verkligen socialborgarrådet att nedgångna och slitna injektionsmissbrukare, om de får tillgång till rena sprutor, helt plötsligt förvandlas till förebilder och något som ungdomar ser upp till och vill efterlikna?

  någon som vet vilket radioprogram hon försade sig i? skulle vara kul att höra

 • ashtray

  Member
  2002-08-13 at 08:25

  @marsjays wrote:

  någon som vet vilket radioprogram hon försade sig i? skulle vara kul att höra

  Jag har hört det citeras av fler personer på swecan, någon som vet vilket radioprogram denna kommentar kommer ifrån där Kristina Axén Olin säger att hon är redo att “Offra dom tunga narkomanerna för att inte sända fel signaler”.

  Stockholms socialborgarråd Kristina Axén Olin (m) kommenterar:
  – Det finns bättre sätt än genom fria kanyler att få kontakt med narkomaner. Man kan tänka sig gratis fotvård eller en tandläkarmottagning. Det skulle uppskattas och också skapa kontaktytor

  Här är ett praktexempel på Kristinas okunskap, fotvård och tandläkarmottagning.. och det skulle hindra spridningen av Hepatit C, HIV och andra sjukdomar tror hon? 👿

 • reaper

  Member
  2002-08-16 at 19:29

  En moderat är en moderat är en moderat är en fascist.

  Förlåt nu överdrev jag.

Page 1 of 2

Log in to reply.