Svar till: Fria Listan!

#60617
friggs
Deltagare

@14th wrote:

Okej…
Så tanken är att man ska rösta på ett parti som på många sätt verkar ungefär lika seriöst som Bert och Ian med motiveringen ”Dom kommer ju ändå inte att vinna valet”???

Jag håller med om att det vore fint med en vettig narkotikadebatt i riksdagen, men jag är hjärtligt trött på ”Vi-sänker-alla-skatter-så-blir-allt-mycket-bätte-plus-att-vi-driver-nån-annan-kontroversiell-fråga-så-att-vi-får-gratis-publicitet”-partier

Mvh

ALLA partiers valfläsk är populistiskt, eftersom valfläsk inte är något annat än en presentation av partiets ideal. Men dessa ideal kan aldrig genomföras till 100% i praktiken. Socialdemokraterna har suttit som regering under en herrans massa år men ändå inte lyckats genomföra hela sitt program. Detta därför att besluten tas av riksdagen, där fler partier med andra ideal är representerade. Och där vill vi nu ha fria listan, för att dom ska kunna ta upp frågor som aldrig annars kommer fram.

För övrigt går det att sänka skatter och höja bidragen genom att se till att färre personer behöver bidrag. Idag tvingas många som arbetar men som har låg lön ta bidrag för att få ekonomin att gå ihop. Tanken är att om dessa får sänkt skatt kan de överleva på sin lönen istället. Observera att kostnaderna av administrationen kring bidrag och skatt också kostar, och det kostar mycket. Det betyder också mycket för dom som då kan slippa ta bidrag rent psykologiskt. Att slippa gå till socialen, sitta och vända ut och in på sitt liv inför en främmande människa, och känna sig som en tiggare bara för att kunna betala sin hyra vet jag många som skulle må bättre av.

Scroll to Top