Svar till: cannabis och blodtrycksmedicin

#60400
Josef_K
Deltagare

Åshit, nu blir det mycket att svara på och mycket att kolla upp.. :D suck 😮

Först, cannabis sänker blodtrycket, genom att vidga kärlen. Samtidigt slår hjärtat snabbare (takykardi), men totalt sett sjunker blodtrycket något.

Dock utövar cannabis milda effekter på kroppen, och det är praktiskt taget omöjligt att få i sig en sådan stor dos cannabis att man dör av det. Effekter på hjärta och kärl anses också de som lindriga och kan inte ta livet av någon människa.
Ett samtidigt intag av medicin som säker blodtrycket och cannabis sänker naturligtvis extra mycket. Många gånger drabbas man av ett blodtrycksfall när man precis röker, detta förstärks givetvis genom att äta blodtryckssänkande.
Dock ska det inte vara livshotande om man bara håller sig försiktig med båda substanserna.

Receptbelagda läkemedel mot migrän och cannabis ska man undvika så mycket som möjligt. Vanliga medel (Alvedon, Treo m.m.) behöver man inte vara lika noga med.
Migrän kan ha många orsaker, men en av dem är att blodkärlen i hjärnan krampar (efter att först ha dilerat mycket) och detta leder till smärta. Cannabis dilerar kärlen, och torde därför kunna dämpa smärtan något. Att ta läkemedel i detta stadiet är därför inte särskilt farligt, men var försiktig med dosen!

zewmah: Kortisonsprutan ökar nivåerna av kortisol i kroppen, vilket även cannabis gör. Dock inte så fruktansvärt mycket.
Aerius ska inte interagera med cannabis, men tänk på att det verkar under väldigt lång tid! Zyrlex och calrityn är det samma sak med. Lomudal verkar lite annorlunda, men det ska det inte heller vara något särskilt med.

Här är två länkar, men jag är rädd att de inte är så mycket till hjälp..
http://www.druglibrary.org/crl/
http://marijuana-as-medicine.org/links.htm

Scroll to Top