Svar till: Skilja plantor åt?

#60369
Si
Deltagare

Jag hade två honor i en 15-litersbalja, när jag såg att de var honor så skulle de byta plats med hanarna som stod i varsin 10-litershink, så jag tog ut plantorna med jord och rötter ur blajan (jorden helt intakt, sammanhållen av rötterna) och skar jordklumpen mitt itu med kniv. Visst skar jag av rötter, men vad fasen gör det? Det är ju bara bra för då grenar sig rötterna vid brottpunkterna och det utvecklas ett tätare och kraftigare rotnät.

Finns iiiinget att oroa sig för när man har flera i samma. Det skulle vara om man har dem så tätt och i ett sådant huller om buller att det inte skulle gå att skära loss någon för att den satt mittimellan resten.

Och som deezack säger, så är det ju bara att kapa rakt av om det bara handlar om att ha ihjäl en hane. Rötterna förmultnar och återger näringsämnen till jorden (visst använder bakterierna kväve för att bryta ner dem, men det är en marginell mängd).

Jag har en 65-litershink som jag ska plantera flera plantor i, eventuellt köra mass-jord-SOG i, det ska bli intressant (en liten anekdot bara) =)

Scroll to Top