Svar till: Serotonin

#59858
reaper
Deltagare

@cheech wrote:

Apropå serotonin, någon som vet om cannabis har någon inverkan på serotonin halten i hjärnan? Vet att cannabis inte verkar direkt på serotoninet som tex. ecstacy, men då kan man ju fråga sig varför man mår så bra. hoho, har 2 teorier:
Sinnesförändringarna cannabis ger uppfattas av hjärnan som positiva, och i en positiv ”miljö” mår vi bra och serotonin utsöndras. Alltså inderekt verkan på serotonin halten.
Teori 2: Ämnet som cannabis utlöser i hjärnan (kommer inte ihåg va det heter) har liknande effekter på humöret som serotonin.

Cannabis har ju en ganska unik verkan som inte ens påminner om nån annan drog. Det finns inga förutsägbara effekter likt belöningsdroger som kokain, heroin eller ecstasy. Inte heller delar cannabis de otrevliga avtändningar med dessa droger. Om man går efter den gamla klyschan ”What goes up most come down” tycker jag cannabis verkar ganska barmhärtigt på kroppen.
Jag skulle vilja klassa den mer som en hallucinogen, då kanske i minsta kaliber men ändå.

Hurvida serotoninet är inblandat kanske är svårt att säga. Men en sak är säker, cannabis är med största sannolikhet det! :D

Scroll to Top