Svar till: Serotonin

#59856
reaper
Deltagare

Apropå serotonin, någon som vet om cannabis har någon inverkan på serotonin halten i hjärnan? Vet att cannabis inte verkar direkt på serotoninet som tex. ecstacy, men då kan man ju fråga sig varför man mår så bra. hoho, har 2 teorier:
Sinnesförändringarna cannabis ger uppfattas av hjärnan som positiva, och i en positiv ”miljö” mår vi bra och serotonin utsöndras. Alltså inderekt verkan på serotonin halten.
Teori 2: Ämnet som cannabis utlöser i hjärnan (kommer inte ihåg va det heter) har liknande effekter på humöret som serotonin.

hehe, kanske inte så interesant men har inget att göra, så lika bra att sitta här och flumma lite (utan röka iofs. men går lika bra)
Någon som vet?

Kan också passa på att säga att jag käkar seroxat, ett SSRI preparat som fungerar väldigt bra än så länge. Och känner ni att ni mår dåligt, var inte rädda för att skaffa hjälp. Gör inte som jag och gå i över ett år med nyutbruten panik ångest, ångest, depression utan att veta vad det är för något och tro att man är i en psykos och att livet är slut.
Skaffa hjälp istället, är ju bara lite torka på serotonin vettni 8)

tack för mig

Scroll to Top