Svar till: Felköp av näring?

#554558
cthullu
Deltagare

Alla macronäringsämnen är givetvis viktigt att plantan upptar i tillräcklig mängd.

Men efter det ger det inte så mycket att fläska på med P jämfört med K. (som även blj påpekade längre upp)
Växter (de vanliga och vattenväxter jag odlat iaf) är dessutom väldigt okänsliga för mycket K men brist (eller bara inte tillräckligt för feta resultat) är väldigt vanligt.

Du kan läsa lite info om de olika ämnen och vad de gör om du scrollar ned en bit i den klistrade näringsproblemsguiden i sjukstugedelen av forumet.

Extra info/förtydligande om just K är att det är väldigt viktigt för stam och frukt.

Sen exakt hur mycket av ett enskillt ämne, t.ex. P, en viss näring innehåller spelar ingen roll, det man skall titta på är ration, dvs hur mycket i förhållande till de andra ämnena.
Dvs t.ex. 4-2-6 är helt likvärdigt med 8-4-12, men den senare skall spädas med mera vatten för att bli lagom styrka innan bevattning. (eller så kan man säga att
det är en drygare förpackning men annars likvärdig)

Av de färdiga flytande näringar du kan köpa i vanliga butiker är tomatnäring och liknande helt överlägsna jämfört med orkide’näring och törs nog påstå lika bra som de allra flesta cannabis specialnäringar också.

Men visst kan du få ut helt ok buds på lite N brända plantor om du fläskar på med orkide’näring ordentligt under blom, men som sagt jag har själv provat båda och rekommenderar tomatnäringen starkt om du som jag ogillar att köpa cannabisprodukter via growshops, annars är ju dom näringarna såklart också att rekommendera.

Hoppas jag inte bara rörde till det ännu mer nu :D

Scroll to Top