Svar till: …

#554477
baralillajag
Deltagare

@sinsemillan wrote:

@TheMentalist wrote:

hahaha, jadu baralillajag, dom har visst inte läst din bilddagbok ;)

Jo då den har jag sett, men dom siffrorna stämmer inte, baralillajag är säkert en grym odlare men 2,5 g/W med le har jag aldrig sett något i närheten av varken i eget odlande, på swecan eller andra utländska forum. Så du menar att det är möjligt att skörda 500g torkade buds med enbart en 200w le? 😯

2gpw med LE som har reflektor, samt en bra yieldande strain på 10 veckor, är fullt möjligt om man kör rullande odling (vilket alltid är det smartaste – om nån inte förstått varför så kan jag förklara), medans 2,5 skulle vara mycket svårt med en 10 veckors strain.

Jag har bara kört DieselRyder under LE, som experiment, men då har jag bara haft vitmålade ytor och dåligt placerad lampa (ingen reflektor) pga att jag fick plocka ihop vad jag hittade.
Men resultaten visar att DR samt high-yieldplanta under lysrör (12/12) med bra reflektor ger runt 0.12 resp 0.24 g/(watt * vecka).
DR under mina LE (24/7) ger också runt 0.12 medans under lysrör med samma ljustimmar ger de ca 0.16 gpwv (om jag minns rätt).
Utifrån dessa siffror kan man uppskatta att 12/12 med LE och DR borde ge runt 0.95 och en Satori ungefär det dubbla – med reflektor skulle de ge något mer….så runt 2gpw är nog inga jättesvårigheter.
(hoppas ni hängde med i resonemanget med gpwv som jag använder som mått)

Om man kör hydro eller jord spelar egentligen ingen roll så länge plantan har syre i rotpartiet (lite större kruka vara fördel vid ren jordodling).

Har dessvärre inga LE-lampor kvar nu, och inga pengar till nya…. men kan väl visa detta med några Satori eller liknande till hösten, om nu nån är intresserad.

Men det jag skrev angående LE var att 0,5-1 gpw är lätt om man följer de enkla råden som jag upprepar i punktlistan längst ner. ;-)

Lullezor – Jag får ju knappast nån vinning i att övertyga dig, om det nu över huvudtaget går att få dig övertygad. Det bästa är att du testar själv… då blir det svårare att inte tro. 😉

Och det är enkelt – förutom de självklara sakerna med bra reflektor, reflekterande väggar, jämn ljusintensitet, rullande odling, syre till rötterna och att inte ge plantorna för mycket mineraler (hydro-riktvärde 0,7-1g N/10 liter beroende på ljusintensitet) så finns det bara 3 riktigt viktiga saker:

1. Ställ plantorna tätt så ljuset används av dem.
2. Håll temperatur på 28-30 grader.
3. Undvik koldioxidbrist.

Scroll to Top