Svar till: Använda flerbostadshus inbyggda ventilationsystem

#554404
swex
Deltagare

@B wrote:

Kolfilter och kanalfläkt bara? Hellre vara säker och sedan spruta ut det i den allmäna ventilationen

Någon som sagt något annat?

@whalajams wrote:

okej. så ändå om jag skickar in det i den i husets ventilation så bör jag ta bort lukten på något vis. men om jag använder en kanalfläkt, kommer det inte skapa fel tryck i ventilationsrören? kommer luften inte att strömma ut från min köksfläkt istället för att röra sig mot husets stora fläkt? kan det inte bli så att luften kommer in till grannen om det trycks på mer än vad den stora fläkten kan ta?

Antar nu att du ska hänga på en liten fläkt och den gör knappast mer än att suga ut det i rätt riktning innan den stora ventilationen tar över.

@Wayne wrote:

swex: Jo, kolfilter är ju att föredra. Men jag ser inte hur lukten skulle sprida sig neråt i ventilationssystmet… Åt sidan kanske.
Vad skulle du göra ifall du stängt av ventilationen i något hus och märker att det är en liten luftström ändå (från någon kanalfläkt som trycker ut varmluft (via kolfilter) ut i t.ex. badrumsventilen?

Finns det något som säger att lukt partiklar bara stiger? Jag vet faktiskt inte men släpper trycket i ventilationen så är det iallfall risk att din granne kan känna lukten.
Jag stänger aldrig av ventilationen till hus då jag inte jobbar med underhåll utan bara montering men låt säga att jag skulle göra det så tror jag knappast att man kan märka det om man inte knallar runt och mäter in flödet vilket inte är troligt. Det är ju ingen monster fläkt du ska hänga upp hoppas jag.

Scroll to Top