Svar till: max näring hesi? +Kvalite på frön

#505327
purple_haze
Deltagare

Jag har använt Hesi under mina senaste fyra odlingar. Vill absolut råda att inte dosera fullt! Detta gäller särskilt under veggen. Använd högst 50% av deras ”TNT” näring. Ingen ide´att börja innan 3 veckan. Jag gjorde misstaget att gå efter dosanvisningarna första gången.
Resultatet blev en riktig burn out.. :( Lagom till att jag slog om till 12/12 så var hälften helt sönderbrända.. Eftersom jag var helt blåbär på den tiden så blev resterande hälf också sönderbrända till skördedags..

50% i 7literskrukor är okej, efter ca 5 veckor i blom brukar jag köra 75% och i slutet kanske 100%, men bara någon vecka innan jag flushar för skörden. Men då kan man se att kanterna på bladen tenderar att börja frasa sej på vissa strains. Kör du fullt för tidigt så märker du omedelbart att dom ser ansträngda ut. Särskilt då att du är extra försiktig under veggen. (om du ens behöver näring dom tre första v från germinering.) Prova försiktigt så märker du snart vilken dos som dom tål. Att flusha någon extra gång kan nog också vara en ide`.
Sen lär du märka en ganska stor skilnad mellan olika strains och även inom samma strains,hur mycket dom tål. Trainwreck tålde faktiskt en hel del medans Gws inte pallade samma mängd. Oasis från DP var den som jag lyckades förstöra totalt. Men 75% under blom lär räcka för dom flesta.. Men som sagt, deras TNT bränner rejält så ta den med väldig måtta. Bara ett tips.. 😉

Nu vet jag iof inte om detta är unikt för hesi, förmodligen så kan det vara en ide´att ta det försiktigt med alla sorters gödningstillverkare..

Scroll to Top