Svar till: Digitala ballast-tråden..

#444618
reaper
Deltagare

Nje..det beror på vilken ballast du har men min lumatek fungerade oxå fint ett bra tag tills plötsligt en dag då den inte tände, jag börjar felsöka metodiskt och kommer fram till att lampan antingen är paj eller så är reflektorn inte korrekt jordad. Men..har dragit detta med en erfaren elektriker..lumatek är såpass smart att den ligger och känner av om det blir jordfel bakåt..dvs att uttaget har kontakt med jordbläcket i proppskåpet/centralen.

När jag senare kom hem så testade jag det enda uttaget jag har som är jordat. Och Vips..så fungerar hela skiten, fråga mig inte varför den tänt tidigare men förmodligen har den bara mätt fram till bläcket i uttaget av någon anledning som är ett uttag med sådana bläck men som saknar koppling till just jorden i centralen.

I mitt fall gäller det en lumatek 600w, vet att flera andra rapporterat in ungefär samma symptom här på swecan så det ä värt att ta i beaktande om man nu lägger pengarna på en sådan ballast så man slipper stå med en ballast som inte fungerar efter ett tag eller på en gång.

Må bäst…

Scroll to Top