Svar till: Torparns hangout

#355463
torparn
Deltagare

Hjulben, har inte odlat nåt speciellt sen jag försvann.. Vart en BlueWidow och Jack odling innan jag slog av stömmen.
Bästa tipsen ,förutom att läsa allt man hittar (mest på engelska) om det medium, odlingssätt, strain, osv.) är att använda cocos och Canna cocos a&b och PK 13-14 näring. Cannas näring håller det Ph man justerar till, Hesi kan hoppa lite hur som helst och det verkar innehålla för lite kväve.

Använd helst bionova cocos eller bionova blandat med bricks. Bionovas cocos är ganska likt jord att jobba med, håller massor med vätska och om det skulle torka ut så rinner det inte rakt igenom som det gör med jord och coco bricks. Man slipper även trasiga nagelband och cocosbitar under naglarna (inge skönt) som man kan få av cocos bricksen.
Har man autobevattning hela vägen går det bra med bricks eller om man har flo-gro är bricks bättre. Om man handvattnar går det inte att slå Bionova!

Med Canna cocos A&B och PK13-14 har man billig näring som gör jobbet ordentligt. Använd Hesis schema för PK, alltså börja med låg dos från vecka 4 och jobba dig uppåt. Ingen EC-mätare behövs, det går bra med 30ml/10l Canna a&b till nära alla plantor förutom dom allra yngsta och känsliga (BlueBerry vill ha max 25ml/10l).

När det gäller Ph så har jag faktiskt sluta använda Ph-mätare…:?: Tidigare tog jag vatten från ån som gick utanför, nu när jag använder stadsvatten hamnar jag aldrig under 5,2 och aldrig över 7. Känns som overkill att justera till 5.5, fast det ger säkert bättre skörd om man håller sig mellan 5.5 till 6.2. Vill bara säga att det inte är ett måste med Ph-mätare, Ph-upp och ner. Skillnaden mot jord är så mycket bättre ändå. En annan sak att tänka på är att en trasig Ph-mätare kan få dig att justera helt fel. Jag lyckades blanda näring med Ph 3,8 – 4,2 under en månad för min sensor hade gått sönder och visade helt fel värden.
Om man har ett återcirkulerande system bör man ha både Ph och Ec-mätare.

boaez, om du startar fröna snart så är dom klara före juni. Jag har planerat att mina är klara runt 20:e maj. Kommer avla på dom med störst skörd, bäst doft och styrka. Ska bli Diesel ryder XL och ska funka bra ute. Det är ganska bra styrka i DR, så det borde bli lite skillnad mot Typhoon och andra ute i sverige.
I ett tält tror jag man kan slå 1g/W med en frö-sog, blir en spännande DR-tråd hoppas jag :D

Över till lite annat. Har hittat ett väldigt intressant pheno från NLS x Heri. Den växer ifrån allt jag tidigare sett, har mycket grenar som är ordentligt starka. Bladen är stora som två händer :) Ser ut att ha täta blomklusters, men det är en hane… Den är så speciell att jag måste använda den, fast jag vet inte riktigt vad jag ska para ihop den med 🙄
Plantan toppades 15 cm (ca 5 grenpar), men har ändå över 10 grenpar kvar. Dom lägsta har växt vågrätt ut över 30 cm för att sedan vända upp mot ljuset! Helt klart imponerande… Står i teku25

Scroll to Top