WW med zinkbrist?

 • Detta ämne har 2 deltagare och 5 svar.
Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #9233
  reaper
  Deltagare

  Tjo, jag har inte skött mina plantor så jättebra. Övervattning, för små krukor, övergödning osv… Inte så allvarligt dock. Men iaf så satte jag dem i blom 2v sen. Jag har tidigare sett att de nya bladen varit lite gula men det har alltid fixat sig själv. Nu har det dock blivit extremt! Ser inte bra ut alls! Jag antar att det är zinkbrist? De andra plantorna blir inte så, dock har en av de andra sådana gula ränder på något blad som guiden visar att zinkbrist medför. Fasst jag är förstagångsodlare och har inte orkat läsa så överdrivet mycket. Men nu till frågan (om det nu är Zinkbrist), hur åtgärdrar man det? Det står inget i den där närings och sjuklingguiden om hur man åtgärdar de olika problemen. Jag hittade dock zinktabletter på Apoteket, de går att använda hoppas jag? Hur mycket skall man ge dem?  #133695
  Weasel
  Deltagare

  Hejsan Isse!

  Här har du en tråd som kanske kan hjälpa:

  http://www.swecan.org/modules.php?name=Forumsviewtopic.php?t=14186&highlight=zinkbrist

  #133696
  reaper
  Deltagare

  Sirsmokealot1 jag har tittat i den guiden ett antal gånger. ;) Finns inte någon bild på helgula blad på toppen av någon planta som jag har, men jag antar att det är zinkbrist? Jag hittar ingen info om hur man åtgärdar zinkbrist om det inte är pga pHt heller?! Har sökt igenom forumet efter alla trådar med zink (var bara några stycken) utan resultat.

  Jag mistänker dock att det kanske är pHt som är för högt och har medfört zinkbrist? Plantan har dock inga tecken på järn och mangan-brist eller ostabilt pH. Den ser fin ut i övrigt! :?

  #133697
  reaper
  Deltagare

  Det är två olika plantor alltså, WWn är den med gula små nya blad. Den andra plantan är den med liten zinkbrist som visat sig på bladen. Det är inte den jag är orolig för dock utan WWn eftersom det blivit mer och mer gult i toppen!

  #133698
  Weasel
  Deltagare

  Får jag fråga vad du använde för jord?

  #133699
  reaper
  Deltagare

  Vanlig blomjord som ja blandat ut med vermiculit.

  Kan det vara näringen? Jag har bara vanlig orkidénäring (5-1-5). Ska försöka få tag på sådan höstgödning utan kväve.

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Scroll to Top