Vilken strain? NL -allt annat verkar korkat!

 • Detta ämne har 8 deltagare och 18 svar.
Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 19 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #2225
  reaper
  Deltagare

  Hej!

  Jag har två damer IcexMk ca 50-60cm höga 10 dar in i blom och lukten ger mig problem. Det luktar en kombination av svavel, en okänd krydda och nyklippt gräs. Jag vet inte om det luktar mycket ute i uppgången, jag känner det inte, men jag är van vid lukten och förmodligen sprider sig lukten ut…precis som du och jag kan känna lukten av att våra grannar steker mat eller bakar bullar..men sen skall de också kunna identifiera lukten. Vad jag defenivt kan identifiera är lukten av ”glade” ”airfreshner” som ligger tung i hela uppgången (min maskering)..

  Jag funderar på att fimpa en av plantorna för att eventuellt mildra påföljd vid upptäckt…

  Detta problem har fått mig att fundera lite:

  Eftersom det vi sysslar med är såpass farligt som det är, så verkar det dumt att odla någonting annat än NL, den enda strain som har dokumenterat lägre lukt (inte luktfri, men den luktar mindre så risken bör bli lägre).

  När medlemmarna här förespråkar en viss sort ”för att den ger mig ett litet mer ”uppåt” rus” så framstår det som rena skavsåret i jämförelse med att dela cell med Crister Petterson eller att vara fästmö åt nån gäng-gangster.

  Går det inte så långt som till fängelse så lär böterna bli rejält kännbara (någon här på forumet fick 5000 i böter för att ha lämnat positivt piss-prov och ”medlem-X” fick 9000 i böter för att ha fört in ca 7 gram från danmark (se gbg forum).

  Eftersom lukten utgör en sådan betydande riskfaktor för upptäckt verkar det korkat att odla någon annan strain än NL, såvida du inte bor så bra att detta inte är något problem….

  Kom gärna med synpunkter om vad som är fel i mitt resonomang. Det här är vad jag har kommit framtill….

  #76559
  Xeno
  Deltagare

  Kan råda dig att odla c99! Luktar som Smultron under veg och blom!

  #76560
  Yogi
  Deltagare

  Du har helt klart en poäng här, jag upplever lukten som det absolut mest problematiska vid odling. Ljud och ljusläckage går alltid att fixa till på något sätt men lukten sipprar ut i minsta spricka.

  Jag har från och till lagt ner mitt hemmaodlande av den anledningen, annars skulle jag ständigt ha en rullande SoG i garderoben. Jag har provat diverse luktmaskerare, luktförintare, jonisatorer mm, men har kommit fram till att en ozongenerator är det enda rätta. Dyrt som fan men better safe than sorry. (Har hittills inte hittat ngn för mina behov så är det någon som säljer eller vet var man kan köpa så PMa)

  Angående NL så visst luktar den mindre men att den skulle vara i det närmaste luktfri är en grov missupfattning. Har man en relativt liten odling, 4-8 plantor så kan det nog löna sig men vid större projekt kvittar det så länge man inte odlar någon av de verkliga stinkbomberna. Å andra sidan är ju NL ett i alla lägen mästerligt gräs.

  Xeno: Håller inte med där, mina luktade som en blandning av rutten frukt och kattpiss 😯 . Stealth som fan men mindre trevligt.

  #76561
  Xeno
  Deltagare

  @Yogi wrote:

  Xeno: Håller inte med där, mina luktade som en blandning av rutten frukt och kattpiss 😯 . Stealth som fan men mindre trevligt.

  Kan ju säga att Rutten frukt lukade närm na tokade budsen, men annars så lukade det rätt behagligt. Det var därför jag kallade alla mina honor för mina små smultron :D

  #76562
  reaper
  Deltagare

  Jag hade hört att den sorten jag odlade skulle lukta citrus, men den luktade korv. Bra stealth grej om jag nu inte hade varit veggare. :(

  :D

  #76563
  Carlse
  Deltagare

  Det är ju alltid en väsentlig skillnad att sätta näsan alldeles inpå ett
  bud och lukta och å andra sidan befinna sig på avstånd och känna
  ventilationsångorna. Det första är i mitt tycke nästan alltid angenämnt
  men det senare oftast mindre angenämnt, särskilt när man har många
  plantor som blommar samtidigt.

  När jag var yngre och sysslade med alkoholframställning medelst
  jäsning och destillation boendes i hyreslägenhet så löste jag
  luktproblemet med ett egenhändigt tillverkat träkolsfilter. Det var
  en ganska simpel men effektiv lösning – jag använde en tygpåse
  av väldigt tunt material (jag vill minnas att jag provade med olika
  material men till slut kom på det idealiska materialet – nylonstrumpa).
  Jag fyllde denna med grovkornigt aktivt kol och spände upp den i
  det utgående ventilationshålet så att all utgående luft passerade
  dessa virvlande korn av aktivt kol. Det funkade perfekt, men med
  någon veckas intervall var jag tvungen att byta ut kolet.

  #76564
  reaper
  Deltagare

  Jag har också IceXMK plantor i min garderob! Luktar något i stil med Indisk Charas, en mycket stark men fruktig lukt! När jag hade min förra planta så luktade det i trappuppgången jämt när jag kom hem efter jobbet, fast det var en skit strain som nästan inte luktade något alls! Undrar hur underbart det kommer att lukta snart då när dom vuxit till sig lite?!
  Lukten kan vara ett problem men jag vill att det ska lukta lite, he he!
  ”LoVe To SmElL Mi GaNjA!i!i”

  #76565
  reaper
  Deltagare

  Någon hade en Mazar och den luktade i hela lägenheten, nu står det en Durban Poison där istället och den luktar nästan ingenting även om den har några veckor kvar i blom.

  #76566

  Det finns gott om strains som luktar lite mildare, förutom NL.

  #76567
  reaper
  Deltagare

  Henri-Lloyd: Någon annan skrev det redan, men jag skriver det igen. Det finns andra strains som luktar mindre. Den dära NL är inte den ända.

  Om du är riktigt paranoid så är mitt tips är att du sår massor av frön (välj plantor som luktar mindre, ex. Cali-O tenderar ofta till att inte lukta så mycket i varken i vegg eller blom, men luktar mycket som torkad)utomhus på sommaren. Ta kloner av de plantor som luktar minst. Blomma klonerna och ta bort dom som luktar mest. På det sättet får du kvar typ en eller 3 stycken som förhoppningsvis inte luktar mycket alls.

  Glöm inte att göra en clone-backup bara, så du har kvar generna ;).

  #76568
  okkolokko
  Deltagare

  Jag tycker det är lite löjligt att leta efter strains som inte luktar vilket är
  näst intill omöjligt. Alla strains jag hittils odlat har luktar ungefär lika
  mycket. Och jag lovar att det sparar mycket jobb att sluta leta efter en
  luktfri strain och i stället investera i en spray flaska ”yoko air” och
  en sådan parfym dosa man sätter direkt i uttaget ”Air glade”.

  Yoko air köpes på Claes Ohlson.
  Air Glade Köpes på konsum tex.

  #76569
  Yogi
  Deltagare

  @okkolokko wrote:

  Jag tycker det är lite löjligt att leta efter strains som inte luktar vilket är
  näst intill omöjligt. Alla strains jag hittils odlat har luktar ungefär lika
  mycket.

  Varfrör skulle det vara löjligt att leta efter en så luktfri strain som möjligt? Att försöka minimera risken för upptäckt ser jag som något självklart. Har man inte möjlighet att odla i en lada på landet, eller installera kolfilter och andra tekniska lösningar så är alternativet att välja en strain som inte luktar så mycket.

  Nu vet inte jag vad du odlat för strains och i vilken omfattning okko, men det är en _enorm_ skillnad på att ha 16 st NL i slutet av blom jämfört med till exempel Bubblegum eller Blueberry, för att inte tala om Skunk.

  ”Yokoair” är årets blåsning, hjälper inte ett skit! Möjligen lite för stunden om du skulle få oväntat besök och du har en liten planta i garderoben.

  #76570
  reaper
  Deltagare

  Jag upplevde lukten som ett stort problem. Med tanke på de straff man kan få så vill jag inte att det skall lukta i uppgången. Jag var inte paranoid utan här var ett problem. Detta fick mig att fundera lite:

  Eftersom lukten är en säkerhetsrisk så verkar det dumt att odla en strain som luktar mycket än en som luktar mindre. Förutsatt att avkastningen är ungefär densamma. Du kan ju också bo på ett sådant sätt att detta inte är ett problem t.ex. i eget hus.

  NL är den enda strainen som har dokumenterat lägre lukt. Overgrow skriver att cinderella avkommor har också en svag lukt i vegg men i blom ökar denna (har de fel?)

  Jag ser att en del har positiva erfarenheter av andra sorter men ni kan inte referera till en enda källa. Jag kan referera till overgrow faq, och får jag lite tid så kan jag skaffa fler referenser här på nätet.

  Så förutsatt att avkastningen är ungefär densamma så ser jag ingen anledning att odla någon annan strain. Odlar jag igen så blir det denna.

  Sen jag startade denne tråden har jag upptäckt ”GLADE Anti-tobak” som maskerar lukten och jag upplever det inte längre som ett lika stort problem
  idag (håller dessutom på och bygger ett kolfilter).

  Men min tes,”att odla någon annan strain verkar korkat”, står sig än

  #76571
  reaper
  Deltagare

  okkolokko: Olika sorter kan lukta olika. T.om. olika plantor ifrån samma sort kan lukta olika. Den jag odlar nu luktar inget alls (ännu så länge, blomtiden är långt ifrån över), vilket är dunder skönt eftersom den förra luktade som korv (ööööööörk, dessutom äter jag inte kött så det blev ööööörk^2). Sedan håller jag med om att lukten kan utgöra ett riktigt problem. Att inte vilja åka i fängelse är väl inte alls löjligt? Helt ärligt så förstår jag inte varför du tycker att det är löjligt, så jag delar inte alls din åsikt om just denna specifika cannabis-relaterade grej :).

  Henri-Loyd: Aha, jag ser att mr ödmjuk varit i farten igen. Först är jag enligt dig korkad (som inte odlar det du har kommit fram till att man skall odla) och sedan signalerar du att man inte heller skall lita på mig eftersom jag inte kan backa upp mina förslag med referenser. Trevligt trevligt, det gör att jag gärna vill hjälpa dig i framtiden ;):). Jag får inte alls lust att göra det när du formulerar dig som du gör. Det finns föresten många trådar på overgrow som backar upp det jag skrev; men du hittar dom inte i FAQ:en. Lycka till med odlingen! Hoppas det går bra med kolfiltret!

  #76572
  reaper
  Deltagare

  130 gram var? 👿

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 19 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Scroll to Top