Vilken sorts vattning rekommenderas?

 • Detta ämne har 2 deltagare och 4 svar.
Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #1126
  reaper
  Deltagare

  Jag ska börja odla lite men är osäker på hur man ska vattna sina bebisar… :) Från första stadiet tills d att man fått dom att blomma?…

  Hej hopp..

  #67141
  Opagaddur
  Deltagare

  ja.. d e väll bara att vattna lite var 3e dag eller så.. känn på jorden om den är fuktig eller inte. stick ner fingret lite å känn om det bara är ytan som är torr eller om den verkar torr långt ner i krukan, då fyller du på med lite vatten.

  desto större plantan blir ju mer vatten behöver den. i början så behöver man inte vattna så mycket eftersom den knappt dricker något.

  men känn på jorden då å då, det är bästa tippset.

  tänk också på att inte vattna för mycke, bättre att vattna lite för lite än för mycke. fixa dränering i form av ett 3-4cm djupt lager med leckakulor i botten av krukan. när vattnet börjar rinna ut på undersidan av krukan så har du vattnat lagom.

  #67142
  reaper
  Deltagare

  Ok ska komma ihåg att köpa lite kulor o lägga i botten…

  Mumma snart så e d dagx… :)

  #67143
  reaper
  Deltagare

  jag får lov att vattna när jag kommer hem från skolan varje dag för då är det vääldigt torrt.. sen vattnar jag lite på kvällen innan jag går och lägger mig…

  #67144
  reaper
  Deltagare

  jag har hade fuktig jord där fröet ligger sen när den växte up, ca 3cm över så ja jag på 1 cm torr jord sen när den blev 4cm så la jag på 1cm till.
  när jag vattnar(ca 2gr vekkan,obs ej canna jag odlar) så bara jag skrapar bort den torra jorden vid stammen och ger den en klunk.

  legg annars leckakulor som Opagaddur sa i ställe för klydda med torr jord..
  . hm va konstigt det blir när jag ska förklara saker

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Scroll to Top