Ventilationsfråga

 • Detta ämne har 6 deltagare och 10 svar.
Visar 11 inlägg - 1 till 11 (av 11 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #30506
  phyber75
  Deltagare

  — snip —

  #356356
  BigBanana
  Deltagare

  @phyber75 wrote:

  Jag har börjat förbereda min nästa odling och som en del av den processen så tänkte jag uppgradera ventilationen i min odlingsgarderob (IKEA Ombo) från en 120 mm Papst-fläkt som med nöd och näppe klarar av att förse odlingen med tillräckligt med luft (har en 250W HPS).

  Funderar på att skaffa mig kanalfläkt plus kolfilter, frågan är bara vad som är det mest prisvärda alternativet, behöver ingen enorm genomströmning av luft men däremot så vore det bra om fläkten inte är så högljudd. Någon där ute som har förslag? Swegrows kanalfläktar för 950kr och kolfilter för 650kr verkar lite smådyrt men om de är bra och tysta så kan jag tänka mig att lägga mina pengar där..

  –phyber75–

  Jag unnade mig precis ett kolfilter och en kanalfläkt från swegrow… :) Gör det du också… Lika bra att köra riktiga grejer… :)

  #356357
  phyber75
  Deltagare

  — snip —

  #356358
  BigBanana
  Deltagare

  läste att det är en svensktillverkad produkt, och att den ljudmässigt är väldigt låg… Men man vet ju aldrig. Jag tänker ha utblåset uppåt och bygga en låda som innehåller ljudisolerande gångar klädda med nåt poröst…

  Behöver bara cooltube, har inte råd med en ny. Vill helst hitta ett rör… Vet var det finns ett, men jag är för chicken för att sno. Hörde att sånadär batteriplexirör ska vara bra, men vet inte var man hittar såna heller… Får väl köpa beggad, och hoppas den inte är för lång…

  Jag tänkte montera fläkten direkt ut ur taket men först några cm skumgummi som limmats fast i fläkten. Med starkt lim.

  #356359
  urban
  Deltagare

  Köp en kanalfläkt med ställbar hastighet från tex leafman. Bygg sen in den i en ljudisolerad låda, skaffa en ljudisolerad slang och vips så va det tyst. Har den konstruktionen själv, inga probem. En kompis bodde hos mig en månad utan att märka nåt. Kolfiltret dämpar också ljudet något.

  mvh urban

  #356360
  phyber75
  Deltagare

  urban: Låter som mycket jobb och som en lite ”bökig” lösning, tror nog att jag kör på min originalidé och monterar upp fläkten hängandes från taket i garderoben och har en ventilationsslang till hålet på baksidan.

  Sen blir det nog Swegrow då jag handlat där en gång tidigare och känner andra som också upplevt att de är snabba och ordentliga, litar inte riktigt på utländska butiker (såvida man inte köper storpack rullpapper och liknande).

  –phyber75–

  #356361
  reaper
  Deltagare

  phyber75:
  För 105 euro får du på http://www.leafman.nl en 125mm kanalfläkt som är ställbar i fyra hastigheter. Med stor sannolikhet kommer du inte behöva köra fläkten på högsta, utan kan ställa ner den lite. Köper du en från swedish-growsystems för samma peng så är den inte ställbar, utan du får köra den på max. En fläkt som går på max låter betydligt mer än en som går på 3/4 eller 2/4 av max
  Ljudisolerad fläktslang kostar 5 euro per meter hos Leafman, med tanke på hur korta bitar man oftast behöver så är det klart värt pengarna.

  Om ljud är ett problem så är det den absolut bästa lösningen för dig, urban har rätt. Det enda som är bökigare än annars är ju att bygga en ljudisolerad låda, så skit i den då. Jag lovar att din setup blir betydligt tystare ändå, jämfört med en fläkt som går på max och vanlig fläktslang till. Och det handlar om kanske 20% ökning i pris, om ens det. Med frakten inräknad. LÄTT värt det.

  Angående http://www.leafman.nl så kan du lita helt på det företaget, något jag och massor med andra swecan-medlemmar kan intyga. Snabb och bra mailsupport på engelska, du har grejjerna hemma på en vecka ungefär och frakten lär hamna runt 200:-

  Och givetvis vet leafman.nl om att diskretion är hög prioritet hos deras kunder. Du kommer hämta ut en brun kartong med bara ditt namn och adress på typ.

  #356362
  RiderOfTheStorm
  Deltagare

  Ljudisolerad fläktslang kostar 5 euro per meter hos Leafman, med tanke på hur korta bitar man oftast behöver så är det klart värt pengarna. ”

  Här i Sverige sticker priserna iväg uppemot 500 som värst per meter. O_o

  #356363
  Fritz
  Deltagare

  För er som inte tycker det är allt för ”bökigt” att bygga en ljudisolerad låda så är det här en super bra guide hur man bygger en:
  http://www.smokeys.nl/pics/foto/isobox/howtobuildbig/index.html

  #356364
  reaper
  Deltagare

  @Fritz wrote:

  För er som inte tycker det är allt för ”bökigt” att bygga en ljudisolerad låda så är det här en super bra guide hur man bygger en:
  http://www.smokeys.nl/pics/foto/isobox/howtobuildbig/index.html

  Wow, det verkar jättekul! Grym länk, tack så mycket!

  #356365
  phyber75
  Deltagare

  — snip —

Visar 11 inlägg - 1 till 11 (av 11 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Scroll to Top