Vad hade ni gjort med detta utrymmet?

 • Detta ämne har 3 deltagare och 3 svar.
Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #1448
  byth
  Deltagare

  Ponera att det finns ett skåp, med två dörrar sida vid sida, som är 82x39x82 och man funderar på en liten semi-stealthodling.

  Det naturliga väl blir vegg o blom sida vid sida med avdelare mellan.

  Vad hade ni valt för setup?

  Det måste bli LE pga den låga höjden? Obs, att det är förstagångssetup så ngn annan metod än jord är kanske inte att rekommendera.

  Jag är inte ute efter maxskörder eller så. Det handlar om självhushållning plus att bjuda nån polare då o då :)

  #70351
  Trestor
  Deltagare

  Nja, på det lilla utrymmet skulle jag nog köra allt till en odling, dela upp det blir lite väl trångt. Jag skulle inte köra på LE, utan på lysrör om du vill undvika för mycket fläktar eller en 150w MH om du kan ha fläktar. HPS är dumt eftersom det får plantorna att växa mycket på höjden och det vill du inte. Faktiskt så skulle jag nog undvika även MH i det trånga utrymmet, är nog bättre att täcka både väggar och tak med lysrör, mixa cool white och warm white. En warm på tre cool. Kör 4 plantor och bind ner dessa flera gånger.

  #70352
  Opagaddur
  Deltagare

  jag skulle helt klart kört en SCRoG! då får du två utrymmen på 82x41x39 och det räcker för en mini scrog som du säkert kan få ut minst 20g på.

  fixa en glasskiva som avskärmar HPSen förslagsvis en 70W men 150 skulle kanske funka, om du har bra med fläktar. (dvs 2 st 120mm fläktar som drar in och ut luft.) dom har du över glasskivan också. detta tar väll upp 12-15cm av höjden vilket lämmnar dej minst 67cm kvar att odla på.

  du fixar hundbajspåsar (har hört att dom ska vara riktigt bra) stoppar in 3 st sådana med varsin planta i. ett nät på 20cm höjd över jorden och det ger dina toppar ca 30cm att utväcklas på. vilket förmodligen är mer än tillräckligt. :) så jag skulle scrogga helt klart.

  andra utrymmet har du lysrör och moderplanta med sticklingar.
  funkar nog finnemang :)

  #70353
  reaper
  Deltagare

  Hur fan funkar dräneringen i hundbajspåsar? Skall man göra hål i botten eller?

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Scroll to Top