Vad gör detta forum säkrare än de andra

 • Detta ämne har 3 deltagare och 23 svar.
Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 24 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #1802
  reaper
  Deltagare

  ja… topicen talar väl för sig själv.

  /jonas

  #72917
  reaper
  Deltagare

  Jag förstår inte frågan, menar du hela swecan eller bara gbg delen?

  Idén med denna delen tror jag är denna

  Quote:
  Nu finns det några regionala forum, t ex stockholm och göteborg, på swecan. De är dolda och man måste ha speciella rättigheter för att komma åt dem. Tanken är att med detta ska irl-kontakt medlemmar emellan underlättas. T ex om man behöver hjälp med ett…projekt…eller vill träffa någon för att ta en…öl. På samma gång stärks swecans nätverk och vi blir helt enkelt bättre.
  #72918
  reaper
  Deltagare

  ”Det är gruppens moderator eller administratören som har godkänt dig, för mer information kan du ta kontakt med dem”

  med tanke på vad som stod i mitt e-mail (ovan) så borde frågan falla på dig, riddler.

  så vitt jag vet (inte mycket :) ) så är detta delforumet inte mycket säkrare än övriga bara det att det är lättare för oss i gbg att lära känna varandra.

  #72919
  reaper
  Deltagare

  Det jag tänkte var att jag trodde först att stadsforumen skulle vara ”säkra” på nåt sätt. Att man här skulle kunna skriva sitt riktiga namn och ändå vara hyffsat säker på att inte åka dit… Fråga mig inte varför jag var ute i dom tankebanorna… Det finns vissa stunder då jag för ett par timmar kan vara lite 🙄

  /jonas

  #72920
  reaper
  Deltagare

  det är du inte ensam om 😉

  #72921
  reaper
  Deltagare

  Jag tror att det här är än mer osäkert eftersom det här besparar span i gbg en massa arbete….

  Annars måste man ju ha någonform av screening-process……

  Men det här forumet kan ju vara bra att ha för att diskutera privata topics och tipsa om att t.ex. Ville, Valle & viktor spelar på häktet…Nån som skall dit?

  #72922
  Trestor
  Deltagare

  Jo, men det här kan nog anses ganska säkert, om du är noga med vilka medlemmar du ger access till forumet. Kolla vad de skrivit innan, hur länge de varit medlemmar osv innan du ger någon access. Någon som skrivit 3 inlägg och blev medlem i förrgår bör såklart inte släppas in.

  Om du är noga med detta så skulle jag nog våga skriva en del som jag inte skulle göra i de öppna forumen, jag har provat en del att komma in här utan att vara inloggad och det går inte, så det är verkligen bara de du släpper in som kan läsa här.

  #72923
  reaper
  Deltagare

  Nej nej… Jag vill inte vara nån sorts tullare som bara släpper in vissa hit. De som är från gbg eller i närheten ska väl alla få access hit om de vill.
  Jag blev aldrig tillfrågad om jag ville vara moderator eller inte (inte för att jag har nåt emot det) och är inte helt hundra på hur det riktigt fungerar ännu. Det ska nog inte vara några problem.

  Jag hade tänkt mig att vi som vill kanske kunde träffas redan nu i helg…
  Ska försöka fundera ut någonting… Skriver mer om det senast i morgon kväll.

  /jonas

  #72924
  reaper
  Deltagare

  Om ni läser de antal inlägg jag gjort och datum när jag blev medlem så kan jag ju lika gärna vara från span…

  Så jag tycker bara att vi håller diskutioner över bältet så går det bra..

  Det skall vara ett öppet forum…

  #72925
  reaper
  Deltagare
  Henri-Lloyd wrote:
  Jag tror att det här är än mer osäkert eftersom det här besparar span i gbg en massa arbete….

  precis, och det räcker ju att skriva ”ge mig access till gbg-sektionen” för att få det.

  #72926
  Trestor
  Deltagare

  The Riddler: Ärligt talat så tycker jag nog då att du ska be någon annan vara moderator. Jag tycker att det är en självklarhet att inte alla som frågar ska släppas in utan vidare. SÅ mycket begärt är det väl ändå inte att de ska posta några gånger i vanliga forumen? Det är ju inte heller speciellt mycket arbete att kolla igenom deras historia på Swecan.

  Klart att det aldrig blir så säkert att man postar en bild på sitt körkort eller lämnar ut adress, men om vi ska prata om att träffas, hälsa på eller något annat så måste det vara så att endast någorlunda pålitliga släpps in här.

  Sedan kan man ju om man ser att någon verkar vara en reko kille eller tjej och kommer från göteborg med omnejd bjuda in denne här, för det lär ju bli så att många kommer att missa de lokala forumen.

  #72927
  reaper
  Deltagare

  Så här ligger det till… Det blir aldrig säkert här… Att säga att det är ”säkrare” kanske får någon att slappna av lite och skriva den sista raden information om sig själv som får farbror blå att knacka på ytterdörren.
  Det är mycket enkelt… Vill polisen ha tillgång hit så ordnar dom det… no problem.

  /jonas

  #72928
  Trestor
  Deltagare

  Riktigt så enkelt är det inte, phpBB är mycket säkert så om polisen skulle komma in här beror det på att de släppts in är. Detta kan undvikas genom att man inte släpper in folk som är helt nya, tvivlar på att polisen skulle posta odlingstips tex. Tvivlar på att polisen har resurser för att verkligen försöka ta sig in här om de inte blir insläppta.

  SJÄLVKLART bör man inte posta några avslöjande uppgifter här heller, men jag tycker ändå att det kan vara bra att ha ett forum där risken för att felaktiga personer tittar är liten. Även om man inte avslöjar något så vill inte jag att polisen kan läsa att vi ska stämma möte på den och den platsen på den och den tiden.

  #72929
  reaper
  Deltagare

  Att du tvivlar på att polisen har resurser för att ta sig in hit, eller att de skriver odlingstips betyder väl inte att de inte har, och gör det?!?!
  Själv tvivlar jag faktiskt på att de överhuvudtaget springer runt på det här forumet och letar efter smokers som de kan sätta fast… Hade inte Papai suttit bakom lås och bom vid det här laget i sådana fall?

  Jag (eller någon annan moderator) kan aldrig lova att forumen blir säkra… Visst, jag är med på det att det KANSKE blir lite säkrare om jag går igenom alla som söker rättigheter till detta forum… Men HUR mycket säkrare.

  Quote:
  Även om man inte avslöjar något så vill inte jag att polisen kan läsa att vi ska stämma möte på den och den platsen på den

  Avslöjar du då inte att just DU ska vara på den platsen just då???
  Vad är skillnaden mellan att säga till polisen
  – du får inte veta vem jag är just nu, men kom till brunnsparken så ska jag tala om det för dig?

  /jonas

  #72930
  Trestor
  Deltagare

  microdot: Jag pratade inte om Swecan i allmänhet utan göteborgsforumet, vilken enbart vissa medlemmar har tillgång till.

  The Riddler: Jag håller med dig, man ska faktiskt alltid betrakta all okrypterad kommunikation över internet som ruggigt osäkert. Men jag tycker ändå att man ska ha LITE krav för att komma in här, inte bara att det är att vem som helst ber om det så kommer denne in.

  Men som sagt.. det är du som är moderator och bestämmer.. jag tänker inte tjata något mer om det nu, gör som du vill, jag bara ville komma med ett förslag för att göra det lite mer privat.

  Kram :)

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 24 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Scroll to Top