Vad bestod skadegörelsen i?

 • Detta ämne har 3 deltagare och 5 svar.
Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #3072
  tomster
  Deltagare

  Det här är en fråga jag fortfarande stör mig på… är det någon som VET svaret eller vet vart man kan vända sig för att ta reda på svaret?

  Eller som vet hur man kontaktar psykedeliska bokhandelns ägare för att fråga om detta?

  Vad snackar jag om? Jo, Psybokhandelns ägare dömdes till fängelse för medhjälp till narkotikabrott och för skadegörelse. I hans egen redogörelse fokuserar han helt på Knastertabletter (eller vad de hette…) och att han skulle ha orättfärdigt åkt dit för att han sålt dessa. Men han nämner inte skadegörelsen.

  Vilket inte funkar för mig. Vad sitter karln i fängelse för, om man läser domen? Hur tar man kontakt med honom för att prata om detta?

  //Tommie

  #83487
  professorn
  Deltagare

  Vad jag har hört så blev han dömd för skadegörelse för att han sålt klistermärken som folk klistrat upp…

  Det låter ju helt sjukt..så kan någon bekräfta detta?

  #83488
  catrine
  Deltagare

  oavsett vilket av dessa tva alternativ han sitter insparrad for borde ngn kontakta amnesty… om det inte ar ngt annat ar han solklart en politisk fange.

  #83489
  Mooch
  Deltagare

  @catrine wrote:

  oavsett vilket av dessa tva alternativ han sitter insparrad for borde ngn kontakta amnesty… om det inte ar ngt annat ar han solklart en politisk fange.

  Jag har faktiskt lite svårt att hålla med där. Enligt hans egen berättelse känns det solklart men faktumet att han inte själv tar upp vad skadegörelsen handlar om gör det hela lite dimmigt.
  8mån skulle han knappast fått om rätten tolkat produkterna tillverkade av hampa som knark.
  Medhjälp till narkotikabrott och skadegörelse verkar vara det enda som han straffats för. Detaljerat vad som är ”medhjälp” är inte heller helt klart. Om han nu dömts för ”ringa” skadegörelse och typ för att ha sålt sporsprutor för ”psykedelsvamp” och straffet normal hade varit säg villkorligt kan man tolka som att han är en politisk fånge. Men i mina ögon är det inte alls klart. Den enda sidan av storyn jag hört är hans på nätet publicerade och den utelämnar en del, vilket jag på något vis känner att det finns en orsak till…

  #83490
  catrine
  Deltagare

  mooch.
  je, jag vet ju inte heller helt sakert vad sanningen ar, vad jag sager ar att om sanningen ar sa enkel som han framstaller den sa ar det ratt sjukt.

  #83491
  Mooch
  Deltagare

  @14th wrote:

  Oavsett vad den påstådda skadegörelsen bestod av så kan det inte höra till vanligheterna att utdöma fängelse för ett sådant ”skitbrott”… 🙄 🙄 🙄

  Skitbrott eller inte har jag faktiskt ingen aning om. Fängelse för skadegörelse är inget ovanligt.
  Jag tycker att versionen på nätet lägger fram en story som baseras på att han åkt fast för narkotikabrott lite ”indirekt”. Eftersom allt inte är helt framlagt så tycker jag att det är alldeles för svårt att ta ställning. Antingen så har skadegörelsen så ringa betydelse att han väljer att inte ta upp den, eller så har den så pass betydelse för straffet så att han inte lägger fram hela sanningen vilket vore olyckligt.
  Domen borde visserligen vara offentlig handling (?) så någongång ska vi nog få svar.

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Scroll to Top