Utomhusodlare

 • Detta ämne har 4 deltagare och 8 svar.
Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #1326
  Zap
  Deltagare

  skulle va kul att höra om nån av er som odlat ute i sommar överhuvud taget fått några buds på plantorna nu när frostnätterna är i antågande, eller om det är som jag tror, rätt meningslöst att hålla på med.
  när jag odlade ute förra året han de bara börja blomma, bor iofs i mellansverige, men ni i skåne kanske har lyckats, och isf, vilken sort kör ni?

  #69581
  Sativan
  Deltagare

  Jah har en Thai som har små spröt just nu men jag har den inne i mörer och varmt på natten.

  #69582
  reaper
  Deltagare

  …Kånkar du ut den varje morgon vid soluppgången alltså? :? :mrgreen: :P

  #69583
  zomba
  Deltagare

  Någon skördade sin första planta den 4 september i år, den andra är klar när som helst och dom övriga står i full blom. Denne man har aldrig varit med om maken till en sommar som denna med första skörden nästan en månad tidigare än normalt.
  Sorten som odlas är en sativa som enligt uppgift hade odlats utomhus 16 säsonger i Sverige. Den har sedan korsats med Black Domina, låtit den avkomman para sig en gång, sedan med sativan och därefter med BD igen.
  Odlingen är belägen i mellansverige.

  / Zomba

  #69584
  Opagaddur
  Deltagare

  vilken sort var det denna person odlade? inget namn på den eller?

  undrar vart man kan få tag på den, och hur gjorde denne person? blommade han innan han satte ut dom eller?

  #69585
  zomba
  Deltagare

  vilken sort var det denna person odlade? inget namn på den eller?

  Sorten beskrivs väl i inlägget? Jag vet inte mer om Sativan än att den kallades för Jamaica och som sagt hade odlats i sverige i 16 år. Ursprungssativan försvann på grund av ett polistillslag för 2 år sedan där det enda som missades var ett 20´tal fröer av nämnda korsning. Allt som jag vet finns kvar av den är fröerna från årets skörd där två hanar har fått pollinera honorna, alla exemplar av årets växter kommer tyvärr ifrån samma moder.

  undrar vart man kan få tag på den, och hur gjorde denne person? blommade han innan
  han satte ut dom eller?

  Han planterade ut dom i början på Juni vid en höjd av ca 30 cm i medhavd jord på ett slybevuxet kalhygge, gödslade med chrysan och vattnade. Dom var könsbestämda vid utplantering och hanarna placerades ett par hundra meter från närmsta hona för att säkra en någorlunda kontrollerad pollinering. Ny gödning tillfördes jorden efter 6v och vatten endast 2 ggr under hela odlingstiden, vilket var lite snålt men dom var/är relativt otillgängligt placerade.
  Dom var förkultiverade inomhus i fönster och könsbestämningen gav sig själv då dom alltid visar sina första blommor väldigt tidigt oberonde av dagslängd.

  / Zomba

  #69586
  Opagaddur
  Deltagare

  låter ju intresant.. hur mycke skörd blev det på den?

  #69587
  Sativan
  Deltagare

  Jag har en thai som är ca 90 cm hög med cirka 13 blad par som det börjar komma massa med buds men jag tippar på högst 4 – 5 gram innan jag tar den pgr. av frost och dylikt. Jag kom precis på att jag tar ut plantan klockan sju på morgonen och sätter in den i ett litet ute rum där det är mörkt och inte lika kallt som ute klockan sju på kvällen .

  #69588
  zomba
  Deltagare

  låter ju intresant.. hur mycke skörd blev det på den?

  Vet ej i vikt men det blev en knapp liter med välmanikerade och kompakta buds.
  / zomba

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Scroll to Top