Utomhus – årets resultat?

 • Detta ämne har 7 deltagare och 13 svar.
Visar 14 inlägg - 1 till 14 (av 14 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #58412
  Pontus
  Deltagare

  Är väldigt nyfiken på hur folk lyckats med sina utomhusodlingar… Var ju en riktigt kass sommar med alldeles för mycket regn, särskilt på slutet…

  Någon som fick hyfsat ändå?

  Själv: Första gången jag körde Typhoon. Blev en blygsam skörd, men ändå ok. Och jag är väl hyfsat nöjd med styrkan också!

  mvh
  Pontus

  #610239
  thaistick
  Deltagare

  blygsam i förhållande till vad och hur bra måttstock på styrkan är han som
  testade det..? :thinking:

  #610240
  Pontus
  Deltagare

  Tja, blygsam i förhållande till vad jag hoppats på… Typ 20-30 g per planta, ganska luftiga buds.

  Styrkan: Hyfsat jämfört med annan bushweed. Jag skulle inte säga hyfsad om jag jämförde med White Widow från Amsterdam om man säger så…

  #610241
  Ryder
  Deltagare

  Måste medge att årets skörd nästan blev en flopp. Det blev en planta som gick i blom av 20 utsatta. Tillväxten blev det inget fel på då alla nådde över 2m höjd och var rejält kraftiga.
  Tror det var kombinationen av kräsna gener och för sen utplantering som resulterade i att de flesta av mina plantor inte kände för blomning den här regniga sommaren…

  #610242
  f1rre
  Deltagare

  dom var typ strax under metern, men fortfarande i veg så beslutade att plocka in dem för och blommas under en 250w hps 8)

  #610243
  AkaiPro
  Deltagare

  Hade 4 plantor typhoon, Rätt luftiga buds, Det är torkat kurerat och klart,. Desvärre luktar det inte som vanligt. Luktar mer åt hö-hållet.

  Men visst fan fungerar det att röka.. Smakar lite annorlunda dock.
  Men det har ju sin effekt :)

  Till er som har odlat samma, Hur är det gällande lukt/smak för er ?.

  Nyfiken.

  #610244
  Pontus
  Deltagare

  AkaiPro: Hade kunnat vara mina plantor! Precis samma grej, luktar väldigt mycket hö. Och mina fyra plantor varierar rätt mycket också, någon luktar bara hö, en har lite mer gräsdoft. Dock långt från riktigt fet doft om man säger så… Funkar rätt bra. Också olika mognadsgrad på de olika plantorna, den som var mest mogen är också den med bäst styrka.

  Rätt intressant ändå, även om fröna kom från samma planta gav de plantor med ganska olika karaktär. Är väl som med oss… Syskon kan vara väldigt olika trots samma mor och far…

  #610245
  bollore
  Deltagare

  Inga höjdar resultat i år.
  På 4 Thypoon fick vi ~ 20g
  2 Blue Streak ~ 8g
  1 Mossys Jem ~ 5g
  2 ak47/hindu kush/Lr * Nepal ~ 7g

  Men det skall tilläggas att i år fröodlade vi så utan pollinering kanske det hade blivit lite bättre skörd.

  @ Pontus
  Det är inte så märkligt att Thypoon ger väldigt många olika phenotyper med tanke på att den avlats fram genom gerilla odling. Ingen selektiv avel.
  Honan som dina frön kom från, om du beställt av tanska, kan ha 3 olika hanar som far plus ett par hermafroditer kan också lyckats pollinera samma hona.
  Gennetiken blir väldigt varierande på gott och ont.

  #610246
  thaistick
  Deltagare

  och just darfor den ar starkare an dom man selectivt avlar…

  vilka vaxter man an pratar om sa blir dom svagare av att manniskor valjer ist for the strongest survive..

  thaien som jag har ar fan sa mycket starkare an alla sorter jag haft hemma.

  #610247
  Pontus
  Deltagare

  bollore: Intressant. Är det alltså så det funkar… att varje pollen blir ett frö så att säga. Hade man haft en hona och tio hanar från olika strains så hade honan gett lika många olika korsningar?

  (Ja, tanskas frön)

  En följdfråga då: Har fått frön från en typhoonhona som endast befruktats av en hane. Betyder det att de nya frön jag fått kommer vara betydligt mycket mer lika varandra? Lite lär det säkert variera från frö till frö ändå, just eftersom varje frön bör ha mer eller mindre av diverse dominanta gener. Är jag rätt ute?

  En tredje fundering, för den som orkar: Honan och hanen jag hade sattes väldigt sent, mitten av maj, ute från start. Har verkligen stått ut med ett riktigt skitväder från början till slut. I början av september skördade jag, med otroliga mängder mogna frön.

  Gör en säsong av så här hårda förhållanden att nästa års plantor kommer att vara ännu mer ”vana” vid nordiskt klimat? Tror ni att plantorna anpassar sig märkbart för varje generation, eller krävs det många generationer i samma klimat för att man verkligen ska märka skillnad?

  Nu är ju visserligen typhoon redan en fantastiskt väl anpassad variant…

  #610248
  bollore
  Deltagare

  @ Thaistick
  Den blir förmodligen inte starkare rent rusmässigt.
  Men det blir en avkomma som garanterat överlever under de förutsättningar som råder där den odlas. Survivel of the fittest som Charles Darwin beskrev det.
  Men de fittest betyder då inte den starkaste THC producenten utan den som blommar i rätt stund och som överhuvudtaget blommar i den specifika miljön.

  Det blir hanen som blir könsmogen snabbast, bildar pollenkapslar snabbast, som förmodligen blir den som lyckas pollinera de flesta honorna.

  Sen brukar ju honorna ta åtminstone 2 veckor längre på sig innan de är könsmogna vilket ger de långsammare hanarna en chans att sprida sina gener de med.

  @ Pontus
  Nu har jag inte doktorerat i ämnet, men som jag förstått det:

  1. En hona kan befruktas av flera hanar, varje pistill hos honan kan befruktas av en unik hanes pollen.
  Har du 10 st hanar och du samlar pollen i 10 st påsar som du sedan trär över 10 av honans grenar så blir mammans anlag, teoretiskt sätt, dominerande i 50% av fröna och de olika hanarna får 5% vardera av de totala fröna.
  Per gren blir det ju naturligt vis 50% av varje förälder.

  2. Det är inte alls säkert att det leder till en uniform avkomma.
  Både honan och hanen bär på recessiva och dominanta anlag.
  Dessa anlag visar sig olika mycket i olika generationer.

  Eftersom Thypoon inte är någon IBL (stabiliserad/homogen) sort så måste man korsa flera generationer framåt och ev en eller ett par bakåt för att få en stabil likartad avkomma.

  Sen så är det många som hävdar att olika miljöer triggar olika phenotyper ur samma frö batch. Eller att det skulle bero på vilken vinkel som ljuset träffar plantan från som triggar ett visst anlag.

  3. Nej en säsong räcker inte, skulle tippa att kanske 10 säsonger skulle kunna göra den skillnaden.
  Nu är ju Thypoonen aklimatiserad i Danmark sen 30 år och deras säsong kan vara kall och regning den också även om den är något längre en vår.

  Som jag ser det är Thypoonens bästa egenskaper att den tål låga temperaturer väldigt bra, den blommar klart på ca 7-9 veckor och den har ganska så luftiga blommor vilket gör att den inte möglar så enkelt.

  Hoppas jag var till någon nytta, känns som att jag började svamla lite här men det är så här som jag förstått det hela, mina ord är inte lag på något vis.

  #610249
  fl
  Deltagare

  On Topic:

  Samtliga honor fick mögel tidigt in på sensommaren :(

  Så de fick smaka kniven och agera kompost inför nästa säsong på samma spot

  #610250
  Pontus
  Deltagare

  fläskläpp: Kass, tråkigt. Klarade mig pga att det var typhoon.

  Bollore: Mycket intressanta teorier. En sak undrar jag… du menar att när en hona och en hane korsas så blir hälften av fröna mest lik hanen och hälften mest lik honan? Jag trodde att det automatiskt blev en planta med 50/50 av de båda plantornas egenskaper…

  Ja, jag är mycket imponerad av typhoons uthärdighet. Och fruktansvärt nyfiken på dess ursprung. Ingen verkar ju veta. Någon har tippat på att det är mycket thai från början. Möjligt. Det som talar emot är ju att när plantan är ung har den tjocka indicablad. Men sen när den växer är alla bladen långa och tunna som värsta sativan… skumt. Och ruset skulle jag säga är mest sativa. Dock har mina skördats i ett tidigt stadium och det ger ju som bekant mindre neråtrus…

  #610251
  thaistick
  Deltagare

  jag talade aldrig om ruset… talade om hur vaxtriket funkar i storsta allmenhet bara..

  och pontus yess det stammer om en manniska ar bakom det hela pa natt vis
  men i naturen sa brukar landrace snabbt ata upp alla andra ”strains”..

  du har trots allt bara indika sativa och rudelias..
  dom andra ar phenos som sparats och kallas strains..
  genom att ”stabilisera” genetiken sa har man sparat just den ”freak of nature” finns en hel avhandling pa stabilisering har pa forumet tror jag
  f1-f2-f3 grejen…

  mitt ord ar heller ingen lag mest observationer ute eller skolning via internet.. har precis borjat forsoka skapa lite eget…
  :P

Visar 14 inlägg - 1 till 14 (av 14 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Scroll to Top