Tyst luftpump?

 • Detta ämne har 6 deltagare och 11 svar.
Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 12 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #1222
  reaper
  Deltagare

  Jag kör idag med en Elite 802 men tycker att den låter allderless för mycket. Har någon nåt tips på nån tystare pump?

  #68832
  Slan
  Deltagare

  De enda pumparna jag har hört rykten om att de ska vara helt tysta är ClearSeal Noise Free Air Pumps
  http://www.aquatics-online.co.uk/acatalog/Online_Catalogue_Air_Pumps_and_Spares_3.html

  Annars går det att få en Elite 805 nästan helt ljudlös.
  Följande åtgärde dämpar ljudet från pump och bubblare
  (i prioritet beroende på hur mycket det gör)

  1. Kör med porösa luftslangar istället för syrestenar. Detta tystar både pumpen och bubblaren med 75%.

  2. Ställ pumpen i en bunke fylld med sand eller leca. Det mesta ljudet kommer från fortplantning av ljudet genom vibrationer i andra medier.

  3. täck dina luftslangar med grov sand i bubblaren.

  4. Ställ baljan på en filt eller handduk

  Jag hade värsta ljudproblemen med mina 802or och 805 or innan. Trodde grannarna skulle klaga hos hyresvärden varje kväll men dessa fyra åtgärder ovan gör att man inte kan höra hydroanläggningen längre förrän man öppnar garderoben och då är det bara ett litet lågmällt bubblande. :P

  /S

  #68833
  reaper
  Deltagare

  Var får man tag i porösa slangar?

  #68834
  Slan
  Deltagare

  Hjortgatans zoo har en bra modell som inte är så stum och kommer komplett med vikter för att den ska stanna på bottnen.

  Kostar lite mer men funkar strålande. Jag kunde sänka vattennivån 10-15 cm och fick en mycket jämnare fördelning av bubblorna.

  /S

  #68835
  reaper
  Deltagare

  Vill ni ha tag i en tyst luftpump ska ni inte köpa Shego, dom har hög kvalitet och är kraftiga men låter riktigt illa. Renas pumpar är hyfsat tysta, låter mindre än Elite. Vill ni ha tag i en riktigt tyst luftpump ska ni skaffa en av märket Stellar. Dom är inte så vanliga i handeln, men man kan ju alltid be nån affär ta hem dem.

  #68836
  reaper
  Deltagare

  Den där Rena 300 (på Akvarielagret – http://w1.522.telia.com/~u52213172/pluft.html för 279:-) verkade ju hyfsat vettig… borde väl räcka till några hinkar va?

  Just för Rena 300 anges att den pumpar 200 liter i timmen. Elitepumparna anges istället i ”cc” – för Elite 802 är det t.ex. 1500cc. Det där är väl bara att börja räkna på, men det ids jag inte just nu. Är det möjligen per minut då eller, förresten? 😳

  För Elitepumparna har också angetts lämplig akvariehöjd(dvs avstånd från botten till vattenytan), för 802:an är det 45cm.
  Vad innebär det, och hur kan det översättas för Renapumparna? Och det som står där om rekommenderat antal liter… är det kanske något som kan översättas till cannabisens syrebehov?

  #68837
  reaper
  Deltagare

  Hej ville bara tacka dig SlanSkrap för dina tips om hur man får bubblaren att vara tyst, det fungerar utmärkt nästan helt tyst till skillnad från tidigare då det lät som en liten fabrik. :D :D :D

  #68838
  reaper
  Deltagare

  Sätta back ventiler på slangarna tystade mina hinkar ganska mycket
  kostade typ 15 spänn.

  #68839
  laserapa
  Deltagare

  Det är galet vad mycket luftpumpar låter! Syrestenen ja köpte slängde ja på en gång. Min punklösning för att få ner ljudet var att rulla in röret i disktrasor. Vilket gav samma effekt som syrestenen och dämpade galet bra. Om nån annan får för sig att göra liknande var noga med att det är nya trasor och sådana som inte redan har diskmedel i sig från start. Får se hur länge dom klarar sig utan att ”ruttna”. Själva pumpen rullade ja in i massor med kläder och tejpade runt. Kommer lite ljud men det är i alla fall så att ingen misstänker något om dom står vid garderobsdörren. :P

  #68840
  Sammy420
  Deltagare

  Mitt tips är att hänga luftpumpen i något, jag har använt gummiband med bra resultat. Allt handlar om vibrationerna på dom pumpar jag har haft.

  #68841
  Bigsexy
  Deltagare

  Min erfarenhet med luftpumpar är att Elite pumparna är bland det värsta jag har sett vet inte varför men dom håller helt enkelt inte och låter för mycket.
  Den bästa pumpen jag har just nu är en Sera Air 110 plus.
  Jag hittade den på en zoo butik och den kostade typ 100 spänn den är lite stor men den är tyst tålig och helt enkelt en bra pump som funkar till det mesta Waterfarms bubblare etc etc.

  för att få tyst på en pump är det överlägset enklaste och bästa jag hittat är att hänga upp pumpen med hjälp av buntband.

  #68842
  och
  Deltagare

  Kan tipsa om Rena Air pumparna, mycket tysta! En Rena Air 100 låter inte högt, speciellt inte om man skulle lägga den invirad i en handduk i en glasslåda. Har svårt att komma på något att jämföra som är lika tyst, en kaffebryggare låter helt klart högre.

  EDIT: Oj, vad gammal den här tråden var. Nåja, mitt tips kvarstår! :)

Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 12 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Scroll to Top