Tror ni på min setup?

 • Detta ämne har 2 deltagare och 11 svar.
Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 12 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #1357
  reaper
  Deltagare

  UTRYMME: Garderob, 90x90x200.

  BELYSNING: 400W HPS, 4x20W LE samt 2x18W lysrör.

  VENTILATION: En bordsfläkt (Som jag inte har köpt än. Tro det eller ej men det finns INGA bordsfläktar kvar i Göteborg. Väldigt tacksam om någon kan tipsa mig var det kan finnas några…). Tror att värmen kommer att vara mitt största problem. Får dock ej borra i varken dörren eller väggarna så jag tänkte låta dörren vara öppen om det bli för varmt!?

  VÄXTER: Tänkte börja med 12 planter för att sedan dumpa hanarna. Fröna tog jag med mig från Thailand så förhoppningsvis är det nån Thai sativa.

  ÖVRIGT: Har aldrig gjort det tidigare, så speciellt kunnig är jag inte. Men intresset finns…

  All kritik, invändningar, synpunkter och tips välkomnas. Ser framemot era kommentarer och tackar på förhand.

  #69761
  reaper
  Deltagare

  haha känner igen det där med bordsfläktbristen. Skulle inhandla en sådan, inte till någon odling utan till för svalkande sensommardagar. De fanns inte nånstans.
  Nyligen var jag i Helsingborg och hittade en för 229:- på ”K-RAUTA” vid Väla centrum. Butiksföreståndaren sa faktiskt att de som var kvar var de sista på lager och att de inte kommer att ta ni fler. *tur*

  #69762
  reaper
  Deltagare

  En lösning på ventilationsproblemet kan vara att göra ett skynke som sitter tätt fast på den halvöppna dörren och dörrkarmen (plus täcker golv och tak), varpå sedan fläkt eller vent-slang kan kopplas.

  Se till att det är ganska tjockt & massivt bara. Dels ska det kunna hålla uppe vikten av ventilationsanordningar – dels ska det hålla ljus från att komma ut, och dels ska det skydda ifrån att läcka in.

  Fast… det där med kompakt mörker… det stämmer inte riktigt. Jag har själv ett venthål längst nertill, som är öppet både natt och dag för att fläkten som jag placerat där ska kunna blåsa in kalluft obehindrat, samt några fläkthål upptill (i mitt skynke för garderoben alltså) som på sistone varit otäckta.. men jag har inte haft några problem med blomning alls, tvärtom.. 😈

  Setupen ser i övrigt ganska bra ut. Ett tips kan ju vara att låta LElamporna hänga ganska fritt i sladdar, så att de kan hängas upp INNE I plantornas lövsystem. På så vis maxar man ljusutbytet ifrån dem nämligen.

  #69763
  reaper
  Deltagare

  Jag kan nog hålla med om att du kommer få problem med värmen. Men skyndevarianten borde kanske funka. Jag har inte heller totalt mörker hos mina plantor. Tänk på att en fullmåna kan lysa ganska starkt och det skadar ju knappast plantorna i dess naturliga miljö.

  En annan sak värt att tänka på är att de behöver luftombyte. Du måste alltså hela tiden blåsa in/suga ut luft för att de ska få tillräckligt med CO2. Annars ”kvävs” plantorna.

  LE och Lysrör är kanonbra att komplettera med eftersom dom ger mycket blått ljus som HPS:en saknar.

  Ett tips om du inte har superbrådis är att sätta kanske 10 frön. Se vilka som växer bäst (kanske 4 st). Ställa dom andra i 12/12 men fortsätta köra 24 (eller 16/8) hos dom andra och sedan könbestämma dessa genom kloning. Välj den bästa av honorna och använd den som mammaplanta så behöver du aldrig mer köpa frön eller oroa dig för hanar.

  #69764
  reaper
  Deltagare

  Bästa stället att leta efter fläkt är att åka ner till kållered och kolla elgiganten,siba, rusta…hittar du ingen där e det nog kört (tills nästa säsong)

  Jag letade en gång efter en mössa i januari (det var kallt) jag var inne i mer än 10 affärer (typ h&m, kappahl etc)… alla sa att de var slut för säsongen…I JANUARI!!!???

  #69765
  reaper
  Deltagare

  Angående att ha dörren öppen…

  Jag kunde inte heller såga några hål i garderoben så jag har byggt en ny front av wellpapp (gammal tv-kartong)…som jag sågat hål i

  Dörren är öppen…utom när någon kommer då stänger jag dörren och stänger av fläkten (halvstelth) 😉

  #69766
  reaper
  Deltagare

  VÄXTER: Tänkte börja med 12 planter för att sedan dumpa hanarna. Fröna tog jag med mig från Thailand så förhoppningsvis är det nån Thai sativa.

  bra att veta: sativa tar längre tid på sig att bli klara. troligen än längre om fröna kommer från ngn fältodling. hade själv en planta som stod 4 månader i blom. tålamod är a och o

  jag hade en 400 hps i en garderob på 60x80x190 och där blev det rätt varmt, men enbart fläkten sänkte tempen med ca 5 grader och då blåste den rakt på eftersom jag inte kunde såga och greja.

  du lär inte ha ngr problem med för lite ljus iaf

  lycka till!

  #69767
  reaper
  Deltagare

  det finns en kalluftsfläkt (bordsfläkt) på clas ohlson men den är iofs rätt dyr 600:-.

  http://www.clasohlson.se/shop/store/main.asp?CatPath=0q535q538q519&IsCampaign=N&WAGID=5566

  ordernummer:32-3393

  #69768
  reaper
  Deltagare

  Stort tack till er alla.

  #69769
  reaper
  Deltagare

  En fläkt måste ju ta luft utifrån som är kallare än den inne i setupen, om den bara blåser runt luften inuti och det inte finns nå ventilation kommer det vara lika varmt…

  #69770
  Brassman
  Deltagare

  Bygg ett nytt skåp med lite spånskivor och sånt till blommningen så att du kan blomma utan att du får in ljus i skåpet :) Du kan ju starta odlingen i garderoben å sedan flytta honorna till det nya skåpet :D här får du en ritning som visar hur du skulle kunna bygga men i ditt fall tar man ju bort dom högra rummen å sätter elkomponenterna uppepå boxen istället…

  Här e min kanalfläkt, 100watt 😈

  Lycka till :)

  #69771
  reaper
  Deltagare

  Omg Det var inte en liten fläkt :D :D

Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 12 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Scroll to Top