Trender och ovanliga frösorter

 • Detta ämne har 5 deltagare och 12 svar.
Visar 13 inlägg - 1 till 13 (av 13 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #21876
  friggs
  Deltagare

  Det man snabbt märker här på swecan är att det går väldigt mycket trender när det gäller sorter. Vissa håller i sig som exempelvis White Widows och ducksfoot. Andra blommar(!) upp ett tag och för att sen försvinna. Just nu är det tydligen Lowrider med olika blandningar som gäller. Det jag saknar är mångfald, det finns ju en uppsjö av sorter där ute.

  Ni som odlat ett tag, hur gör ni? Hänger ni på alla trender eller stannar ni med de ni hittat som ni gillar eller söker ni er bortom det kända och in i det okända för nay upplevelser? Finns det kvar gamla sorter ni ännu inte hunnit prova? Vilka sorter är det i så fall? Ni som hänger på trenderna, vad får er att göra det? Helt enkelt, hur gör ni och varför?

  #271318
  reaper
  Deltagare

  Lowryder-trenden kan man ju lätt förstå att många hakar på. Rolig strain eftersom den är så liten och blommar klart snabbt.
  Ska själv testa Lowryder på skoj nångång framöver.

  WW kanske är så poppis eftersom skunk, nl och whitewidow osv är några av de få strains som ”mindre-cannabis-intresserat-folk” känner till. Eller kanske snarare de strains som folk först kommer i kontakt med, pga av många bäcknare som inte ens vet vad för strain dom säljer. Ja vad vet jag….
  Själv tycker jag inte ww(nirvanas) är nåt speciellt, varken att röka eller odla.

  #271319
  Groddarn
  Deltagare

  Satt precis och tänkte på detta som Mr/Mrs/Miss Friggs tar upp. Det finns över 1000 kända strains men trots det så handlar varannan tråd om Lowryder. Jag är uppriktigt sagt RIKTIGT trött på allt vad Lowryder heter. Själv sitter jag alltid på dass och läser ”Big Book of Buds 1 & 2”. Fastnade sist för Rockbud/Soma A+, Black Domina och G13xHp. Så det blev dem jag beställde. Så det är oftast från dessa böcker jag hittar vad som verkar intressant…

  Jag hoppas verkligen att Lowryder-trenden går över snart. För inte odlar alla här på Swecan <50 cm höjd ?? Och, är det inte värt lite längre blomtid för att odla lite annorlunda och varierande strains ?

  #271320
  Trestor
  Deltagare

  Jag försöker hela tiden prova nya strains och gärna så annorlunda och exotiska som möjligt :) Sedan har man ju några favoriter som man kör lite då och då också.. för min del är det powerplant, durbanp och olika haze.

  #271321
  reaper
  Deltagare

  jag har som mål att odla så många afrikanska sorter som möjligt 😆

  men ekonomin har gjort att jag än så länge bara odlat swazi :(

  #271322
  reaper
  Deltagare

  Kan ju inte titulera mig som en stor-odlare..men jag har odlat mer än CB i mitt liv och mitt mönster igenom allt är att jag gärna testar nya saker..MEN..endast saker med god renumé..dvs det skall vara bra och verka intressant för min personliga del.

  Jag sitter och kollar strainguides och breeders sidor för att hitta det jag vill..

  Må bäst…

  #271323
  reaper
  Deltagare

  hatar lowryder trenden där folk odlar den inomhus, verkar va en riktigt skitstrain rent rusmässigt sätt och yieldmässigt.

  jag kollar en del på overgrow och så.. har köpt 2 strain böcker förr också.. men pengar styr nog mest.. bog seeds verkar bara vara prisvärda. lifesaaver, sweetcindy, bogglegum och ge stor skörd osv.. för vem vill inte ha stora blommor..

  #271324
  Raja Ram
  Deltagare

  Jag bryr mig inte så mycket om dessa trender i vilka frön man ska odla, men ibland dyker det ju upp något riktigt intressant. Lowryder är en av dessa sorter, möjligheterna till uteodling i Sverige har drastiskt förändrats i och med den.

  Annars odlar jag väl en varité av annorlunda korsningar jag får av folk här på forumet och intressanta kommersiella sorter till rätt pris. Ett och annat paket riktigt dyra fröer har det väl också blivit, men jag tycker sällan dessa lever upp till sitt pris.

  Nästa fröinköp lutar åt Paradise Seeds Nebula och TH Seeds Heavy Duty Fruity. Inte så billiga kanske, men dom verkar ruskigt bra. ;)

  #271325
  reaper
  Deltagare

  Att odla Lowryder utomhus i Sverige beror väll på att den är så överlägsen i sin enkelhet och så. Utomhus kommer den nog vara för att stanna, eller iaf Lowryderliknande saker. Det samma gäller experiment med lowryder och andra plantor, att försöka leka lite med autoblomningen är väll självklart, skitrolig funktion.

  Men jag förstår vad du menar, det är synd att folk inte vågar chansa lite på nya strains. Det måste ändå vara det roligast :).

  Jag odlar den, inte allt för vanliga (?) strainen Big Kahuna just nu, Hollands Hope x Power Plant. Blir rolig att testa! :)

  #271326
  reaper
  Deltagare

  Jag brukar kolla runt på frösidor för att hitta något nytt men eftersom det är ett så enormt utbud blir man lite yr. Alla frön är ju SÅ bra enligt dem.

  Sedan tror jag att priset har betydelse oxå. 300 kr å uppåt för 10 frön som inte ens är feminizerade (en del är det ja) är iaf för dyrt för mig.
  Är man oerfaren så är man nog inte så sugen på att exprimentera med ”svåra” strains heller utan vill ha lätta, snabba. Jag vill nog själv prova LR men efter det något annat.

  #271327
  reaper
  Deltagare

  Här är en lista som jag har planeringar inför framtiden 8) Kanske jag inte har råd med allt, men om jag har flera lampor och blir rikare vid försäljning av fröer och sånt.. Så ;)

  African Seeds:
  Kariba Surprise

  BOG Seeds:
  Sweet Cindy99

  Canna BioGen:
  Caribe
  Destroyer
  Sandstorm

  Dutch Passion:
  Original Blueberry
  Power Plant

  Female Seeds:
  Grapefruit
  Northern Light
  White Widow

  Magus Genetics:
  Biddy Early
  Exile

  Nirvana Seeds Standard:
  Ice
  K2
  Moroc x Afghani
  Nirvana AK -48
  Shiva

  Paradise Seeds:
  Amsterdam Flame
  Belladonna
  Dutch Dragon
  Nebula
  Sugar Babe
  Swiss Bliss

  Sagarmatha Seeds:
  Slyder
  Special K
  Stonehedge

  Sensi Seeds:
  Black Domina
  G13 x Hash Plant
  Jack Herer
  NL 5 x Haze

  Serious Seeds:
  Bubble Gum
  Chronic
  Kali Mist
  White Russian

  Soma Seeds Standard:
  Amethyst Bud
  Amnesia Haze
  Rock Bud – Soma A+

  THSeeds:
  Heavy Duty Fruity
  HOG
  SAGE

  The GN Collection:
  Ducksfoot

  #271328
  Groddarn
  Deltagare

  Lowryder håller än. Den är dock inte längre ohotad i täten.
  C99 har poppat upp och hotar ! El. ? Har jag fel ?

  #271329
  Forest
  Deltagare

  LR är ohotad, både som inomhus växt för nybörjar eller litet utrymme
  eller som utomhus växt eftersom det är en säker lott i vårat klimat
  LR blir bara mer och mer populär
  C99 är inte alls på dom nivåerna men väl på väg,
  även Durban Poison är mångas favorit
  ja tror att de snart kommer en korsning
  på LR x som slår allt 😉

Visar 13 inlägg - 1 till 13 (av 13 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Scroll to Top