Trasig HPS lampa

 • Detta ämne har 3 deltagare och 8 svar.
Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #2037
  reaper
  Deltagare

  Min HPS lampa har slutat lysa. Först trodde jag att det var glödlampan som gått sönder och investerade en massa pengar i en ny. Tyvärr så var det inte glödlampan det var fel på. Lampan brummar lite när man sätter i kontakten och det kommer en del blå blixtar i glödlampan, annars händer ingenting. Någon sa att det eventuellt var kondensatorn som gått sönder. Är det någon som har haft liknande problem och isåfall, vart får man tag på en ny kondensator?

  #75074
  reaper
  Deltagare

  Har du kontaktat stället du köpte lampan på?

  #75075
  reaper
  Deltagare

  Köpte den tyvärr begagnad.

  #75076
  Trestor
  Deltagare

  Det är svårt att byta ut delar av ballasten bara.. jag skulle nog köpa en ny ballast helt enkelt.

  #75077
  reaper
  Deltagare

  det låter på den beskrivning du ger som om att kondensatorn har gått sönder, kolla in vad det står på den och leta upp en ny på http://www.elfa.se så ska det nog kunna avhjälpas

  #75078
  Brassman
  Deltagare

  Det är nog tändaren som gått sönder, man ska inte hålla på att ”tända å släcka” en hps för då går den sönder ganska fort…

  #75079
  reaper
  Deltagare

  Jo tack! Letade upp denhär posten (minns att jag sett den) för att jag just höll på och tände å släckte lampan ett par gånger lite väl fort. Problemet med att det bara kommer några blåa blixtar uppstod… Konstigt nog, nu när jag låtit den svalna en halvtimme, fungerar skiten igen… Tack gode gud, satan! Verkar vara nåt fel med min timer, vilket var anledningen till att jag höll på att pajja tändaren… Nån som vet om en vanlig konsumtimer inte tål så stora watt-tal (400)?

  #75080
  reaper
  Deltagare

  Jag trodde också att min hade pajat men det visade sig att lampan bara har lite trög uppstart om den nyss har varit påslagen.

  Snacka om att det lever om när lampan tänds, häromkvällen höll jag på att skita ner mig när det brummade till, lät som att Darth Vader tände sitt lasersvärd i garderoben.

  #75081
  reaper
  Deltagare

  Jag köpte en vanlig timer på ICA, och den klarar 3200W.

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Scroll to Top