träodling..

 • Detta ämne har 1 deltagare och 1 svar.
Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #30915
  reaper
  Deltagare

  Har gått hela sommaren och undrat varför man va så dum att man inte slog upp nå nice i trädkronorna. Tänkte fixa å trixa med det nästa säsong. Har klurat lite på hur man kan få vatten till plantan.. En gammal hederlig överlevnadsmetod är att sätta en påse runt en gren, inom ett dygn är den vattenfylld. Då kan man fixa lite slangar och dylig ner till själva behållaren med jord och plantan får vatten helatiden. Är det någon som prövat detta? går de å reglera vatten nivån? Samt om nån pallar rekomendera någon sort helst mer klös än lowrydern..

  Bless

  #359984
  Mulle
  Deltagare

  Ifall du har en ”kruka” som är stor nog så behöver du inte vattna alls om vädret är normalt, dvs regn iallafall en gång i veckan.
  Min ”lilla” planta (som tyvärr blev en hane 😆 😆 ) hade kass jord, 12 liter spann, och ingen bevattning under några av dom hetaste veckorna av torka i somras, han överlevde alltihopa :) Fick vattna rejält när jag besökte då efter nån vecka av torka dock, men som sagt med normalt väder ska det inte vara några problem.
  Om du hittar någon murarhink modell större, ca 20-30 liter, så kan du nog odla något riktigt monster där uppe och inte behöva vattna!
  Ang. strain så kan du nog ha vilken som helst, jag hade en super skunk enbart för att testa hur det gick, att välja en strain som är känd för att blomma klart i Sverige är ju ett klart plus dock.
  Och det är klart bra om du vet vad den har för kön *innan* du planterar den i trädet :D
  Märkte att silvertejp var ett ypperligt sätt att säkra hinken i trädet, efter en sommar av brännande sol och regn så sitter den fortfarande lika hårt fast.

  Någon som är mer insatt kanske kan berätta om frost slår ut en växt 20 meter ovanför marken fortare eller långsammare än om den stod på marken? Eller spelar det helt enkelt ingen roll, luften är lika kall dygnet runt både vid marken och i en trädtopp?

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Scroll to Top