Torkning med plantan kvar i kruk-jorden

 • Detta ämne har 2 deltagare och 2 svar.
Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #58584
  enzi
  Deltagare

  Angående inomhusodling i jord dårå…

  En sak som jag inte har begripit riktigt är varför alla klipper av sina plantor när de ska torka dem istället för att bara sluta vattna, vänta tills jorden torkat ut, och sen stänga av lamporna i odlingsutrymmet (för att förhindra nybildning av klorofyll) och låta plantorna torka direkt där de står.

  Om syftet är att skynda på torkningen, eller om utrymmet direkt ska användas till en ny odlingsomgång, då kan jag förstå att folk klipper. Men om det inte finns någon sådan särskild motivering för att inte bara låta det hela stå kvar och låta det torka långsamt så är jag inte säker på att jag inte förstår varför plantorna inte lika gärna bara skulle kunna få stå där de står i krukan? Det viktigaste måste väl vara att det är luftigt för plantorna, så att de inte möglar, men det borde väl bli helt OK om plantan helt enkelt får stå? Det kunde väl rent av vara praktiskt sen när budsen ska klippas efter torkning om plantan står kvar i krukan, som ett ”stativ”?

  Eller finns det någon poäng t.ex. just med att ha plantan upp och ner vid torkningen? Eller någon särskild poäng med att skilja plantan från sina rötter?

  Vad har herrskapet att säga om detta?

  #611365
  iamthemoon
  Deltagare

  Du ska väl inte behöva vänta ett år med att få svar på ditt inlägg…
  Det är bra att låta dom stå som du säger. En eller två flushar innan sen stänga av lyset o låta den/dom stå i nån vecka sen klippa av o upp o ner.

  #611366
  enzi
  Deltagare

  :D :clap:

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Scroll to Top