Torkning

 • Detta ämne har 1 deltagare och 3 svar.
Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #31198
  reaper
  Deltagare

  Hej, jag skördade min planta för 13 dagar sedan (https://www.swecan.org/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=41616). Jag hängde den först uppochner i en ventilerad garderob i fyra dagar, sedan lade jag ut budsen på tidnings papper i ett par dar. Sista veckan har jag hållt på o kurerat genom att öppna o stänga den lufttäta glasburk som budsen nu ligger i med ungeffär 12h mellanrum.

  Saken är den att nu känner jag inte nån skillnad på budsen efter att locket varit öppet eller stängt, ytterst e dom torra men längst ner in mot stjälken känns dom mjukare o kletigare o smulas inte sönder så lätt…

  Till saken hör att jag lade några små buds öppet vid en fläkt o inte heller de verkar vara helt torra på samma sätt (går inte o jämföra mot de jag snabbtorkade i ugnen).

  Hur torrt bör det vara innan det e klart för att slänga in i kylen o sen slutförvar?

  Och hur gör jag för att det ska bli torrt om detta inte är nog?

  mycket tacksam för svar…

  #362737
  reaper
  Deltagare

  det bara forsätta ett tag till så ordnar det nog sig,men om det inte gör det då ta ut budsen och lägg dem på tidningspapper eller liknande och sen in med de i burkarna när de känns torra!
  du lyckades annars jävligt bra med odlingen, hoppas det blir en gram o rökrapport senare!
  lycka till ❗

  #362738
  reaper
  Deltagare

  Lägg inte budsen på tidningpapper nästa gång. De färgar lätt av sig, och du vill inte ha massa skitsnack på dina buds? =)

  Det är svårt att säga hur länge du ska kurrera. Jag höll på i ungefär 3 veckor innan jag förslutade burken och lade myset i kylskåpet för att få det där extra fina.

  Om du känner att det inte är någon större skillnad på budsen när du öppnar eller stänger, kan du testa att ha burken stängd lite längre än 12 timmar. Öppna efter 20 timmar eller kanske ännu längre. Rör om lite bland gräset också, och se till att det inte är för mycket i burken/burkarna.

  Det du inte vill göra, är att sluta kurera för tidigt. För då bildas det väldigt lätt mögel och då kan du slänga hela din skörd till fåglarna.
  Mycket fin odling förresten!
  Lycka till.

  #362739
  reaper
  Deltagare

  Hej, trycksvarta är extremt cancer framkallande när det eldas så tidningar bör undvikas, om nu budsen drar med sig det!

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Scroll to Top