tips om sorter, och fråger om odling

 • Detta ämne är tomt.
Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #21349
  reaper
  Deltagare

  Hej

  Jag har hitat ett suveränt ställe att odla på nu funderar jag på vilka sorter det ska bli. Efter en tid av funderande och rekogniserande på olika sidor, har jag fåt upp intreset för att odla två sorter en utpräglad Indica/Sativa och en som är mer Sativa. Vad jag förstår går det inte att odla rena Sativa sortet I Sverige efter som dom aldrig hinner blomma. Men jag skulle i alla fall villja ha tipps om en sort som är så mycke sativa som möjligt, men ändå möjlig att odla i Sverig det är det intensiva kreativa ruset jag är ute efter. Den andra sorten (Indica/Sativa) ska vara rik på inte bara thc utan också cbn cbd, möjligt vis kommer en vän till mig använda den för medicinska endamål. Kan någon lösa mitt delema.

  Ett tag var jag inne på att bygga ett enkelt växthus på platsen, men när jag in såg hur mycket skötsel plantorna skulle kräva då släpte jag ideen. Nu fundera jag på att i stellet bygga fyra väggar som är ca 2 meter höga runt platsen jag ska odla på, som ett växthus utan tak. Detta skulle ge växthusets fördelar med mera värme och en dragfri miljö, samtidigt som regn vaten skulle komma in. Det skulle inte kräva spesielt mycket arbete heller max ett par timmar, och kostnaderna skulle bli marginella. Är det någon som har erfarenhet av en såda konstruktion, och isåna fall hur mycket störe skörd kan man räkna med.

  Jag undrar också hur mycket man viner på att gösla, jag har förståt att planterna klarar sig utmärkt utan gösel också. Så jag funderar på om det är värt det? En annan sak som rör uppdrivandet av plantorna är dom mycket omdiskuterade torvbriketterna, åsikterna går verkligen i sär på den här sidan. Iden med torvbriketer tilltalar mig efter som man inte behöver hantera den känsliga lilla plantan så mycket då. Men en del hävdar att dom inte är bra utav olika anledningar, någon påstog till och med att ph är för lågt verkar konstigt tycker jag. Kan någon med erfarenhet utav briketerna ge mej lite seriös feadback.

  Som ni säkert märker är jag grön på området och är tacksam för svar på all punkter åvan men framför allt vill jag ha tipps om en kraftig Indica och en Sativa som går att odla i södra Sverige.

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Scroll to Top