tidlösa

 • Detta ämne har 3 deltagare och 4 svar.
Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #933
  reaper
  Deltagare

  har hört nått av en polare om att amn kan använda tidlösa och lägga i en massa frön och ska då få ena redigt stora plantor! nån som kan förklara om det stämmer?

  #65519
  gronis
  Deltagare

  hade vatt lättare o svara på frågan om ja vetat vad tidlösa e för nåt?
  va e det? Hört att om du skickar upp frön i rymden så växer dom rejält sen när dom planteras på jorden!..o snart e det dags för turistresor i omloppsbana…nån som beställt nån sån? Berätta gärna det i så fall o ta med några frön(maaassssor så ja kan få ett.

  #65520
  Brassman
  Deltagare

  Man kan få cannabisplantor att mutera till arter med 1-2-3 extra set av kromosomer. Dessa plantor blir större, starkare och innehåller flera aktiva ämnen. Mutationen går till så att man doppar fröna i en 40 gradig 1 %-lösning av giftämnet colchicin i ett dygn.

  De flesta frön kommer att dö av denna bryska behandling, så börja med åtminstone 100 frön. Av de plantor som överlever kommer många att vara de nämnda mutationerna. De känns igen på sin mörka färg, de tjockare bladen samt större blommor och frön. Låt dem inte få chansen att bli befruktade av frömjöl från normala arter.

  Colchicin är ett starkt gift, som ska behandlas med största försiktighet. Använd gummihandskar och se till att inte få något på huden, i ögonen eller i munnen. Det kan inte köpas fritt, men istället kan du krossa fröna från Tidlösa (Cochium automnale) och använda gröten, som innehåller 0,3 – 0,7 % colchicin. Stjälken från samma planta kan också användas.

  #65521
  reaper
  Deltagare

  jävlit intressant…d måste provas i framtiden… nån här som lyckats me det och har bilder på sin planta???

  #65522
  reaper
  Deltagare

  känns ju lite farligt att ha gift i det man ska röka. Även om det bara är fröna från dom växterna man använder…

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Scroll to Top