THC – Så gör det dig stukad

 • Detta ämne har 4 deltagare och 9 svar.
Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #4725
  mnt
  Deltagare

  THC – Så gör det dig stukad

  Inledning

  För er som aldrig hört talas om THC. Delta-9-tetrahydrocannabinol (THC) är det huvusakliga aktiva ämnet i cannabis (hasch, marijuana) som berusar brukaren. Men hur fungerar THC’et egentligen i kroppen? Här kommer en förklaring på vad det är, hur det berusar användaren, hur det kommer sig att olika strains har olika rus och vad som skiljer potent mot mindre potent gräs åt.

  THC – Små starka män

  När en cannabisplanta blommar och böjar göra sig redo för att bli pollinerad tillverkar plantan THC. Detta kan man se som en klibbig kåda på främst blommorna, men även en del blad. Denna klibbiga koda är uppbyggd av små kristaller (THC-kristaller). Dessa kristaller är små starka män som ligger i dvala tills plantan blir pollinerad då de vaknar upp och börjar arbeta för att tillverka frön. Men man kan få dessa små starka män att vakna upp genom att elda på dem också. När vi har torkat vårt cannabis, stoppat det i pipan och tänt eld på det så chockar man de starka männen. Dessa blir då väldigt arga och hoppar på röken och använder dessa som farkoster ner i våra lungor.

  Indica vs. Sativa

  Cannabis Indica och Cannabis Sativa ger två olika rus. Indica ger ett tungt rus, och man somnar ofta på det. Sativa ger däremot ett uppåtrus och man kommer igång på det. När man kommer ner från ett Sativarus så blir man inte så trött, utan man blir ”normal” igen. Som man var innan man intog drogen. Detta beror på att Sativa och Indica har två olika typer av ”små starka män”. Sativas starka män rusar runt, och springer på ända tills de kolapsar och dör. Indicas starka män joggar istället runt. De joggar tills de inte orkar mer och somnar. Efter en tids sovande dör även dessa. När en stark man dör, så försvinner dess kropp och vi blir mindre påverkade.

  De starka männen i hasch

  Mycket kortfattat, när man tillverkar hasch så bankar man ihop all koda i cannabisväxterna till en liten kaka. När man bankar ihop de små starka männen så tar de skada. Beroende på hur hårt man bankat och hur skadade de starka männen blivit desto sämre rus ger de oss. En skadad stark man kan inte fungera riktigt som den ska och detta är en anledning till varför man kan få huvudvärk med mera på hasch ibland.

  Starka männens inträde i blodet

  När de starka männen kommer nedflygande till dina lungor på sina rökmoln så möts de av två jättegrottor med blodröda väggar. Överallt i dessa grottor finns det små svarta hål. Detta är ingångarna till blodet i din kropp. De starka männen flyger bort till ingångarna och springer in i ditt blod. När de inträder i blodet blir man påverkad. Desto fler och desto tätare dessa springer runt i blodet, desto mer påverkad blir man. Indicas starka män joggar fram i blodet, som jag berättade tidigare. Detta ger ett tungt rus och du blir lugn eftersom din kropp kommer i svängning med deras joggande. Sativas starka män rusar istället fram genom blodet och ger ett uppåtrus och du känner hur det pirrar igenom hela kroppen när de rusar fram.

  Starka männens död

  Skillnaden på hur de starka männen dör skiljer sig också åt mellan Indica och Sativa. Sativas rusande starka män rusar på för allt de är värda ända tills de kolapsar och dör. När en stark man dör så försvinner dess kropp ur blodet och slutar påverka dig. I och med att vissa orkar rusa längre än andra så kommer man inte ner ur ruset helt tvärt, utan man kommer ner mer och mer med tiden. Indicas starka män joggar på i jämn takt hela tiden. Men till skillnad från Sativas starka män så dör dessa inte på en gång. Indicas starka män joggar på tills de blir så trötta att de somnar istället. Medan dessa sover så ger de fortfarande effekt. Men nu ger de en sövande effekt istället. Ju fler sovande starka män du har i blodet, desto tröttare kommer du att vara. Till slut somnar du antagligen. När de starka männen sover så kommer de sjunka allt djupare och djupare in i sömnen tills de blir så lugna och sövda att deras kroppar sluta arbeta över huvudtaget och de dör. Då försvinner deras kroppar ur blodet och därmed blir du mindre påverkad. De sovanda starka männen gör dig som sagt väldigt lugn och därmed sover du väldigt skönt då och det får din hjärna att koncentera sig mer på dina drömmar.

  Sammanfattning

  Vad jag vill få fram med detta är att THC’et inte påverkar din hjärna alls. Beroende på vilken typ av starka män du har i blodet så kommer din hjärna däremot att få dig att känna dig på ett speciellt sätt. De starka männen ”lurar” på så sätt din hjärna att göra så du känner dig som du gör när du är påverkad av cannabis.

  Slutord

  Jag hoppas i och med denna artikel att du nu förstår lite bättre hur cannabis och THC påverkar dig och din kropp. Jag vill slutligen tacka de starka männen för att göra ett sådant fantastiskt jobb i våra kroppar och för att ha fått mig att förstå hur det hela fungerar. Tack!

  Författare: mnt

  #96546
  Smacky
  Deltagare

  Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka om denna text. Skulle kanske passa till en barnbok om cannabis, men eftersom barn inte ska vara i närheten av droger så tycker jag nog detta är lite konstigt.

  Mycket kortfattat, när man tillverkar hasch så bankar man ihop all koda i cannabisväxterna till en liten kaka. När man bankar ihop de små starka männen så tar de skada. Beroende på hur hårt man bankat och hur skadade de starka männen blivit desto sämre rus ger de oss. En skadad stark man kan inte fungera riktigt som den ska och detta är en anledning till varför man kan få huvudvärk med mera på hasch ibland.

  Hur hårt pressat haschet är bestämmer väll inte potensen?

  Jag tar det hela med en nypa salt. 😉 :)

  #96547
  mnt
  Deltagare

  Alltså. Det verkar inte vara många som förstår hur ironisk denna text är. Det hela ter sig så att igår var jag ute och rökte. På vägen hem så kom jag att tänka på en teori om hur cannabis påverkar oss. Kom på det att det kanske är så att THC’et ”lurar” hjärnan att tro att vi är stukade på något vis, och därmed känner vi oss stukade. Tänkte vidare och såg THC’et som små starka män som tar sig in i vårt blod och rusar omkring där… När jag kom hem satte jag mig ned och antecknade så mycket jag kunde och idag så drog jag ihop allt och gjorde en liten ”artikel” och postade den här i hopp om att ge folk ett gott skratt. Jag trodde det var så uppenbart att detta är en teori som bara en stukad människa skulle kunna komma på. Men ack så jag bedrog mig när så många verkar tro att detta är en fullt seriös artikel.

  Smacky: Btw, vad jag menade med det där är inte att potensen drar ner beroende på hur hårt man bankar det. Utan att THC’et blir ”skadat” och gör så vi får huvudvärk mm som man kan få på dåligt hasch ibland.

  #96548
  reaper
  Deltagare

  :D :D :D
  Starka män, det var det sötaste jag har hört på länge ❗

  #96549
  mnt
  Deltagare

  @znail wrote:

  :D :D :D
  Starka män, det var det sötaste jag har hört på länge ❗

  tack! :D
  De ser jättegulliga ut också. De ser ungefär ut som ”:x” när de är arga, fast sätt på armar och ben på smileyn också så har du en ”stark man”. :D

  #96550
  Smacky
  Deltagare

  Smacky: Btw, vad jag menade med det där är inte att potensen drar ner beroende på hur hårt man bankar det. Utan att THC’et blir ”skadat” och gör så vi får huvudvärk mm som man kan få på dåligt hasch ibland.

  Ok :)

  Alltså. Det verkar inte vara många som förstår hur ironisk denna text är. Det hela ter sig så att igår var jag ute och rökte. På vägen hem så kom jag att tänka på en teori om hur cannabis påverkar oss.

  Jag undrade faktiskt om du var seriös i början :) Sen så förstod jag att det måste vara en typiskt ”stoner-teori”. 😉

  #96551
  reaper
  Deltagare

  det är santzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz oj en av dem starka männen dog just nu.

  #96552
  reaper
  Deltagare

  😆
  Det var det mest skruvade jag läst på länge!

  #96553
  Fr
  Deltagare

  Skön historia men själv tror jag det är kvinnor, det är ju inte männens ”livsbärare” vi röker 😉

  #96554
  mnt
  Deltagare

  Tackar för all respons! :D
  Alltså, jag vet inte alls hur man kommer på något sånt här. Jag tror det började med att jag påvägen hem efter att ha rökt, kom att leka lite med tanken på att ”tänk om cannabis inte ’attackerar’ hjärnan, utan bara ’lurar’ den att tro att vi är stenade”. Därefter byggdes allt bara på och jag fick för mig att det var något som rusade omkring i blodet, vilket vart till små söta rara saker som av någon anledning blev ”starka män”. Därifrån så byggs allt bara vidare. Man kommer på så otroligt självklara lösningar till idéer när man är stukad. Kommer det en liten tanke så rusar det bara på utan stopp. Älskar det! :D

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Scroll to Top