Thaipaner på balkong

 • Detta ämne har 13 deltagare och 39 svar.
Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 40 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #30708
  Trestor
  Deltagare

  Ja, topicen säger väl allt egentligen… Det här är en tråd där jag tänkte visa specifikt mina från början tre, men nu två, thaipaner som odlas på en balkong/takterass någonstans i Nederländerna. Den tredje plantan högg jag ned då den var 50/50 hermis.

  Jag har många andra växter också och de flesta av dessa bilder finns i min tråd i övrig odling. Jag rättfärdigar en delvis dubbelpostning med att denna tråd är av intresse i bildbanken de de fokuserar på mina cannabisplantor. En del extra bilder läggs här också…

  Plantorna groddes inomhus i april, sattes ut i maj och hinner nog blomma klart med bra resultat om vädret bara blir lite soligare med mindre regn resten av september. Mindre mängder mögel har upptäckts och avlägsnats från budsen.

  to be continued…

  #358188
  rexel
  Deltagare

  Vackert hurrudyyy! :)

  Imponerande snyggt hur budsen växer!

  gl my friend 😉

  #358189
  smeagol
  Deltagare

  Vackert trollgubben…men är det inte lite mycket gula löv på dem?? inge magnesiumsulfat eller fiin fin näring?
  Växer di där taipanerna jämt så där beskedligt och fint?? även om man bor i sverige??
  om, så kommer jag nog oxxå att satsa på sådana där finfina blommmor nästa vår! :D
  själv har man bara fått vildväxta monster på balkongen…he he…tråd om 2-3 månader…

  #358190
  Trestor
  Deltagare

  Speciellt den vänstra har fått näringsbrist, pga 3 veckors ihållande regn…
  Inte så stor mening att vattna med näring, när det sedan rinner igenom flera liter regnvatten :(

  Men.. det är en rätt trevlig färg trots allt nu när den börjar bli lila också, och budsen växer på så det gör väl inte så mycket. Förhoppningsvis kan jag fortsätta ge lite näring under sept.

  #358191
  reaper
  Deltagare

  Mkt fint!
  Schysst att kunna ha det så öppet på balkongen, funkar tyvärr sämre i Sve (Madmax).

  Tycker kanske du varit lite snål med krukvolymen?
  Om du snaggat av de nedre kvistarna hade mkt av energin lagts på topcolan, negativt om man får mögel dock. Men det blir sällan mkt på de nedre kvistarna i vilket fall.

  Kul att de blommar på i vilket fall, klipper väl först i Okt?

  mvh

  #358192
  reaper
  Deltagare

  Plantorna groddes inomhus i april, sattes ut i maj och hinner nog blomma klart med bra resultat om vädret bara blir lite soligare med mindre regn resten av september. Mindre mängder mögel har upptäckts och avlägsnats från budsen.

  Hur får man bort mögel, och HUR ser det ut när en bud angripits av mögel? Jag har varit orolig över det länge, man vill ju inte få i sig giftiga mögelvarianter :?

  Jag är rookie 😆

  #358193
  Trestor
  Deltagare

  Har du fått mögel på bröd eller något annat? Ser ganska likadant ut iaf… men det kan vara rätt svårt insåg jag att se skillnad på mögel och trichomer. Det blir som vitt ludd eller vita prickar i budsen. Det beror i princip alltid på för vått väder. Akta så att inte grenar ligger mot varandra, det är perfekt grogrund, även döda löv och annan död växtmassa, där börjar det ofta.

  Jag tog bort det med fingrarna bara, nöp bort de partier som var drabbade. Det finns nog säkert kvar på något litet ställe nånstans, men jag kollar flera ggr i veckan. Det var så lite så jag tror inte det är någon fara att använda, såvida det inte blir mer. Blir det för mycket får jag väl göra något annat med det än röka budsen. Borde väl inte vara farligt att dricka lite mögel upplöst i alkohol? Tänkte om jag gör green dragon på det?

  wcc: jo, du har rätt.. krukvolymen kunde väl varit större, men jag köpte ett stort parti av dessa krukor, de var billiga som fan på ikea :) De hade inga större krukor för rimliga priser, och de var dessutom sjukt mycket tyngre att bära hem så det fick bli en praktisk kompromiss. Dessa är på nånstans runt 8-10 liter. Ang trimmning så är jag helt emot detta, jag tycker du har fel där. De gånger jag klippt plantan har jag inte märkt speciellt större topp, medan man missar sidogrenarna. Jag tror en del sidogrenar här lätt blir 10g+ iallafall. Dessutom blir plantan mycket vackrare i sin naturliga form!

  #358194
  reaper
  Deltagare

  Väldigt fina plantor! Hur varmt är det på nätter (ute) ?

  #358195
  BigBanana
  Deltagare

  Jag skulle nog kolla upp möglet nogrannare… Det kan vara ganska giftigt.

  Snyggt!

  #358196
  stilnoct
  Deltagare

  Ang mögel så ska du defenetivt inte röka mögel,Sporer och allt det där…

  Men att käka (dricka) en möglig smörgås har ingen dött av vad jag vet iaf.

  Så green dragon ska funka :)

  #358197
  reaper
  Deltagare

  Angående mögel ska jag berätta att en kompis till mig gav bort sina blad som hade råkat börja mögla efter en kortare tid i en plastpåse efter skörd. Lustigt nog gav han bort dom och killarna som fick det rökte det och vart helt wasted.. Beng eller förgiftad? :) hehe

  #358198
  Trestor
  Deltagare

  Möglet verkar inte bli så stort problem, vädret har blivit bättre nu så det har inte kommit något mer vad jag kan se och i praktiken all tidigare mögel är borttagen. Nu trivs de finemang under de soliga dagarna. Temperaturen här är runt 8-16 på natten och 14-24 på dagen, men det börjar krypa nedåt..

  Här är bilder från 10 september, de har inte växt så himla mycket i volym vad jag kan se, men har blivit mycket mer klibbiga och fulla med trichomer nu i det fina vädret!

  #358199
  outdoorfreak
  Deltagare

  Nice med ”balkong-odling” 8)

  #358200
  reaper
  Deltagare

  ser riktigt fint ut det där…

  #358201
  reaper
  Deltagare

  Din balkong är himmelriket, älskar det lila!

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 40 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Scroll to Top