Tabletter ger CO2 till rötter, bluff eller sanning?

 • Detta ämne har 2 deltagare och 8 svar.
Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #1349
  reaper
  Deltagare

  Kolla detta: http://www.nomercy.nl/site/prods/en/co2.htm

  har ni sett det? Låter ju för bra för att vara sant, jag tror det är en blåsning, vad tror ni??

  PLUR

  #69717
  reaper
  Deltagare

  Tja, även Treo ger CO2 till vattnet man lägger det i.. men inte så mkt förstås. Visst finns det säkert kemikalier av olika slag som har långsammare upplösning än så… men frågan är väl hur mkt CO2 som kan rymmas i en liten tablett. :?

  #69718
  reaper
  Deltagare

  Som sades ovan ska rötterna ha O2 inte CO2.

  #69719
  reaper
  Deltagare

  @Ganjafarmer wrote:

  Som sades ovan ska rötterna ha O2 inte CO2.

  Joo, visst, men de mår nog inte dåligt av bådadera heller. :?

  #69720
  reaper
  Deltagare

  men alltså, nu har ni missuppfattat allting… Tanken är väl att en sån där co2 tablett ska ersätta Co2-Tuber o Mäsk o allt sånt, asså tillföra hela plantan co2, inte bara rötterna… (??!)

  syrestenar o pumpar har jag så det räcker o blir över, så o2 är inga problem, däremot co2, det måste jag tillföra snarast, på nåt sätt… lutar väl åt att det blir mäsk igen.

  plur

  #69721
  reaper
  Deltagare

  jo men är det verkligen så? iom att dessa tabletter finns, kanske det är så att plantorna kan ta upp co2’n via rötterna?

  With this package of CO2 Tabs you will possess a revolutionary new and very powerful product aimed at cannabisplants on any growth medium. These simple – and cheap! – Tablets are specially developed to replace the complicated and expensive CO2 fertilizing systems used until today.

  #69722
  reaper
  Deltagare

  normal tar plantorna inte upp speciellt mycket co2 genom rötterna men om det finns i vattnet dom tar upp så kommer det på ”köpet”.. en sån tablett är väl för 200 liter vatten och jag tror du får minst lika bra resultat om du tar en liten hink med vatten och lägger tabletten i & låter co2:n avdunsta ur vattnet i rummet!! har hursomhelst beställt som här tabletterna för att testa dom… återkommer med resultat om 2 månader eller nåt när jag borde se om det blir några att tala om gentemot kontrollgruppen.. Treo innehåller ju en massa natrium så det hade jag nog knappast tillsatt i vattnet! vill man ha co2 så kostar det kanske 2500 att rigga en riktig co2 anläggning.. det skall tydligen kunna öka tillväxttakten med 30% (har sett siffror på 200% men tar nog dom med en nypa salt, men det funkar, växterna var ju flera gånger större under ”dinosauriernas tid” eftersom co2 halten var mycket högre i atmosfären då!)
  /peace

  #69723
  reaper
  Deltagare

  mm väntar nyfiket, för om det funkar är det ju jävligt smidigt…

  plur

  #69724
  Brassman
  Deltagare

  Rötterna ska ha O2 å inte CO2!!! Bladen ska ha CO2

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Scroll to Top