Svenja är sjuk(nlx)…bilder… :(

 • Detta ämne har 1 deltagare och 3 svar.
Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #31090
  reaper
  Deltagare

  Hon ser inte ut att må allt för bra. Trodde det var näringsshock först. Slutade med näringen i 1½ vecka efter jag märkte hur hon mådde men fortfarande hängig. Hon fick 5ml/2L ATA growth-C idag. Bladen Skiftar från ljus till mörkare grön. Hon har aldrig varit för nära lampan så det borde vara något med näringen?

  -Utrymmet-

  * Storlek = Tillräckligt :) Större garderob.
  * Temperatur = 27-29 i solen, 26 i utrymmet
  * Fläkt riktad mot plantan? = 2 större fläktar i utrymmet ingen riktad direkt mot plantorna men så dom får lite stimulans.

  -Belysning-

  * Typ av lampa = HPS 150WX2, 3 LE 23W
  * Antal = tot 5 st
  * Avstånd mellan lampa och planta = HPS till planta = ~30cm

  – Om plantan –

  * Strain = Alien nlx se länk nedan
  http://www.growshopalien.com/onlineshop/contents/en-uk/d150.html#p1203
  * Ålder = 4-5 Veckor
  * Är den i vegg eller blom? Vegg
  * Storlek på plantan = Cirka 20 cm hög, buskig, stammen rätt grov.
  * Storlek på krukan = 10L, hål i botten. 3-4 L leka i botten. Resten Planteringsjord utblandad med 20-30% leka. Extra lager leka på toppen för fukten.

  – Vattning och Näring –

  * Hur ofta och hur mycket du vattnar = Vattnar varannan dag. 3 Plantor delar på en 2L colaflaska med vatten. Sprutar även plantorna dagligen.
  * Är jorden torr eller blöt just nu? Fuktig vid bildtagningen…
  * Typ av Näring = ATA growth-C
  * Hur ofta och hur mycket näring: (började på 2.5ml/2L för två veckor sen eller så är uppe i 7.5ml/2L nu((22sep))). Ger även Lite ATA growth genom blomsprutan. Blandade 1-2ML i en 2L flaska.


  Hjälp Gratchina!

  Bild på hela gänget

  Tråd med mer info om odlingen…

  ">https://www.swecan.org/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=42769

  #361677
  reaper
  Deltagare

  Jag vet ingenting om problemet egentligen…. Bara att jag har samma problem… Mina planter ser lite friskare ut än dina (tycker jag) men jag har precis samma missfärgning på bladen (”precis samma” är understruket)

  iom att jag är på första odlingen så spekulerar jag nu enbart

  Mina problem uppstod för kanske tre dagar sedan, först på en planta (och då brydde jag mig inte så mycket) men nu har jag fått missfärgningar på tre plantor :(

  EDIT: Våra plantor är även ”typ” lika gamla, mina är väl en vecka yngre SLUT PÅ EDIT…

  Så nu vill jag rätta till problemet….
  Jag funderade först på om det kunda vara brist på näring? tanken står ju kvar men iom att vi båda använder näring så verkar det ändå inte helt troligt? Och åtminstonde i mitt fall känner jag mig säker på att det inte kan vara överdos av näring….
  Nu har jag börjat fundera på om det kan vara PH-värdet som bråkar? själv har jag ingen koll på PH-värdet (och jag vattnat med kranvatten) och dum som jag är har jag inte låtit vattnet stå i 24h (PH-värdet ska tydligen sjunka då vad jag förstått det som)

  Hur är det för dig? har du koll på PH värdet? Nu tycker jag att jag redan lagt ner lite för mycket pengar på min odling men jag fundrar på att köpa utrustning och mäta PH-värdet….. Kan det vara det som är felet?

  #361678
  reaper
  Deltagare

  Hur har du det med luftfuktigheten?

  #361679
  reaper
  Deltagare

  Midnight: Mjo läste nått inlägg igår oxå om phvärdet i vanliga kranvattnet. Ringde och kollade upp det igår. Det som kommer ur kranen ligger på strax över 7 så tänkte prova o sänka det lite genom att låta det stå framme och köra nån ph -ner blandning. Min första egna odling oxå.

  Corre_Malaka: Den brukar ligga på runt 40-45%

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Scroll to Top