STR’s syn på ”hasch”

 • Detta ämne har 6 deltagare och 17 svar.
Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 18 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #2533
  reaper
  Deltagare

  STR( Sveriges Trafiksskole Riksförbund), Körkortsboken, S.215

  -Hasch framkallar hallucinationer och ger en störd verklighetsuppfattning. Det ger också oförmåga att ta emot intryck utifrån, kraftigtöverskattning och desorientering. En haschpåverkad förare har svårt men avståndsbedöming och att hålla en jamn trafikrytm. En pipa hasch ger påverkan under minst en vecka.Under den tiden är du troligen olämplig som bilförare. Giftet finns i kroppen upp till 2 månader

  Ja vet inte men, hur många här har rökt en pipa o sen varit påverkade i minst en vecka, verkar vara jävligt ekonomiskt iallfall. En femma skulle ju då räcka för en person i 5-10 veckor.

  Da Doler

  #78689
  PachiPachiHand
  Deltagare

  USCH för propaganda och lögner !!!!!!!!!!! 👿

  #78690
  reaper
  Deltagare

  detta tycker jag är skräckpropaganda/felaktig information.

  undrar vad beatbox säger om str’s syn på hasch, tycker du möjligtvis likadant som denna lilla text, eller vet du att det är så?

  #78691
  reaper
  Deltagare

  Har ni läst på erat eget forum under rubriken ”upplevelser”. Det finns allt från någon som sett muminpappa till mycket mycket annat. Det blir lite löjligt då ni säger ”ren lögn” och samtidigt har ni flertaliga visttesbörder som visar på ovanstående.

  #78692
  reaper
  Deltagare

  visst vissa kanske får hallisar av röka men jag tror nog att större delen av de som röker inte får det d.

  jag syftade mest på detta ”En pipa hasch ger påverkan under minst en vecka.Under den tiden är du troligen olämplig som bilförare. Giftet finns i kroppen upp till 2 månader”

  tycker det är likartat med alla dessa flashbacks man får hela tiden enligt can/rns o alla

  #78693
  reaper
  Deltagare

  Beatbox du behöver inte förtränga allt, okej vissa kanske fått lite udda upplevelser/hallisar, men den personen du menar kunde lika gärna ha druckit o sett mumipappan.
  Vad LURK menade var att det verkligen inte hittils varit någon som efter en pipa hasch blivit beng i MINST en vecka. Är inte det inte helt totalt en fel bild och osan information dom ger till svenska folket(me tanke på att om du ska ta körkortet så måste du ha läst deras böcker). Har inte vi rättigheter att få veta sanningen, ska vi hela tiden genom media/skolan/ annat håll bara få höra vad ”storebror” vill att vi ska få höra, en massa lönger o felaktig propagande.

  Da Doler

  #78694
  UpInSmoke
  Deltagare

  Beatbox – anser du att den text som presenteras i körkortsboken är väl förankrad i forskningen om cannabis?

  #78695
  reaper
  Deltagare

  Jag gillar denna delen mest

  Giftet finns i kroppen upp till 2 månader

  Är THC ett gift?

  #78696
  reaper
  Deltagare

  @BeatBox wrote:

  Har ni läst på erat eget forum under rubriken ”upplevelser”. Det finns allt från någon som sett muminpappa till mycket mycket annat. Det blir lite löjligt då ni säger ”ren lögn” och samtidigt har ni flertaliga visttesbörder som visar på ovanstående.

  Det kan vara så här att detta är ett cannabis forum men någon vill berätta om sin upplevelse på någon annan drog som han/hon varit med om.
  Nu tror jag att det är så att om man skriver till exempel ”Min LSD hallis” på ett inlägg så modereras detta snabbt bort och därför byter man snabbt och enkelt ut ”LSD” mot ”Cannabis”.

  Jag vet inte om det är så

  (Vad jag vet så är det ytterst få som får hallisar med mera av cannabis)

  #78697
  reaper
  Deltagare

  Vad jag förstått så är det mer inbilldningar man får av cannabis o inte hallisar.

  #78698
  Trestor
  Deltagare

  Cannabis är hallucinogent och kan ge hallunicationer, det är väl ingen idé att bestrida. Dock är det mycket svagt hallucinogent, tror faktiskt det är en av de svagaste hallucinogener som finns så det krävs höga doser för att få någon form av hallisar. Men nu var ju saken den att OM det ger hallisar så det under ruset, vilket varar i några timmar, inte en vecka (lol :)

  Att köra bil påverkad är helt klart korkat, och det tror jag inte någon här gör heller. Vad jag vänder mig mot är att de påstår att en pipa ger påverkan i en veckas tid och att det tar 2 månader för thc m.fl. cannabinoler att gå ur kroppen. Inget av dessa påståenden stämmer.

  #78699
  reaper
  Deltagare

  Jag tycker som Da_doler. det vore ju kalas om man får tag i något sådant röka som bilskolan sitter på!

  #78700
  reaper
  Deltagare

  Att röka cannabis försämrar mitt mörkerseende avsevärt.. under det akuta ruset hade jag nog inte försökt mig på bilkörning (kör i vilket fall aldrig bil så), och jag cyklar ganska långsamt där det inte är väl upplyst.

  Rent tekniskt sett är den skimrande ”ljushinna” som läggs över hela synfältet när jag röker att betrakta som hallucination.

  Om jag röker extra starka sorters skunk eller hasch så kan jag få mönsterhallucinationer, dvs det skimrande fält (som jag f.ö. mest ser när det är väldigt mörkt) förstärks ytterligare och får mönsterkaraktär. Även denna synupplevelse är att klassa som hallucination (och inte illusion, slå upp skillnaden ni som inte är säkra).

  min poäng:
  Hallucinationer behöver absolut inte betyda rosa elefanter mm..

  *hm*

  En sak till..

  Personligen gillar jag inte BeatBox för fem öre, eftersom han inte vill svara på viktiga frågor, tycks ha väldigt svårt att ta till sig ny information (förståeligt med tanke på omfattningen av den här konspirationshistorian narkotikapolitiken är, jag var själv halvchockad de första månaderna sedan jag först börjat fått veta).. men ni själva är inte perfekta heller.

  Sluta gräla och börja diskutera. 🙄

  #78701
  Gin
  Deltagare

  Håller själv på att ta körkor och läste det där i boken för nån månad sen. Höll på att skratta ihjäl mig,men sen inser man att nästan alla ungdomar, de som tar körkort kommer läsa det där, och de flesta kommer svälja den där skiten med ett glas vatten….

  #78702
  reaper
  Deltagare

  Förstår inte varför såna här lögner får leva kvar, tom få ytterliggare spridning av såna som idioten Beatbox.

  Brukar diskutera politik med Beatbox på ett annat forum, jag kan bara säga att han är exemplarisk medborgare ur Socialdemokratins ögon. Så otroligt PK (politiskkorrekt) Han lyssnar inte till argumenten och bara maller på så att man tröttnar att diskutera med honom (och då tycker han att han vunnit 🙄 )

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 18 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Scroll to Top