Storlek på odlingsutrymmet, samt kolfilter fråga.

 • Detta ämne har 2 deltagare och 3 svar.
Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #30497
  reaper
  Deltagare

  Hej, går och funderar på att dra igång den där odlingen som man drömt i ett par år nu. Har en del frågor som det varit lite knepigt att hitta svar på.

  Men först, en bild som jag hoppas ska hjälpa alla att förstå vad jag pratar om.

  Det första problemet är storleken, det är en mindre garderob i en ”walk-in-closet”. Den lär nog rymma en planta, men vad jag är
  nyfiken på är om ni tror att det går att klämma in två stycken?

  Den andra frågan jag har är om någon använt de där billiga kolfiltren från CO?
  Kolfilter

  tänkte det kunde vara skönt att få spara 800-900 spänn. Jag tänkte odla blueberry, två plantor om det går..
  Tror ni det funkar, eller kommer det stinka i hela huset?

  Sen undrar jag också om nån av er kan ta ge sig på att höfta lite om hur
  mycket man kan tänkas få från en planta. jag vet att det är löjligt svårt
  att beräkna det eftersom det beror på så många olika faktorer.
  Men säg en en meters, relativt buskig planta.. snackar vi om tio-tal gram,
  eller hundra-tal?

  Tacksam för svar, snart stolt hemmaodlare

  #356331
  KageMusha
  Deltagare

  Mindre gaderob.. Hur stor är en sån? Om man utgår ifrån att den är ca 60x60x200 så skulle du kunna få in 2-4 plator beroende på hur du gör, vilken teknik osv. två stora eller fyra mindre. Typ.

  Kolfilter. Hmm. Ursäkta ordvalet, men jag måste säga att det ser fjantigt litet ut. 😆 Men det skulle teoretiskt sett fungera om man använder tillräckligt många i rad. Frågan är om det inte blir billigare i slutändan att köpa ett riktigt från en growshop ist för att först köpa sånna där och sen ett riktigt. Dock vet jag inte hur mycket blueberry luktar. Hade det varit lowrider (iaf den jag testade) som var helt och hållet luktfri så hade det inte ens behövts något filter alls.

  Som du själv säger är det löjligt svårt att säga. Men enligt erfarenhet så skulle jag våga mig på att säga att 30g torkat per planta borde inte vara något problem att få fram.

  #356332
  reaper
  Deltagare

  Ska man köra vanlig bush-style så hade jag blommat två plantor i det utrymmet. Dessutom hade jag satsat på feminiserade frön. Är ingen jättefan av feminiserade annars, men du vill ju vara säker på att ha två honor (att vegga 4+ plantor för att vara säker på två honor har du ju helt enkelt inte plats till).

  Ventilationen som du ritat den lär inte klara hålla tempen nere. Köp en ordentlig fläkt istället. Har du inte möjlighet till det så sätt båda dina fläktar som utblås och ha ett passivt insug (bara hål, ingen fläkt). Och bygg ditt eget, större, kolfilter om du inte har råd med ett riktigt – det finns trådar här på swecan om hur man går tillväga. CO’s filter lär inte göra jobbet.

  Tänkt på att ljussäkra insug och utblås. Om ljus läcker in under mörkertimmarna kan det resultera i att dina damer blir hermafroditer.

  #356333
  reaper
  Deltagare

  Det beor förståss en hel del på strainen hur många plantor du kan ha där inne. En annan sak som spelar in är ju också när du sätter plantorna i blom osv, dvs, hur stora du låter dem bli.
  Om jag var du skulle jag gilla läget och använda mig av andra metoder för att få mer skörd än att bara sätta in en till planta, t.ex. Scrog (finns guider om du inte har kollen på det än)

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Scroll to Top