Stealthodling med lysrör

 • Detta ämne har 3 deltagare och 6 svar.
Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #9198
  reaper
  Deltagare

  Håller på att få en snetändning, det här är tredje gången jag försöker posta. De två tidigare har försvunnit pga ”invalid_session”. Jag ska försöka behärska mig. Det här är för övrigt mitt första inlägg… Hej! :)

  Jag har en gammal byrå som jag håller på att göra om till ett hemligt odlingsutrymme (70b*40d*70h). I den har jag tänkt att installera 6-8st 18W floura rör, i nuläget har jag 3st 2*18W armaturer laddade med 4st floura och 2st Narva warmwhite. Alla Pengar slut. Vad jag inte hade räknat med var att dessa reaktorer blir så heta, jag valde just lysrör för att undvika hög värme. Har nu bestämt mig för att separera ballast och rör, men jag vet inte hur jag ska gå till väga. Sökte igenom forumet utan att hitta någon beskrivning. Är det någon som gjort detta och kan förklara hur man gör.

  Har även en mindre byrå (36b*48d*70h) som möjligtvis skulle kunna användas till veg och sticklingar, isåfall köper jag en HPS till den större byrån och använder den till blomning. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra, kom gärna med förslag! Jag behöver hjälp, mina två nyfödda behöver sol!

  //muzz

  #133472
  Radix
  Deltagare

  Du kan inte montera in en ventilationsfläkt eller två då? På baksidan mot väggen brukar funka helt ok annars ju.

  Annars får du väl lite försiktigt pilla isär ett av fästena på armaturerna och kolla exakt vad det är där som ska fästas förlängningssladd på, till lysrörets båda ändar.

  #133473
  reaper
  Deltagare

  byt din floura och narva mot coolwhite rör dom avger ingen värme alls typ kan ha dom bara nån cm ifrån… lycka till!

  #133474
  Radix
  Deltagare

  @andyaborre wrote:

  byt din floura och narva mot coolwhite rör dom avger ingen värme alls typ kan ha dom bara nån cm ifrån… lycka till!

  Det är inte rören som är problemet, utan armaturerna.. 😉

  #133475
  reaper
  Deltagare

  Nu har jag löst problemet, som faktiskt inte var komplicerat som jag trodde, behöver nog inte ens förlänga sladdarna. När jag separerade ballasten från rören upptäckte jag att sladden var längre än vad den såg ut att vara från början. Klantigt av mig att inte ens försöka innan jag slänger iväg en fråga 😳

  Tror ni förresten att det räcker med 144W (floura) som sol i mitt utrymme (70b*40d*70h)?

  //muzz

  #133476
  Hr Sanders
  Deltagare

  Du kan få riktigt bra skörd med den belysningen.
  Var försiktig bara så att du inte växer ur din setup!

  / Hr Sanders.

  #133477
  Radix
  Deltagare

  Humm… jag undrar om du inte kunde byta något av dina Fluora mot en vanligt ColdWhite, med tanke på dess högre ljusintensitet och relativt fulla spektrum. Eller lägga till förstås. 😉

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Scroll to Top