Span på Lägenhet.

 • Detta ämne har 9 deltagare och 26 svar.
Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 27 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #21705
  reaper
  Deltagare

  Har en kompis som blev lite orolig när han hörde att två personer i medelåldern hade varit på hans bostadsområde och filmat hans lägenhet.
  Dom hade ingen uniform eller liknande. Men förstår att han blir orolig.
  Tänkte nu höra med er här på swecan om ni vet hur vanligt det är att polisen filmar innan tillslag/huseransökan.

  Och undrar också om avlyssning av telefon används mycket? Så man vet om man ska tänka på vad man säger. Kan hända att det har luktat ganja omkring lägenheten, Eller om det gått igenom ventilationen till grannarna.

  Tycker det med avlyssning låter lite amerikanskt men sverige är ju ett mini amerika 😥

  #269738
  Groddarn
  Deltagare

  Kan tyvärr inte svara på hur vanligt det är att polisen går runt och filmar/fotograferar innan tillslag. Dock vet jag att mäklare ju ofta gör detta innan de ska sälja en lägenhet. De lägger ju ut bilder och virtuella rundvisningar på nätet.

  Är han säker på att det var just hans lägenhet de filmade ?

  #269739
  Trestor
  Deltagare

  Avlyssning av telefon och internet är relativt vanligt, speciellt vid narkotikabrott. Fast observera ”relativt”… avlyssning är inte så vanligt i allmänhet.

  #269740
  reaper
  Deltagare
  Groddarn wrote:
  Kan tyvärr inte svara på hur vanligt det är att polisen går runt och filmar/fotograferar innan tillslag. Dock vet jag att mäklare ju ofta gör detta innan de ska sälja en lägenhet. De lägger ju ut bilder och virtuella rundvisningar på nätet.

  Är han säker på att det var just hans lägenhet de filmade ?

  Ja hans flickvän va ute och rökte när hon såg dom, Hon fimpade cigareten fort och gick in, Då dom följde henne med kameran. Men det låter lite mysko att polisen skulle vara så odiskreta.

  #269741
  Knarkkorven
  Deltagare

  Låter skumt. Vilken tid var det?
  Har ni sett personer sitta i bilar utanför?

  Om han har något hemma kanske det är bäst att flytta det.

  #269742
  reaper
  Deltagare
  Knarkkorven wrote:
  Låter skumt. Vilken tid var det?
  Har ni sett personer sitta i bilar utanför?

  Om han har något hemma kanske det är bäst att flytta det.

  Mycket folk som bara sitter i bilar runt om hans område. Är ju vändplaner och sånt. Så det är inget jag har tänkt på och han har heller inte nämnt det.
  Är osäker på vilken tid det va. Men tyckte han sa att de va på kvällen.
  Nej jag tror det är lugnt på den fronten, Men ska väl dit i helgen men vi får helt enkelt vara lite försiktigare bara och hoppas på det bästa 😉

  Men är såklart nyfiken på hur polisen arbetar och undrar om någon varit med eller hört om nåt liknande?…

  #269743
  reaper
  Deltagare

  Troligen någon dum raggare som följde efter din flickvän? Låter mycket oproffsigt om det var snutar, dom är inte så dumma som många säger faktiskt :P Men för säkerhets skull, ta bort all tecken på ganja du har i huset!

  #269744
  reaper
  Deltagare

  @Hasis”]Troligen någon dum raggare som följde efter din flickvän? Låter mycket oproffsigt om det var snutar, dom är inte så dumma som många säger faktiskt wrote:</em/

  Haha inte min flickvän så jag bryr mej inte =)
  Ja du har nog rätt :) Jag nojjar nog bara 😳

  #269745
  reaper
  Deltagare

  tror inte snuten skulle sta utanfor med videokameror for lite hemodling. om dom gjorde det sa var det nog inte dig dom var ute efter

  #269746
  reaper
  Deltagare

  Jag tror att det är lugnish!

  1. Snuten skulle aldrig ställa sig så öppet o videofilma. DOm har väl för det första ingen nytta av husfasadsvideos? Möjligtvis om det är nationella insatsstyrkan som planerar att spränga sig in genom väggen men då filmar dom i största hemlighet.

  2. Snuten överhuvudtaget hade om dom vetat nått gått in i trappen med en knarkhund. DEn hade visat vilken lägenhet som luktade o sen ahde dom kommit o knackat på med en husransakningsorder.

  Slutsats: Det är lugnt. Det är lätt att nojja upp sig, det är naturligt. Ju nojjigare man blir desto svårare är det att änka rationellt o så blir det en ond sprial av det till man står fastklistrad o kikar bakom en neddragen persienn. 😆

  #269747
  reaper
  Deltagare

  Jag är hellre överparanoid än sitter igen !!

  Det är med avlyssning, det är inte många hundra Tillåtna telefonavlyssningar i sverige per år…
  Däremot händer det ofta att polisen går in o lyssnar lite för att se om det finns ngt av intresse och efter det ansöker om telefonavlyssning då det är relativt svårt att få till stånd…

  Jag är ganska säker på att om du inte har kilon hemma skulle dom aldrig få tillstånd att avlyssna din telefon på grunderna att du röker, detta är förutsatt att du inte har några ”dumma” personer som springer i din lägenhet, eller om du säljer(detta gäller även små mängder då dom vill åt din kran i såna fall)

  Sen att polisen inte skulle vara så dumma att dom visar sig…fel fel fel, tänk om…dom har suttit utanför min port flera gånger, har tom. gått fram och sagt att dom inte gör någon nytta när jag vet att dom finns utanför…
  Fick till svar att dom ”bara” gör sitt jobb….

  Jaja…pladdrat på tillräckligt…

  mvH/tomten

  #269748
  reaper
  Deltagare

  Ok.

  ja fan man slutar aldrig förundras över nöten. Vad vi kan göra för att hjälp oss själva är att organisera oss o ta kamp för vår sak. Det är först då vi kan göra skillnad. det är på tiden att svensson får veta hur det ligger till. Att dom hade kunnat spara miljarder. Miljarder dom lägger på mediciner.

  #269749
  LoneWolf
  Deltagare

  Nej, det är svårt att förstå hur snutar tänker. Jag har två polare som har span på sina lägenheter och snuten är inte direkt diskret Typ kollar ID på folk som går in och ut och sånt. Men där jag bor så ser man direkt på dom att dom är snutar, även om dom inte har uniform eller en volvokombi med tonade rutor. Dom har svårt att smälta in.

  #269750
  reaper
  Deltagare
  LoneWolf wrote:
  Dom har svårt att smälta in.

  Verkligen :)
  Det är pinsamt till o från…ändå får dom fast över hälften av oss :/

  #269751
  Powerpuffgirl
  Deltagare

  Alltså… jag VET att jag är i U-forum och blir offtopic… men kollar vekligen civilklädda poliser leg på folk som går in och ut ur ett hus?? :?

  Skulle någon vilja kolla mig vid huvudentren, och han/hon inte har någon som helst uniform som talar om att det är en polis elelr säkerhetsvakt eller något sådant, så skulle jag bli skiträdd och tro att det var ett rån eller något sådant.

  Om det var poliser i trappuppgången (det har hät en gång när ett psycho hade slagit till och eldat i trappen) så skulle jag fråga varför och vadan de ville kolla och hävda att jag bor här.

  OK, jag har inte något skummare för mig än att jag hänger här på forumet, men, ändå…

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 27 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Scroll to Top