spam i frågelådan delen av forumet, klicka inte på länkarna.

 • Detta ämne har 1 deltagare och 2 svar.
Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #58509
  cthullu
  Deltagare

  Som ni säkert har märkt översvämmas frågelådan av spam, personligen deletar jag ca 10 inlägg varje dag och de andra modsen stuvar unden stor mängder med.

  Jag vill trycka på att om du inte sitter på en väldigt säker uppkoppling, klicka inte på och följ dessa länkar.

  Jag har inte gjort någon direkt analys men de verkar inte leda inte till några riktiga sidor alls, så det verkar alltså INTE frågan om normal spamma för att kunna sälja något utan är troligtvis är det försök till någon form av attack eller phishing eller liknande.

  Orkar någon gräva mer i det, varsågod…

  #610697
  cthullu
  Deltagare

  för att förtydliga, det är alltså inte farligt att läsa / ha läst själva inläggen, all möjlighet för automatisk hämtning av externt material är avstängt sedan pm attacken.

  Däremot bör man nog inte klicka på själva länkarna i dem om man inte har ett hum om vad man håller på med och har en hög säkerhet på sin uppkoppling.

  Det kan också hända att det faktiskt bara är vanlig spam och att jag överreagerade med paranoia vid första närmare titt då ingen av dem ledde någonstans utan jag fick upp samma felsida på de jag testade, det verkar som länkarnas redirect till vanliga spamsidor nu idag fungerar, några leder till infosidor om avstängda konton vilket kan tyda på isp:er börjat reagera när deras kunder deltar i spam.

  Det kan också hända att det faktiskt är ett attackförsök som nu är en gnutta bättre maskerad efter att jag postade ovanstående, även om det kanske inte är så sannolikt.

  Hursomhelst, better safe than sorry, och jag skriker hellre varg för tidigt än för sent.

  Glöm inte att säkerhetstänk är viktigt på riktigt och inte bara något teoretiskt – forumet har de facto varit under attack tidigare och det finns många fula fiskar därute på nätet.

  Rent allmänt, klicka aldrig på mystiska konstiga länkar som ni inte vet vart de går, och i synnerhet inte i frågelådan där oregistrerade användare kan posta.

  #610698
  cthullu
  Deltagare

  ❗ enligt uppgift skall detta problem vara löst nu – inge mer spam av oregistrerade i Frågelådan mao.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Scroll to Top