soltimmar?

 • Detta ämne har 3 deltagare och 3 svar.
Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #30598
  reaper
  Deltagare

  En gång för alla.. 24/7, alltså lamporna är på dygnet runt eller ska man köra 18/6, alltså 18 timmar sol om dan och 6 timmar natt, vilket sätt anser ni är optimalt för en white widdow dam? eller är det kanske olika från sort till sort?

  tack på förhand

  reraise

  #357158
  reaper
  Deltagare

  18/6

  #357159
  Fritz
  Deltagare

  Här är ett intressant inlägg ang fördelarna med 18/6 i vegg, skrivet av Mothertrucker som nu mera går under något annat nick.
  @Mothertrucker wrote:

  Växter behöver VISST mörker.
  Det finns fem hormoner i en cannabisplanta. För att plantan ska kunna växa till 100% och vara 100% frisk så krävs att dessa fem hormoner är i balans med varandra.

  En av dessa hormoner heter Gibberellin. Den har en mörkerreaktion som fungerar som en katalysator, altså arbetar den på natten. Det byggs upp gibberelliner under dagen för att sockeromdelningen ska bli som bäst under natten när fotosyntesen är frånvarande. Det är därför rötterna växer så otroligt på natten. Att plantan sen sträcker på sig på natten är väldigt beroende av hur mycket hormoner man faktiskt matar plantan med. För som sagt är balansen viktig och svår att styra. Man undgår bara problemen utan att vilja se nackdelarna när man veggar med 24 timmar då Gibberellinerna inte får sin mörkerreaktion.

  #357160
  EvilGanja
  Deltagare

  Jag kör alltid med 24/0 eller 20/4. Jag upplever att plantorna växer snabbare än under 18/6. Vissa strains blommar under 18/6 så det fungerar ju inte till klonmammor.
  20/4 är en trevlig kompromiss och är ett bättre alternativ till 24/0 om man har lite för varmt i utrymmet, man märker på plantorna att mörkret är välkommet!

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Scroll to Top